duminică, 6 mai 2012

Nicu Ghergu:“reflexoterapia este cea mai sigură investiţie în sănătate”

   Spune că face faţă oricărei probleme de sănătate şi că poate transforma lenea în “sindromul japonezului”…


 Să nu poţi dormi de...bucurie!

    Nicu Ghergu are un zâmbet cald, de parcă ar fi fost setat pe dulceaţă sufletească, iar mâinile sale ştiu să vindece dumnezeieşte. Uneori, în urma unei reuşite, este atât de fericit, încât nu poate să doarmă de…bucurie! Secretul lui constă în a face conexiuni şi a asocia mai multe metode de lucru. După ce constată blocajele, alcătuieşte o schemă de tratament în care include o alimentaţie care poate grăbi vindecarea. Afirmă, cu mâna pe inimă, că “reflexoterapia este cea mai sigură investiţie în sănătate. Înainte să o cunosc, la vârsta de 25 de ani mă simţeam ca un bătrânel neputincios. Acum, mă simt energic asemeni unui copil, muncesc mai mult şi mai bine”.

 Un ajutor excelent pentru femeile însărcinate

      Despre terapeutul Nicu Ghergu am aflat întâmplător, de la o doamnă în vârstă de 80 de ani, căreia reflexoterapia îi echilibrase organismul şi îi redase vederea. Am vrut să-l cunosc şi astfel am pornit spre clinică. Înainte însă de a intra în cabinet, vă voi povesti cazul unei tinere paciente care a aflat într-un mod inedit că va avea un copil.Aşadar, făcând masajul obişnuit în tălpi,  terapeutul simte în zona uterului contracţii fine şi îşi dă seama că fata este însărcinată. În ziua respectivă, specialistul evită porţiunea pe care  îngerul îşi pusese amprenta şi merge cu masajul pe celelalte zone. Afirmaţia lui o determină pe tânără să meargă fix la cabinetul de ginecologie, unde, minune,  i se confirmă sarcina! Ştiind că terapia poate să activeze zonele reflexe, aşa încât transformările care au loc în organism în timpul sarcinii să fie suportate mai uşor, fata continuă şedinţele. Înainte de naştere, Nicu îi spune tinerei mămici în glumă: “miercuri o să naşti!” Coincidenţă sau nu, fata naşte chiar miercuri. Acum, tânăra aşteaptă al doilea copil şi, pentru că  a aflat “pe propria piele”  că reflexoterapia este un ajutor excelent pentru femeile însărcinate, vine în continuare la tratament.

Nişte mâini extraordinare

    

   Aşadar, să intrăm în sala de terapie. Pe patul de masaj, o doamnă de vreo patruzeci de ani are picioarele rănite de atâta mers în pantofi cu toc, pentru că , spune dumneaei, “fac multă muncă de teren”. Terapeutul asociază masajului reflexogen o cremă specifică pe bază de aloe vera. Apoi verifică  punctele reflexe aflate pe talpa piciorului, într-o anumită ordine : “începem întotdeauna cu piciorul drept.Mai întâi fac un masaj uşor care are rolul de a relaxa şi, da,  picioarele acestea au nevoie de reflexoterapie!” În timp ce lucrează, explică locaţiile şi corespondenţa lor în organismul uman.De exemplu,  degetul mare reprezintă capul, iar masajul în acest caz se începe cu zona glandei hipofize - glanda “şefă” ce are rolul de a controla funcţiile  tuturor celorlalte glande endocrine.Odată stimulată, aceasta secretă mai mulţi hormoni. Apoi se trece la glanda epifiză, responsabilă cu reglarea somnului.De asemenea, aflu că glandele  paratiroide sunt responsabile cu fixarea calciului şi a fosforului în organism... O adevărată lecţie de anatomie! Dar ce simte pacienta?! “Aveţi nişte mâini absolut extraordinare! Mă simt uşoară ca un fulg”.Nici nu e de mirare încântarea pacientei, având în vedere delicateţea cu care terapeutul lucrează…Ei bine, am înţeles că talpa piciorului este o hartă a tuturor organelor interne. Dar cum poţi identifica problema de sănătate doar printr-un simplu masaj? “Pe suprafaţa zonei afectate se simt nişte bobiţe ca şi cristalele de sare (depuneri de acid uric, acid oxalic, calciu migrat, alte impurităţi) . Prin masaj, acestea devin mai puţin ferme şi se elimină progresiv până când zona rămâne curată. Organismul are inteligenţă proprie şi  capacitatea de a repara ceea ce stricăm noi prin alimentaţie”.

