Masajul cu miere



          Cu cât alimentaţia se depărtează mai mult de natural, cu atât lupta cu toxinele şi tot felul de impurităţi este mai aprigă. Dacă mai luăm în considerare şi medicamentele, fumatul sau mediul înconjurător, tabloul devine extrem de  ...colorat.  Una din metodele de detoxifiere a organismului este masajul special cu miere de albine. Deşi se aplică numai pe spate,  acţionează pe întregul organism . Tehnica presupune anumite mişcări prin care mâinile specialistului activează anumiţi centri nervoşi ce corespund unor organe interne.Această terapie deblochează sistemul limfatic, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, reduce durerile osteomusculare şi articulare, relaxează organismul,  favorizând astfel vindecarea fizică şi emoţională...

Scoate toxinele din corp

    După ce şi-a pus la punct mai multe tehnici de terapie complementară, Diana Rhea vede altfel oamenii. Poate să-şi dea seama după faţă, după privire şi mişcările trupului dacă reacţiile omului sunt cauzate de anumite afecţiuni. Recunoaşte că aici  intuiţia joacă un rol important.
   Cum lucrează ?! Înainte de a începe masajul, dacă pacientul este de acord, Diana pregăteşte terenul folosind tehnica  Reiki. Ridicarea vibraţiei  face ca  atmosfera să devină   mult mai propice tratamentului. Pentru o boală mai gravă,  asociază mai multe metode ( cum ar fi  teta healing, shiatsu, etc.)  sau chiar apelează la intervenţia altui medic, de exemplu un homeopat.  De ce miere?! Pentru că este  bogată în vitamine, minerale, enzime, proteine,  antioxidanţi , hrăneşte capilarele şi opreşte îmbătrânirea pielii, reface ţesuturile şi, foarte important,  nu are efecte secundare: “Masajul cu miere este un masaj special  al spatelui, care include efectele de vindecare ale mierii precum si beneficiile ingredientelor pe care aceasta  le conţine. Tratamentul este unul  pentru relaxarea întregului organism şi eliminarea rapidă  a toxinelor şi impurităţilor”.  Cu alte cuvinte, în timpul tratamentului se face un schimb de locuri, benefic pentru pacient : mierea intră în stratul adânc al pielii, scoate toxinele şi impurităţile la suprafaţa corpului, iar ea intră în locul acestora.  Pielea devine astfel catifelată, iar corpul se relaxează, redobândindu-şi forţele fizice şi psihice.      

Starea de apatie dispare

    
      Masajul cu miere nu este unul de frământare, tehnicile care se folosesc se caracterizează prin mişcări blânde, nu este  obositor şi nici dureros. În timp ce lucrează , Diana  îmi atrage atenţia asupra peliculei de culoare gri albicioasă care s-a format pe spatele pacientei :   “ este exact ce-ţi spuneam : mierea  lipeşte, absoarbe, trage toxinele din straturile profunde ale pielii, le ridică la suprafaţă şi iată cât de vizibil este  rezultatul!”  Spre finalul masajului  există totuşi un moment de disconfort, atunci când terapeuta curăţă mierea:  “  se simte pielea ca şi cum ai trage ceară pe ea”. La final,  faţa pacientei capătă  o culoare rozalie, privirea nu-i mai este stinsă, iar starea de apatie de dinaintea masajului,  dispare. O schimbare absolut spectaculoasă, care se realizase în mai puţin de o oră !  Abia coborâtă de pe patul de masaj, pacienta  ţine să precizeze:  “ îmi simt trupul cald, parcă pulsează, sunt relaxată total, articulaţiile nu mă mai dor, este extraordinar!”  Diana zâmbeşte fin , apoi explică faptul că starea ei se datorează tocmai eliminării acelor toxine care-i furau starea de bine , dar şi intensificării circulaţiei sangvine.

Stimulează drenajul limfatic
     
      Această terapie, originară din Tibet, este cunoscută la nivel extins, pentru că are efect rapid. După doar câteva şedinţe pielea devine ca de bebeluş.  În plus, masajul cu miere hidratează,  îndepărtează celulele moarte, hrăneşte pielea şi ţesuturile subiacente. Nu numai că este benefică pentru sistemul imunitar, dar acţionează asupra stratului adipos şi  îndepărtează celulita.  Substanţele biologice active, conţinute de miere, fortifică organismul, muşchii îşi recapătă tonusul, iar pielea elasticitatea.  Rezultatele sunt benefice pe termen lung.  În concluzie, proprietăţile mierii de albine sunt multiple: este un bun antiinflamator , antimicrobian,  stimulează circulaţia sanguină, iar când  “ porneşte  eliminarea toxinelor, acestea ies la suprafaţă oriunde s-ar afla ele în organism”.Metoda mai are o proprietate extraordinară, aceea că  deblochează şi stimulează drenajul limfatic la maxim. Cu alte cuvinte, înlocuieşte un drenaj limfatic dur, atenuează durerile  de orice natură ar fi ele – musculară, osteoarticulară, etc.

Cum poţi folosi mierea de albine acasă
 
     

      Mierea este unul dintre cele mai vechi trucuri  pentru  a întreţine frumuseţea, a prelungi tinereţea corpului şi a tenului. Un masaj uşor al pielii se poate face şi acasă. Se aplică miere pe piele şi se masează uşor până ce mierea devine lipicioasă, iar pielea catifelată. Când mişcările devin greoaie, se îndepărtează mierea cu puţină apă călduţă. După o zi obositoare de muncă, poţi adăuga în cada de baie 3-4 linguri de miere. Rezultatul va fi o relaxare totală şi o piele a corpului mătăsoasă. Dacă amesteci  o lingură de miere cu sucul de la o lămâie şi o lingură de apă călduţă,  obţii  o mască pentru păr. Rezultatul va fi o strălucire a firului de păr de invidiat. De asemenea, pentru tonifierea tenului, o lingură de miere amestecată cu un măr dat prin răzătoare pot să facă minuni. Aceleaşi rezultate le poţi obţine dacă adaugi câteva picături de miere în lapte şi masezi locul.

      Georgeta Istrate  










Diana Rhea – Terapeut acreditat in Focused Touch SHIATSU („The Shiatsu Clinic and School” — Iowa City, USA)
Pentru programari la Terapia  Focused Touch SHIATSU, puteti apela tel. +40 746 227 896.


2 comentarii:

  1. Mai intai voi incerca acasa, si, daca rezultatul va fi satisfacator, voi merge si la Diana - daca postezi si un nr. de telefon. Multumesc.

    Dora (iti mai spune ceva numele acesta?)

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar aveam nevoie de acest material!Multumesc mult.

    Bebe

    RăspundețiȘtergere

Abia acasă m-a apucat plânsul! - Murivale Mureșan Vasile, Expoziția Marian din Măgura

           Nu mă satur să vorbesc cu Maestrul Murivale Mureșan Vasile! El descrie atât de viu sentimentele pe care le are în legătură cu via...