Julien Prévieux, scrisoarea numărul 17

   

   "Scrisorile trimise de Prévieux diverșilor angajatori care oferă poziții prin anunțuri de presă, și răspunsurile, mai mult sau mai puțin atente, ale acestora, compun o reflecție complexă și plină de umor despre muncă și valoare socială.
   De-motivarea afectată de artist este ocazia de a folosi în răspăr locurile comune și retorica scrisorii convenționale de motivație, dar și de a inventa, într-un experiment literar extins, zeci de voci care își enunță, din varii motive, indisponibilitatea de a se integra unui trai productiv din punct de vedere economic, reticența și izolarea ".
 (Catalog Expoziția Specii de spații, pagina 76).









MARBRERIE DES YVELINES /PLĂCI DE MARMURĂ YVELINES

caută

Operator Proiectare și Fabricație Asistată de Calculator
Villenpreux 78

* aveți 20 /30 de ani, minim studii liceale (bacalaureat), sunteți motivat, surâzător, cu fizic agreabil și spirit de echipă.
* asigurați programarea, încărcarea, monitorizați fasonarea și vă ocupați de întreținerea celor două centre de modelare digitală a marmurei.
*salariu motivant




Stimate domn,

Am aflat că societatea dumneavoastră propune un post de operator proiectare și fabricație asistată de calculator, în unitatea sa din Villenpreux. Anunțul dumneavoastră apărut în ziarul "Piața Muncii" este cel mai mic de pe pagina 8. Ceea ce nu e un semn bun referitor la sănătatea companiei dumneavoastră sau la capacitatea dumneavoastră de management. Concurenții dumneavoastră obișnuiesc să ocupe terenul de manieră spectaculoasă. În plus, căutațippe cineva care să surâdă și sunteți situați la Val - Joyeux, ceea ce îmi întărește ideea că nu sunteți destul de riguroși ca să lucrez cu dumneavoastră. Munca nu e caterincă. De aceea, refuz oferta și nu vă trimit CV-ul.

În așteptarea răspunsului dumneavoastră, vă rog să primiți, Domnule,eexpresia înaltei mele considerații.

Julien Prévieux




Stimate domn,

  Vă mulțumim frumos pentru că ne-ați adresat candidatura pentru postul de operator proiectare și fabricație asistată de calculator. În ciuda interesului pe care aceasta îl comportă, am primit candidaturi care corespund mai mult criteriilor noastre.
Regretăm, așadar, că nu-i putem da curs favorabil.


Mark PITUSSI
Director de Unitate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...