Boala înmugureşte la nivel spiritual

  
     Când medicina alopată dă din umeri şi când alţii spun că nu se bagă, ce şanse ar avea un copilaş de 11 ani,  condamnat să umble înfofolit, de toamna până primăvara, şi care, pe deasupra, mai are un tic la ochi atât de vizibil încât toţi exclamă cu milă : săracul! Suferinţa băiatului, care devenise aproape o legumă din cauza moldaminului administrat, ajunge, printr-o cunoştinţă, la urechile lui Nicu. Terapeutul nu mai avusese astfel de cazuri, dar nici nu rămâne  indiferent.Nu pierde nimic dacă încearcă, mai ales că metoda nu face rău.Aşadar, înainte de începerea şcolii, în perioada 1-10 septembrie îi face puştiului zece şedinţe de reflexoterapie şi două de masaj în zona coloanei. Rezultatul este uimitor, deoarece 80 la sută din problemă dispare. Singurul nemulţumit este chiar terapeutul. Simte nevoia să pluseze pentru o vindecare totală. Aşa că, în perioada vacanţelor de iarnă şi de primăvară, îi mai face câte zece şedinţe de terapie. Rezultatul este minunat, pentru că, acum, băiatul joacă fotbal la un club cunoscut din Bucureşti, nu mai are probleme nici cu răceala şi nici cu clipitul ochiului, iar moldaminul a ajuns doar o amintire : “partea tragică în medicină este că tratează omul pe zone. Or, omul este un mecanism complex şi aici trebuie să luăm în calcul organismul ca întreg, în care partea sufletească nu tebuie neglijată. Atenţie!,  boala înmugureşte mai întâi la nivel spiritual, apoi trece la nivel fizic. Reflexoterapia deblochează energiile aşa încât omul devine sănătos şi fericit”.

Întoarcerea la natură

    Drumul parcurs de Nicu, de la stadiul de muncitor necalificat la cel de terapeut, este marcat de o depresie prelungită a soţiei, după naşterea celor doi copii, pe care niciun medic sau tratament nu  reuşesc s-o învingă. Revelaţia vine într-o zi de mai, când, ajunşi la casa de la ţară, le vine ideea să meargă desculţi prin iarba umezită de ploaie. Spre surprinderea soţului, mersul prin iarbă este benefic pentru soţia depresivă. Ea îşi schimbă starea de spirit, iar culoarea îi revine miraculos în obraji . Doamne, este de ajuns un zâmbet de-al ei ca să se simtă  fericit.Ce minune!  Îşi dă seama repede  că întoarcerea la natură este cheia sănătăţii , că în interiorul nostru se află nişte mecanisme, care, activate, pot face lucruri extraordinare. Bănuielile lui au însă nevoie de confirmări. Acestea vin printr-o carte de reflexoterapie, masaj şi gândire pozitivă. Nicu începe să experimenteze tot ceea ce scrie acolo.Totul i se pare uşor şi logic, ca şi cum cunoştinţele acelea ar fi fost depozitate înlăuntrul său  şi acum ar fi activate.  Începe să maseze tălpile soţiei , care se simte inexplicabil de bine. Acest lucru îl încurajează şi se înscrie  la o şcoală de profil. Când maestral îi spune că este  talentat, nu vrea să creadă. Încă nu acceptă ideea că, în talpă, există o hartă a trupului si cu atât mai puţin că din zona aceea de 15 centimetri poţi să echilibrezi un organism atât de complicat. Numai că mărturiile pacienţilor, entuziasmaţi de munca lui, l-au făcut să exclame: “este ceva cu asta, de vreme ce pacienţii sunt atât de fericiţi!”

“Stop suferinţei!”

 
     De-a lungul timpului are ocazia să lucreze cu pacienţi celebri din domeniul artistic, sportiv, oamenilor de afaceri, dar şi colegilor de breaslă. Rezolvă cazuri dificile (se pare că acestea sunt adevărate provocări), iar succesele profesionale pot fi măsurate prin reacţiile pacienţilor “dependenţi” de talentul ascuns în palmele sale.Învaţă continuu, iar studiul corpului uman reprezintă o provocare menită să descifreze miracolul vindecării.Deşi este o somitate în domeniu, terapeutul consideră că mai are multe de învăţat.Un mare succes îl înregistrează în familia sa, când îşi vindecă soţia pentru a doua oară. Aceasta are o tumoră în zona genitală pentru care trei medici specialişti  din spitale  diferite puseseră verdict de intervenţie chirurgicală. Cum să eviţi bisturiul?  “ Am spus stop suferinţei şi mi-am mutat atenţia de la problemă la soluţie. Am combinat un tratament de detoxifiere cu reflexoterapia şi, după patru luni de zile, ecograful nu a mai găsit nici urmă de tumoră”. În faţa acestui fapt, medicii au exclamat: “ este un miracol!”
  Nicu Ghergu poate fi contactat la tel : 0723.132.876; 0766.671.103 ; site : www.tratamentenaturiste.ro.

     Georgeta Istrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu