Regresia temporală, metodă de vindecare a cauzei

    În această viaţă,  Daniela Robu  primeşte agresiuni inexplicabile din partea unor bărbaţi. A apelat la regresia temporală pentru a afla cauza...
 


     Încă din copilărie, Daniela vorbea cu Dumnezeu, ca şi cum  l-ar fi cunoscut dintotdeauna : « Despre unele lucruri ştiam că există, nu aveam nevoie de dovezi. De exemplu, niciodată nu mi-a fost frică de moarte, ştiam că aceasta este doar o trecere într-o altă dimensiune, unde-mi voi continua viaţa şi evoluţia ».
    Daniela este sigură că ,în ultimele şapte vieţi, a fost  bărbat şi, pentru că a acumulat prea  multă energie masculină, în viaţa aceasta a trebuit să se nască femeie. Pe la 14  ani, când a început corpul să se transforme, a avut un şoc, căci se crezuse băiat : “ mă priveam în oglindă şi aveam o senzaţie ciudată, o dorinţă de a pleca de pe pământ. Aşteptam pe cineva să vină să mă ia ”.

 Echilibrarea karmei

    

     Cu ajutorul unui psiholog din Olanda, Daniela a făcut o regresie temporală, care a scos la iveală un eveniment important, generator de karmă: “în acea viaţă eram bărbat  cu suflet de femeie, un fel de androgin. Se întâmpla undeva în ţările arabe, căci mă vedeam  mergând pe nisip. Aveam vreo 30 de ani şi eram un  lider spiritual înzestrat cu compasiune divină, pe care o foloseam să mediez conflictele dintre bărbaţii şi femeile din comunitatea în care trăiam. În timpurile acelea, bărbaţii erau foarte agresivi, chiar barbari, îşi supuneau femeile şi copiii la muncile cele mai grele, tratându-i ca pe nişte sclavi. Se pare că mie îmi displăcea profund atitudinea lor şi, când am luat apărarea femeilor, m-am văzut lovit cu pietre”.
    Se pare că momentul acela este cauza pentru care Daniela atrage agresivitatea unor personaje din ziua de azi. Readusă în situaţia de atunci  prin regresie, scena arată personajul la pământ, înconjurat de femeile comunităţii respective, pe ale căror feţe se vede tristeţea. La un moment dat, câţiva bărbaţi se apropie  să vadă dacă mai trăieşte. Psihologul îi cere să identifice bărbatul care a aruncat primul cu piatra. Apoi, îi spune să facă întocmai cum a făcut el. Pacienta refuză. Psihologul insistă:  “ca să te vindeci, trebuie să iei piatra şi să faci exact gestul pe care l-a făcut el!!! Nu înţelegi că se cere o echilibrare a karmei, că gestul acesta te eliberează de suferinţa din prezent?”, i-a spus psihologul. “ Am luat piatra şi am oferit-o agresorului ca pe un cadou. În realitate, simţeam durerile loviturilor atât de acut, încât aşteptam să mă lovească încă o dată şi să termin cu viaţa”.
     Avatarul Danielei nu a murit în ziua conflictului, ci la o vârstă înaintată. Dar fiinţa din prezent a  putut să vadă momentul cu ajutorul regresiei : trupul său stătea sprijinit de o stâncă, apoi sufletul a ieşit ca un abur şi s-a pierdut în înălţimi. Dar personajele, locul şi cearta au rămas prinse în labirintul timpului, aşteptând momentul vindecării.  Daniela este convinsă că aceasta este explicaţia pentru care atrage în viaţa prezentă agresiuni de la bărbaţi, posibil aceiaşi de atunci.
     
   Toată această poveste a stârnit în mine un fel de revoltă:  legea talionului din Vechiul Testament nu fusese anulată de legea iubirii propovăduită de Iisus!? Vă las pe voi să răspundeţi la întrebarea aceasta!

     Georgeta Istrate

3 comentarii:

  1. Esti de o complexitate extraordinara! Nu numai ca abordezi toate intrebarile incitante pe care omenirea si le-a pus de-a lungul evolutiei sale, dar incerci sa gasesti si raspunsuri, iar atunci cand nu reusesti, ii provoci pe cei din jurul tau sa le gaseasca. Primesc provocarea! (Raspunsul... dupa cateva reprize de dureri de cap (ale mele, nu ale tale).
    Proful

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeul care ne-a creat pe noi nu este acelasi Dumnezeu care L-a creat pe Iisus. Sentimentul suprem cu care ne-a daruit Tatal nostru este URA, pe cand sentimentul suprem daruit Lui Iisus este IUBIREA. Lupta dintre ura si iubire este doar la inceput si ea va dura inca multe mii de ani, asa ca...iata explicatia agresiunii!
    Proful

    RăspundețiȘtergere
  3. Cam simplista explicatia, dar nici eu nu gasesc alta mai buna.

    Tudor

    RăspundețiȘtergere

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...