Expoziția "Specii de spații", (5)- Danica Dakić


 Isola Bella - Danica Dakić




   O lucrare de-a dreptul specială, care te face să intri în cel mai adânc loc al sufletului și să corectezi ce nu îți place. Lucrarea aparține unei artiste din Sarajevo( Bosnia - Herțegovina) , născută în anul 1962, pe nume Danica Dakić.

Un proiect interesant

        Isola Bella a fost creată în anul 2007. Iată ce spune descrierea aflată la MNAR, despre semnificația ei:"Isola Bella prezintă decorul straniu al unui proiect cu același titlu, realizat de artistă în parteneriat cu o organizație din Sarajevo, care îi sprijină pe copiii sau tinerii cu dizabilități fizice ori mentale.


      Paradisul tropical descris în tapetul care funcționează ca un laitmotiv al proiectului este un fundal simbolic pentru diferitele întrebări care animă proiectul, despre imaginația și re-invenția sinelui, personalitate și mască, adevăr și butaforie".

Puterea transformatoare a lucrării


      Din punctul meu de vedere, lucrarea este  transformatoare. Am stat mult timp în fața ei, încercând să observ ce simt, fără să fiu influențată de comentariile de pe etichetă. Am avut impresia evidentă că, atunci când în interior și exterior este pustiu, când în ființa noastră nu crește și nu înflorește niciun strop de bucurie, putem apela cu încredere la imaginație. În felul acesta ne putem salva de la tristețe și depresie, mutându-ne vibrația pe o treaptă superioară. Acea oază poate deveni mai mare și mai mare, până ce înghite tot spațiul colorat nuanțe de gri. De fapt, culorile fac toată acțiunea.  În concluzie, stă în puterea noastră să trăim în tristețe sau bucurie. Alegerea este cheia fericirii sau nefericirii noastre.

Georgeta Istrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...