Ozonoterapia tratează aproape toate bolile





     Doctorul Dinu  Petru este de părere că, într-o afecţiune, intervenţia chirurgicală  ar trebui să fie ultima raţiune...


      Ajung în sala de aşteptare mai devreme cu 5 minute de ora întâlnirii. Timp destul să stau de vorbă cu un pacient!  Aurelian Dolan,  57 de ani,  povesteşte cum a ajuns să facă ozonoterapie: „ căutam un neurolog pentru o semipareză la mâna dreaptă, pe care , în ziua cu pricina, nu l-am găsit. Intenţionam să plec, dar l-am întâlnit pe doctorul Dinu, care s-a oferit să mă ajute. Dumnealui mi-a vorbit despre ozonoterapie ca despre o metodă miraculoasă ce rezolvă orice diagnostic. Ei bine, nu numai că mi-a  vindecat semipareza, dar mi-a  rezolvat şi o polipoză care mă  chinuia de multă vreme”.  



 
   11 fix. Bat la uşa cabinetului. Doctorul tocmai consultă o pacientă : „Doamna Elena a venit pentru recuperare după o operaţie la mâna dreaptă. Are aceeaşi simptomatologie şi  la mâna stângă, mai are şi  o gonartroză - ambele propuse pentru operaţie. Cu ajutorul ozonoterapiei încercăm să evităm aceste intervenţii chirurgicale”. Pacienta ţine să precizeze: „ de-a lungul timpului am făcut tot felul de terapii, inclusiv fizioterapie, au dat rezultate pe moment, după care durerile au reapărut. De data aceasta, am găsit metoda care mi se potriveşte”. 

Cucerit de medicina complementară

   Pacienţii spun despre doctorul Dinu că este  un tip  tolerant, calm şi  are mereu zâmbetul pe buze. Specialitatea lui este ortopedie şi traumatologie, la care, mai nou, se adaugă şi ozonoterapia.  A  fost cucerit de medicina complementară în urmă cu trei ani când, invitat fiind la o conferinţă internaţională  pe această temă,  a asistat la o demonstraţie absolut spectaculoasă. Câţiva cercetători italieni au prezentat un aparat care prepară din oxigenul medicinal un amestec de oxigen-ozon:  „ medicii au injectat în articulaţiile unei doamne acest amestec, după care pacienta se mişca mult mai uşor, durerile îi dispăruseră, iar genunchiul era mai stabil”. Ca urmare,  doctorul Dinu a fost fost primul om din România care a cumpărat aparatul şi printre primii care a aplicat această terapie. A urmat o serie de  colaborări medicale internaţionale, congrese...Terapia l-a stimulat, l-a implicat şi l-a determinat să o studieze chiar mai mult decât specialitatea de bază. Pornind de la ortopedie-traumatologie, a ajuns  pe tărâmul bolilor interne, chirurgie, diabetologie, căci „ozonoterapia are implicaţii în aproape toată patologia umană”. Primii pacienţi i-a tratat sub supravegherea colegilor italieni, iar în momentul de faţă se poate mândri cu  rezultate bune şi foarte bune pe aproximativ 7000 de persoane.  

Miraculosul ozon

 
    


          Cu 3 atomi de oxigen în compoziţie, ozonul este folosit şi la  purificarea apei potabile, deoarece  este un germicid puternic, având capacitatea de a distruge bacteriile, fungii, paraziţii, mucegaiurile şi virusurile. În medicină, are efect antibacterian, virustatic, imunostimulator, potenţează acţiunea insulinei, creşte rezistenţa la efort, îmbunătăţeşte memoria, favorizează eliminarea toxinelor, creşte acuitatea vizuală, etc. În general, boala este doar un efect, iar cauza o constituie lipsa sângelui şi implicit a oxigenului. Ce face acest ozon, din momentul în care ajunge în locul suferind? „  Se dizolvă în grăsimile de sub piele, declanşând reacţii chimice care-l fac să fie similar unui medicament, adică are efect antiinflamator, drenează lichidele în exces, face umflăturile să cedeze, relaxează muşchii – acest lucru însemnând redarea mobilităţii segmentului de membru afectat -,  ajută la realinierea oaselor ; stimulează ţesuturile pentru a se reface pe cale naturală; are efect de creştere a aportului de sânge  (deci de a creşte şi a vasculariza zona respectivă); are efect de stimulare a secreţiei de lichid  care umple articulaţiile”. Există mai multe proceduri de introducere a oxigen-ozonului în locul suferind:  injectarea sau insuflarea subcutanată, intramusculară, intraarticulară, intrarectală sau autohemoterapia (procedura presupune extragerea unei cantităţi de sânge, mixarea lui cu o cantinate de oxigen-ozon şi reintroducerea acestui amestec în sistemul venos). În funcţie de afecţiune şi gravitatea ei, concentraţiile variază de la 3 la 20 micrograme pe mililitru.

Cosmetică şi dermatologie

    Pentru doamnele care îl frapează prin aspectul lor, doctorul are o surpriză : bonusul pentru frumuseţe! Faţă în faţă cu o problemă de aspect, doctorul explică  pacientelor  că există posibilitatea de corectare , fără a se umbla pe sistemul nervos, deci  fără riscul unor paralizii. În plus, terapia nu are contraindicaţii. Dacă mai luăm în calcul că este mult mai ieftină decât ce se cunoaşte până acum în domeniul frumuseţii, putem să ne imaginăm încântarea doamnelor: cearcăne, riduri, vergeturi,  cicatrici, acnee sau infecţii cutanate devin istorie!  În cazul varicelor,  oxigen-ozonul redă  elasticitatea peretelui vascular, echilibrând circulaţia sângelui. Concomitent cu ozonoterapia, Dinu Petru  recomandă pacienţilor diferite programe de gimnastică pentru  un stil de viaţă sănătos şi activ.Prin urmare, un meniu complet! : „ Este un câştig reciproc, căci pacientul se vindecă, iar noi extindem aria de aplicaţie a ozonoterapiei!”  Am aflat din surse sigure că doctorul Dinu reuşeşte să le facă pe doamnele de 40 de ani să arate ca de 20: „ consider că este un succes faptul că reuşim dacă nu să oprim, măcar să încetinim îmbătrânirea fiziologică”. 
   O dată ce problema a fost  rezolvată, vizitele la medic se răresc, dar :  „nu este rău dacă un pacient vine o dată pe lună pentru întreţinere la medic, fie el ortoped-traumatolog şi ozonoterapeut, deoarece va fi monitorizat. În plus,  i se poate adresa şi pentru alte afecţiuni , iar dacă medicul sesizează apariţia unor simptome noi, îi face investigaţii suplimentare, îl supraveghează, îl sfătuieşte cum să-şi păstreze sănătatea”. 

      
Georgeta Istrate



3 comentarii:

  1. Ozonoterapia dr. Dinu este atat de eficace incat, intr-un viitor nu prea indepartat, va inlocui toate terapiile clasice! Metoda aceasta revolutionara, care vizeaza imbunatatirea rapida a starii de sanatate a oamenilor si reducerea costurilor tratamentelor, mi se pare prea frumoasa...ca sa fie adevarata (voi incerca pe propria-mi...frumusete - si voi reveni!).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din octombrie 2010 inca nu ai reusit sa testezi si sa revii ?

      Ștergere
    2. Draga Elena, din pacate, Domnul Matei nu-ti mai poate raspunde. Fara sa-si planuiasca, a plecat printre stele...
      Dar terapia, sa stii, este foarte eficienta.

      Ștergere

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...