Julien Prévieux , Scrisoarea numărul 6

         
    
Julien Prévieux , laureat al premiului Marcel Duchamp, 2014

     "Scrisorile trimise de Prévieux diverșilor angajatori care oferă poziții prin anunțuri de presă, și răspunsurile, mai mult sau mai puțin atente, ale acestora, compun o reflecție complexă și plină de umor despre muncă și valoare socială.
   De-motivarea afectată de artist este ocazia de a folosi în răspăr locurile comune și retorica scrisorii convenționale de motivație, dar și de a inventa, într-un experiment literar extins, zeci de voci care își enunță, din varii motive, indisponibilitatea de a se integra unui trai productiv din punct de vedere economic, reticența și izolarea ".
 (Catalog Expoziția Specii de spații, pagina 76).


Anunț

Talentul dumneavoastră la lumină

 Clar de baie - lumina vă vine atât de bine!


"Filială a grupului Coralu, Clar de baie - rețea națională cu 24 de puncte de consiliere și 150 de salariați este specializată în livrarea și montarea de tâmplărie pentru persoane fizice. Plăcerea performanței și satisfacția clientului sunt cele două puncte pe care le au în comun angajații noștri. Dacă aveți același valori... intrați în lumină!

Lucrători comerciali


   Prospectați și dezvoltați segmentul de clienți persoane fizice. Furnizați expertiză și consiliere cu privire la soluțiile de îmbunătățire a locuirii.

     Dinamici, creând legături, având plăcerea negocierii, proveniți din sectorul vânzărilor directe sau sunteți începător foarte motivat.

      Salariu atrăgător : minimum garantat, comisioane importante +laptop +mașină după perioada de probă. Training exclusiv pentru produsele noastre, metode și sprijin pe teren asigurate.


Vă rugăm să trimiteți CV, scrisoare de intenție și pretenții la : Clair de baie "



Când s-a trezit, a refuzat postul și s-a culcat la loc...


Scrisoarea lui Julien Prévieux către firma angajatoare

 Stimată Doamnă, Stimate Domn,


   "V-a scris ca urmare a anunțului publicat în "Parizianul - locuri de muncă". Își promisese că va exercita meseria de lucrător comercial rămânând aproape de oameni. Decisese să arboreze un surâs care să exprime în același timp o atitudine bonomă și încredere. Dorea să-și cultive pasiunea performanței. Avea ochii sclipitori și își rădea barba de aproape pentru a le arăta mai bine celorlalți cât de mult înțelegea. Pentru ocazia respectivă alesese să-și ia cea mai frumoasă cravată și costumul de flanea albastră pe care-l ținea de obicei pentru zilele de sărbătoare. Dorea să prospecteze și să dezvolte segmentul de clienți persoane fizice fără să știe prea bine de ce. Își pusese toate speranțele în această misiune care trebuia să-l facă să intre în lumină. Apoi a adormit și, cu capul pe un fotoliu alb, și-a dat seama că face o mare greșeală candidând pentru acest post. Când s-a trezit, a refuzat postul și s-a culcat la loc.

      În așteptarea răspunsului dumneavoastră, vă rog să primiți, Doamnă, Domnule, asigurareaînaltei mele considerații". 

Julien Prévieux

Răspunsul instituției


Stimate Domn,  

Alți candidați prezintă un profil mai adecvat postului...

       "V-am primit candidatura și vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acordați. 
După ce am analizat-o, fără a exista dubii asupra interesului pe care-l prezintă, vă informăm că nu-i vom da curs favorabil. Alți candidați prezintă un profil mai adecvat postului. 
Ne permitem totuși, dacă nu aveți nimic împotrivă, să vă păstrăm CV-ul și vă vom contacta negreșit dacă un post mai adaptat profilului dvs. se va elibera".



Textele în limba franceză















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...