Julien Prévieux, Scrisoarea numărul 12


    "Scrisorile trimise de Prévieux diverșilor angajatori care oferă poziții prin anunțuri de presă, și răspunsurile, mai mult sau mai puțin atente, ale acestora, compun o reflecție complexă și plină de umor despre muncă și valoare socială.
   De-motivarea afectată de artist este ocazia de a folosi în răspăr locurile comune și retorica scrisorii convenționale de motivație, dar și de a inventa, într-un experiment literar extins, zeci de voci care își enunță, din varii motive, indisponibilitatea de a se integra unui trai productiv din punct de vedere economic, reticența și izolarea ".
 (Catalog Expoziția Specii de spații, pagina 76).











GN ReSound
Angajează  Tehnicieni Electroniști
Montori - cablori în domeniul microelectronicii

Profil:

* Absolvenți de școală profesională, debutanți
* Absolvenți de liceu profesional, debutanți








Stimată Doamnă, Stimate Domn,

Vă scriu ca urmare a anunțului apărut în ziarul "Piața Muncii". Auzul este important, cu atât mai mult cu cât, la vârsta mea, nu mai auzi mare lucru. Pensionar de peste șaisprezece ani deja, doresc, în felul meu, să reduc deficitul casei de pensii, redevenind activ. Simt că am sufletul unui tehnician electronist de ceva vreme și cred că un pic de afecțiune m-ar face să uit de plictiseala unui cotidian gri. De altfel, n-aș vrea să fiu o povară pentru societatea franceză deturnând banii celor tineri către un depozit de tip A, a cărui dobândă tot intră la apă. Din păcate, compania dumneavoastră se situează la 15 km de Paris, iar eu locuiesc în arondismentul 20 din Paris. Nu mă simt capabil să fac drumul ăsta în fiecare zi, mă văd deci obligat să refuz postul.


În așteptarea răspunsului dumneavoastră, vă rog să primiți, Doamnă, Domnule, asigurarea înaltei mele considerații.

Julien Prévieux



GN RESOUND

Stimate Domn,

Ca urmare a anunțurilor publicate, am primit scrisoarea dumneavoastră și vă mulțumim că ați răspuns ofertei noastre de post de tehnician electronist.

După analiza CV-ului dumneavoastră, candidatura dumneavoastră, din păcate, nu a putut fi reținută pentru postul pe care-l propunem noi, fără ca acest lucru să ridice vreun dubiu asupra competențelor dumneavoastră profesionale.

Vă dorim să vă găsiți cât mai curând un post care să corespundă aspirațiilor dumneavoastră.


P. S. Adăugăm și câteva pliante cu produsele pe care le distribuim și pe care le puteți găsi la un tehnician audioprotezist din proximitatea dumneavoastră.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...