Julien Prévieux, Scrisoarea numărul 10



    "Scrisorile trimise de Prévieux diverșilor angajatori care oferă poziții prin anunțuri de presă, și răspunsurile, mai mult sau mai puțin atente, ale acestora, compun o reflecție complexă și plină de umor despre muncă și valoare socială.
   De-motivarea afectată de artist este ocazia de a folosi în răspăr locurile comune și retorica scrisorii convenționale de motivație, dar și de a inventa, într-un experiment literar extins, zeci de voci care își enunță, din varii motive, indisponibilitatea de a se integra unui trai productiv din punct de vedere economic, reticența și izolarea ".
 (Catalog Expoziția Specii de spații, pagina 76).









Aveți sub 26 ani

Și doriți... să reușiți...

     La finalul unui Contract de Calificare de 6 sau 9 luni (remunerat cu 65 % din minimul pe economie în oricare dintre situații) într-unul dintre centrele noastre de pregătire, vă propunem un post în regiunea pe care dvs. o alegeți.

ALEGEȚI-VĂ PROFESIA, NOI VĂ ASIGURAM FORMAREA

Aveți sub 26 de ani și sunteți absolvent de bacalaureat sau bacalaureat +școală postlicealăsau colegiu (2 ani),deveniţi rapid 

1. RESPONSABIL DE MARCĂ DE BRICOLAJ
1.RESPONSABIL DE SECTOR ALIMENTAR    (VIITORI DIRECTORI)
3.RESPONSABIL DE SECTOR DE CASĂ / BAZĂ DE DATE ARTICOLE
4.GESTIONAR CONTABIL 


Vă rugăm să trimiteţi dosarul cu candidatura dumneavoastră (CV+ scrisoare de intenţie + poză) la adresa....





Paradox flagrant!


Stimată Doamnă, Stimate Domn,

      Vă scriu ca urmare a anunțului publicat în ziarul "Piața Muncii". Cred că s-a strecurat o greșeală în redactarea ofertei dvs. de post. "Și doriți... să reușiți...", veți fi remunerat cu 65% din minimul pe economie timp de 6 până la 9 luni. Nu am găsit raportul cauză - efect între dorința de a reuși, aparent atât de debordantă și un salariu atât de redus. O greșeală trebuie să se fi strecurat accidental în text, altfel un salariu atât de minuscul ar produce el însuși dorința de a reuși părăsind imediat postul.
În acest caz, pare că potențialul candidat preferă să meargă la concurenții dvs. înainte de a intra în contact cu societatea dvs.
     Paradox flagrant - vă las pe dvs. să încercați să-l descâlciți. În ceea ce mă privește, refuz oferta dvs., solicitând-vă ca pe viitor să evitați acest gen de gafe.



Pe viitor veţi citi acelaşi tip de anunţuri !


Stimate Domn, 

    Vă mulţumesc pentru că aţi citit cu atâta atenţie oferta noastră apărută în "Piaţa muncii".
Cred că nu aţi sesizat obiectivul şi publicul vizat de acest anunţ.El nu încurajează persoanele care au în prezent un loc de muncă să demisioneze, ci ţinteşte tinerii care sunt în căutarea unui loc de muncă şi care nu au sau au foarte puţină experienţă , care prin intermediul unui contract de calificare scurt de 6 până la 9 luni ( în loc de 1 până la 2 ani) vor putea accede la un contract de muncă pe  perioadă nedeterminată cu perspective de evoluţie.

 Un lucru e sigur: aceşti candidaţi potenţiali pot să se îndrepte înspre concurenţii noştri nu vor obţine mai mult din punct de vedere salarial, 65% din salariul minim pe economie este procentul fixat de stat la semnarea unui contract de calificare.

   Înţeleg că nu veţi da curs acestei oferte şi regret să vă informez că pe viitor veţi citi acelaşi tip de anunţuri.

Sper că aceste explicaţii răspund întrebărilor dumneavoastră. 

Cu stimă,
Sandrine LINCE 
Directoare adjunctă




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...