vineri, 18 decembrie 2015

2.3.Terapii complementare cu Nicu Ghergu

Emoţia este ca focul – dacă îl alimentezi, arde…

    Devin curioasă, ştiind că terapeutul aici de faţă are o mulţime de sfaturi la care ar merita să ne gândim. Sigur că îl întreb  care este acea formulă, să o pot da şi altora - (în preajma lui Nicu Ghergu trebuie mereu să am creionul şi foaia la îndemână.Când nu te aştepţi, emite o formulă uluitoare ,care poate fi răspunsul a o mie de întrebări şi tot atâtea probleme cu care te confrunţi). Zâmbeşte. Sigur că nu mă poate refuza. Cu modestia-i caracteristică, spune: “este o atitudine pe care eu însumi am înţeles-o mult mai târziu - niciodată la emoţii puternice să nu reacţionezi cu aceeaşi intensitate. În momentul în care o faci, cedezi  din putere, din energie, şi automat pierzi. Reacţia imediată te secătuieşte, te  videază de energie.  Cu alte cuvinte, ca să nu-ţi faci rău, trebuie să înveţi  să te detaşezi de tot ce înseamnă mizerie emoţională, căci aceasta se sedimentează de-a lungul vieţii, apoi  te distruge. Emoţia este ca un foc -  dacă nu i-ai pus paie sau nu l-ai alimentat, el se stinge  în câteva minute, orice ar fi!  Şi mai este un secret: întotdeauna mintea să fie focalizată pe partea de soluţie, niciodată pe partea de probleme. Ei, cam ăsta ar fi marele secret. Doamna a prins ideea,  eu nu mă aşteptam, nu  am spus-o cu vreun scop anume, a fost pur şi simplu o discuţie”.
    Din păcate, ne îmbolnăvim prin gândire distructivă şi sentimente negative. Fără să ne dăm seama, cultivăm un mediu în care boala şi suferinţa fizică pot creşte până la nivelul unei boli grave.Gândirea negativă poate produce la fel de mult rău fizic, ca atunci când corpul este lovit de o maşină.[1]

Un aparat al naibii de valoros

  Ei bine, nici nu mă mir că aparatul ăsta face minuni -  carevasăzică, cu voie sau fără voie, are loc şi o pregătire psihologică. Pentru ca  pacientul să reacţioneze mai bine la tratament, trebuie umblat mai ales la gândire. Avantajul cu acest instrument este că omului nu-i arăţi numai problema, ci şi soluţia. Cu alte cuvinte,  nu trebuie  să fii  mare specialist - laşi aparatul sa lucreze, să repare câmpurile energetice care înconjoară trupul fizic. Asta înseamnă sănătate. Unde este cazul, terapeutul intervine şi cu tratament naturist. Se poate spune că aura este strâns legată de caracter, gânduri şi emoţii, deci ea joacă un rol esenţial în procesul sănătăţii.[2]
“Ia uite, aici se vede foarte  clar cum a lucrat, îmi explică el,  cum a fost coloana vertebrală înainte şi cum este acum. Vezi, fiecare vertebră, în cazul doamnei, înseamnă o problemă. După o armonizare, arată superb, de aceea spun că este un aparat extraordinar de valoros”.
    Pacienta intervine (nu ştiu cum se face, dar de fiecare dată când iau un interviu, am parte de oameni deschişi, comunicativi, sunt o norocoasă). “ când am venit la tratament, nu aveam nicio chakra deschisă, acum uitaţi-vă şi dumneavoastră ce splendidă este aura mea!”

Cu aura în franjuri

     
 
Aura pacientei inainte si dupa tratament


   Lui Nicu Ghergu îi place direcţia discuţiei şi, ca de obicei, simte nevoia să intervină cu anumite completări, pe care îmi face plăcere să vi le împărtăşesc:“ pacienta mea are dreptate, dar hai să vezi cum era când a venit! (după câteva click-uri pe program, îmi arată  istoricul fişei). După cum se observă, aura este micşorată, spartă, iar pe margini este chiar franjurată. Acum, după aceste patru şedinţe de biorezonanţă,  arată ca un ou multicolor ce-i înconjoară armonios trupul. Şi fiindcă tot vorbeaţi de chakre, după armonizare, s-au stabilizat foarte bine. Ce înseamnă asta?, o să mă întrebi. Ei bine, orice se întâmplă acum cu chakrele deschise, prinde consistenţă, încep lucrurile să se liniştească, acum concentrarea şi intuiţia sunt puse pe partea de progres. În lucrul cu acest aparat, trei elemente sunt foarte importante – partea de echilibrare vibraţională,  mentală şi fizică. În mod normal, când un om ajunge aici, nu mai poate să meargă pe vechile tipare. Îşi schimbă automat modul de gândire şi acţionare. E ca şi cum ai lua un aurolac,  îl urci într-un zgârie nori, iar el trebuie să se adapteze noului stil de viaţă. După un tratament ca acesta, dacă bei un ceai de muşeţel, de tei sau altă plantă, efectul este înmulţit cu o mie”.


Georgeta Istrate

Date de contact Nicu Ghergu:
BUCURESTI
B-dul Poet George Cosbuc nr 42-44, sc. 1, et. 1, sector 5
Telefon: 0213.153.979
Mobil: 0766.671.103

[1] Ibidem, p.76.
[2] Ibidem, p.45.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu