Iulia Avădanei:” succesul mă înalţă către Dumnezeu, eşecul mă îndrumă spre perfecţionare”

    


   Iulia nu este un medic obişnuit. Metoda ei de vindecare combină medicina generală, spiritualitatea,  terapiile complementare şi psihologia...


    
      Specialitatea ei este medicina generală, dar are competenţe în homeopatie şi acupunctură. Experienţa a învăţat-o că toate cazurile sunt la fel de importante şi nu are dreptul să le trateze superficial: „ la începutul carierei,  am avut surpriza să întâlnesc cazuri aparent uşoare, care au evoluat prost şi am depus energie mult mai multă pentru soluţionare decât pentru un caz pe care l-am catalogat serios de la început. Când am cazuri dificile, obişnuiesc să-mi sun pacienţii pentru a-i întreba cum se simt, să-i văd mai des,  pentru că totul e dinamic şi se poate schimba de la o clipă la alta, iar un om aflat în suferinţă poate reacţiona foarte bine dacă te simte aproape. De asemenea,  le sugerez să citească literatură care dezvoltă latura pozitivă şi spirituală".
 
A fi în armonie cu noi şi cu ceilalţi
     
 
   

    Doctoriţa este de părere că bolile sunt un efect al lipsei de iubire, iar schimbarea trebuie să vină din noi, prin cultivarea Luminii Interioare şi creşterea ei. Dar cum să faci marea trecere la iubire, şi încă la iubire necondiţionată?  Raţiunea îţi spune că trebuie să-ţi schimbi atitudinea, că gândurile pline de ură şi gelozie  te îmbolnăvesc - pe tine şi pe alţii. Fără o îndrumare, rezultatul eforturilor tale s-ar putea să aibă un efect superficial, redus la educaţie sau politeţe. Din dorinţa de a experimenta iubirea fără a avea o cale, poţi să intri într-un conflict cu tine însuţi şi, din cauză de nereuşită, să te arunci din nou în braţele urii şi deznădejdii. Mă întreb, ce-l schimbă pe om, de fapt? „Lumii i-a fost dat exemplul desăvârşit al Maestrului  Iisus Hristos. El ne învaţă permanent cum să fim în armonie cu noi şi cu lumea, fără a avea aşteptări. Să poţi primi  cu bucurie ceea ce meriţi, să primeşti şi să dăruieşti fără a aştepta recompense, aceasta este cheia. Să te bucuri de Cale, iată marele secret!Atunci când nu primeşte sau nu dăruieşte iubire necondiţionată, omul se îmbolnăveşte. Îţi pot spune din exemplul vieţii mele că, de câte ori m-au încercat sentimente negative, m-am gândit la Iisus” . 

  
 Mi-am imaginat că sunt o hematie...”


    Iulia spune că, în evoluţia noastră, putem învăţa de la oricine. Din nou suntem într-o dilemă. Cuvintele ei ar putea să ne provoace să spunem: teoria este frumoasă, extraordinară, dar practica lipseşte cu desăvârşire. Cum să ne convingem pe noi înşine că vrem să învăţăm de la alţii, mai ales de la cei pe care-i considerăm inferiori, dacă orgoliul se apără: eu le ştiu pe toate! Iulia zâmbeşte, iar răspunsul pe care mi-l dă este unic, cam greu de înţeles prin termenii medicali pe care-i foloseşte, dar merită să vi-l spun: „ În ceea ce mă priveşte, am inventat un joc: mi-am imaginat că sunt o hematie ( celulă care ajută la oxigenarea sângelui) şi că îmi doresc să învăţ  de la o leucocită cum să fagocitez microbii (  a fagocita  înseamnă a îngloba, digerând, bacterii sau alte corpuri străine). Nu aş putea învăţa decât dacă aş fi orgolioasă, astfel aş pierde toată informaţia pe care mi-ar da-o sora mea, leucocita. Ceea ce ştiu eu  este că un microunivers poate fi de folos altora , la fel cum alte microuniversuri informaţionale îmi pot fi de folos mie. Nu văd niciun Orgoliu aici! M-ar împiedica să Devin!”

