Julien Prévieux, scrisoarea numărul 16


    "Scrisorile trimise de Prévieux diverșilor angajatori care oferă poziții prin anunțuri de presă, și răspunsurile, mai mult sau mai puțin atente, ale acestora, compun o reflecție complexă și plină de umor despre muncă și valoare socială.
   De-motivarea afectată de artist este ocazia de a folosi în răspăr locurile comune și retorica scrisorii convenționale de motivație, dar și de a inventa, într-un experiment literar extins, zeci de voci care își enunță, din varii motive, indisponibilitatea de a se integra unui trai productiv din punct de vedere economic, reticența și izolarea ".
 (Catalog Expoziția Specii de spații, pagina 76). 





Stimată Doamnă, Stimate Domn,

Vă scriu ca urmare a anunțului sau mai degrabă a anunțurilor apărute în săptămânalul" Cariere și locuri de muncă "Citind fraza dvs. de captare a atenției" Generația Bouygues Telecom îi reunește pe cei care vor să-și trăiască proiectul cu intensitate ", m-a cuprins o adevărată revoltă.

Încercați încă o dată să ne faceți să credem în proiecte care nu sunt ale noastre (vorbesc aici în numele tuturor tinerilor).

Cu un pic de bun simț, ați fi scris :" Generația Bouygues Telecom îi reunește pe cei care vor să trăiască proiectele Bouygues Telecom cu intensitatea proprie Bouygues Telecom".
Pe de altă parte, poate doriți să creați o generație, dar reflectați puțin la sensul cuvintelor.
După generația 68', generația X,... generația Bouygues Telecom.







Bouygues Telecom

Stimate Domn,

Confirmăm primirea scrisorii dvs. de răspuns la anunțurile noastre.
Vă  exprimați cu multă emfază dezacordul față de politica noastră de recrutărilor și ne informați cât se poate de direct că refuzați ofertele de angajare pe care aceasta le-ar putea promova.

Luăm act așadar de refuzul dumneavoastră și vă confirmăm că sunteți liber să răspundeți sau nu ofertelor noastre.

Cu stimă,
Cristophe BONON
Responsabil Resurse Umane




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...