2.1.Terapii complementare cu Nicu Ghergu





Vorbind cu oamenii

    După cum v-am promis într-o postare anterioară, am stabilit o întrevedere cu terapeutul Nicu Ghergu, pentru a vă împărtăşi  din metodele de tratament pe care le foloseşte.O astfel de întâlnire este mai mult decât o terapie, căci pe lângă o mulţime de informaţii despre munca sa, omul acesta împarte cu generozitate optimism şi bună dispoziţie. Cred că, dacă nu ar fi specialist în tot felul de masaje, dacă nu ar avea aparatura de care dispune sau medicamentaţia naturistă pe care o recomandă, ar vindeca oamenii numai vorbind cu ei.
     Înainte de a deschide împreună uşa clinicii, consider necesară următoarea definiţie : “sănătatea înseamnă a trăi în armonie cu legile spirituale şi naturale ale vieţii. În noi există un proces complex care guvernează viaţa corpului. Când totul este în bună stare şi coordonat, suntem sănătoşi. Dacă încălcăm o lege fizică sau spirituală, suferim şi suntem bolnavi. Vindecarea este procesul de aducere a corpului înapoi la starea sa naturală de sănătate”.[1]

Scena este completă

   11 decembrie 2015. Pe la ora 16, intru în clinică. Pe un scaun, lângă biroul secretarei, se află o doamnă. Este conectată la un aparat şi îmi pare cu gândul departe. Nicu Ghergu nu este prin preajmă - îl văzusem în urmă cu câteva minute din tramvai, ieşind din clădire, probabil  avea nevoie să cumpere ceva. Se vede treaba că ajunsesem înaintea lui. După ce salut, mă aşez  pe un scaun, în sala de aşteptare. Observ că, lângă mine, un domn scrie ceva -  presupun că este un pacient sau vreun furnizor…
   După  câteva minute, apare Nicu Ghergu, cu un zâmbet larg pe faţă, care ne  molipseşte pe toţi. Scena este completă acum, căci venise actorul principal, care avea să însufleţească locul. Prin urmare, avem cabinetul, terapeutul, pacienta, aparatul şi… un personaj misterios!

Cinci ani de căutări

      
Coloana vertebrala, inainte si dupa tratament


   Tratamentul pacientei este pe sfârşite. Aflu că  aparatul cu pricina este unul de biorezonanţă.  Acesta nu numai că scanează tot corpul şi-l evaluează, ci şi tratează acolo unde se află o problemă de sănătate. Ca să-mi liniştească curiozitatea care probabil  mi se citeşte pe chip, terapeutul se îndreaptă fix spre ecranul aparatului. Acesta  arată valorile înregistrate despre  pacientă de  la prima şedinţă şi felul în care starea ei  evoluase. Mă uit la  graficele de pe ecran, însă mă interesează şi cum se simte pacienta, aşa că o întreb: “Foarte bine!Sunt deja la a patra şedinţă şi pot să spun că viaţa mi s-a schimbat într-un mod extraordinar: nu mai sunt stresată, am mai multă încredere în mine şi am o stare psihică mai bună. Mai mult, identific mai uşor atât  problemele cât şi soluţiile. Din cauza unui cumul de afecţiuni, în ultimii cinci ani, am umblat din cabinet în cabinet în căutarea unei metode de vindecare.Cu cât încercam mai mult, cu atât mi se părea că obţin mai puţin  - nu reuşeam nicicum să ajung la un liman. Acum simt că se mişcă ceva fără efort,  adică totul vine natural”.
    Într-adevăr, se vede cu ochiul liber efectul concertat al terapeutului şi al aparatului – o îmbunătăţire clară a sănătăţii întregului organism!


Georgeta Istrate


Date de contact Nicu Ghergu:
BUCURESTI
B-dul Poet George Cosbuc nr 42-44, sc. 1, et. 1, sector 5
Telefon: 0213.153.979
Mobil: 0766.671.103





[1] Barbara Y. Martin, Dimitri Moraitis,  Traducere Oana Maria Popescu, Puterea vindecătoare a aurei, Editura Curtea Veche, p. 25, Bucureşti, 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...