    Vindecarea implică schimbare

   


    În cabinet, intră o pacientă. Cuvintele pe care le rosteşte par rupte dintr-o nemulţumire permanentă. La şedinţa de acupunctură,  Iulia  simte o urmă de revoltă în glas: „ V-am greşit cu ceva?!”  Răspunsul a fost comic şi penibil în acelaşi timp, căci femeia a recunoscut că este supărată pe doctoriţă,  deoarece i-a pus prea puţine ace,  faţă de cât ar trebui. „Cam cât credeţi că ar trebui să vă pun?”, întreabă Iulia. Pacienta îi arată  planşa de pe perete şi îi spune că aceea este schema de tratament – pe planşă sunt 365 de puncte, ea le voia pe toate!
    Din cazuistica doctoriţei, am mai ales exemplul unui pacient,  de profesie avocat, veşnic nemulţumit. După câteva şedinţe de tratament, i-a reproşat Iuliei că unele probleme nu s-au rezolvat total. Răspunsul poate fi un reper pentru mulţi : „ v-aţi propus să ajungeţi direct în vârful muntelui, de aceea nu vă puteţi bucura de calea până acolo”. Răspunsul i-a schimbat chiar şi avocatului viziunea, căci a început să observe detaliile mărunte, să se bucure de ele şi astfel să ajungă la rezolvarea problemelor, fără a bloca mental procesele vindecării.
   Iulia este deosebită. Îmi place să-i văd lumina de pe chip când povesteşte despre oamenii pe care-i ajută să se vindece:  un pacient depresiv, cu gânduri suicidare,  a răspuns foarte bine la tratamentul  homeopat şi acupunctură; o  pacientă, de profesie medic,  ce suferă de o afecţiune autoimună, a fost pusă sub tratament homeopat combinat cu gemoterapie şi reflexoterapie... Rezultatele sunt uimitoare, căci s-a înregistrat o stoparea din  evoluţie a bolii, iar markerii au fost normalizaţi... Iulia spune că rezultatele sunt cu atât mai rapide cu cât pacientul doreşte să facă tot ce depinde de el în sensul vindecării:  „ adică să se schimbe!”

  În faţa oamenilor se deschide o cale
  

     Iulia este de părere că o sămânţă bună pusă în pământ rău nu va încolţi, dar schimbând pământul vom putea vedea cum ceea ce am sădit creşte şi rodeşte. În realitate, dorinţa noastră de a ne schimba şi a crea ceva durabil, în armonie cu Universul,  ne ajută şi ne susţine să fim desăvârşiţi fizic, moral şi spiritual.,,În faţa fiecărui om se deschide o cale. Sufletul evoluat alege calea care conduce către înălţimi; cel involuat alege cărarea care îl duce la vale.Cele două regiuni sunt despărţite de ceaţă. Mulţi oameni indecişi rătăcesc prin această ceaţă.Un lucru este sigur: în faţa tuturor oamenilor se deschide o cale, şi fiecare trebuie să decidă singur pe care o alege” (Sistemul Maestrului -Charles F.Haanel).

   Georgeta Istrate


Dr. Iuliana Avădănei este directorul Centrului de Sanatate MEDIREFLEX din Bucuresti.
Pentru programari la consultatie la Dr. Iuliana Avădănei, sunati la tel.0740.338.705

2 comentarii:

  1. Cu cateva mii de ani in urma,doar un grup restrans de initiati cunosteau si beneficiau de puterea de influentare a fizicului de catre spirit. Paradoxal, acum cand nu mai este un secret, de ce oamenii nu pun in aplicare aceasta incredibila forta a gandului? S.F.

    RăspundețiȘtergere

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...