Julien Prévieux, Scrisoarea numărul 1

    "Scrisorile trimise de Prévieux diverșilor angajatori care oferă poziții prin anunțuri de presă, și răspunsurile, mai mult sau mai puțin atente, ale acestora, compun o reflecție complexă și plină de umor despre muncă și valoare socială.
   De-motivarea afectată de artist este ocazia de a folosi în răspăr locurile comune și retorica scrisorii convenționale de motivație, dar și de a inventa, într-un experiment literar extins, zeci de voci care își enunță, din varii motive, indisponibilitatea de a se integra unui trai productiv din punct de vedere economic, reticența și izolarea ".
 (Catalog Expoziția Specii de spații, pagina 76).





Dinamic, autonom, bun comunicator


       SKYEPHARMA PRODUCTION SAS (150 de persoane), filială a unui grup farmaceutic englez, este un laborator speciaizat în subcontractarea producţiei de medicamente sub formă uscată la nivel mondial. Dezvoltându-ne, am creat posturi pe perioadă nedeterminată pentru a putea avea schimburi de week-end şi sărbători, la 30 de minute de Lyon.

2 Farmacişti de producţie 

    Sub autoritatea responsabilului de producţie şi în colaborare strânsă cu Departamentul de Asigurare a Calităţii, într-un mediu de bune practici de fabricaţie în industria farmaceutică (...) gestionaţi echipele de  fabricaţie şi  mentenanţă care lucrează în week-end (3-4 angajaţi / plajă orară) . 
   Participaţi la operaţiuni de producţie , efectuaţi prelevările necesare şi controalele în timpul fabricaţiei. Verificaţi şi controlaţi dosarele loturilor de producţie.

    Cu o pregătire de farmacist, ideal aveţi deja o primă experienţă  fie ea şi scurtă , de producţi a medicamentelor sub formă uscată. Cunoaşterea şi respectarea procedurilor BPF este necesară . 
Dinamic, autonom, bun comunicator, sunteţi fluent în engleză. 


4 Tehnicieni de fabricaţie 

       În cadrul Departamentului de producţie, realizaţi operaţiuni de fabricare a comprimatelor. În acest scop, efectuaţi operaţiuni de granulare, de micro-fluidizare folosind prese de comprimat şi alte echipamente tehnice. Respectaţi bunele practici farmaceutice (...) 

       Sunteţi absolvent de şcoală postliceală în farmacie industrială , iar o experienţă anterioară în producţie este necesară. Cunoaşterea industriei farmaceutice, precum şi procedurile de granulare şi/sau comprimare reprezintă un plus. Organizat, metodic şi dotat cu simţ practic, aveţi spirit de echipă. 

      Se asigură instruirea referitoare la echipamentele/ produsele  noastre: 2 luni de formare .


Refuz acest tip de post şi vă sfătuiesc să aveţi grijă de dvs...


Stimată Doamnă, Stimate Domn, 

      Vă scriu ca urmare a anunţului pe care l-aţi publicat acum câteva zile. Legătura strânsă dintre stresul profesional şi dezvoltarea bolilor fizice şi mentale nu mai trebuie demonstrată. Mai mult de un angajat din doi lucrează sub presiunea timpului , mai mult de unul din trei spune că primeşte ordine contradictorii şi califică relaţiile sale la locul de muncă drept dificile. Ritmul ridicat al muncii, importantele exigenţe cantitative şi calitative ce decurg din sarcinile primite, controlul pe care salariatul nu-l are în organizarea muncii, inadaptarea programului de lucru la ritmul biologic , noile moduri de organizare (sisteme de producţie polivalentă...) , instabilitatea contractelor, un management foarte puţin participativ, absenţa recunoaşterii muncii îndeplinite, iritanţii fizici , supralicitarea competitivităţii, incertitudinile companiei referitoare la viitorul său, sunt tot atâţia factori responsabili pentru o anxietate cronică a angajatului care se poate dovedi dramatică. Nu doresc să fiu victima unei depresii, a unui burn-out , a unui karoshi. 
    În cadrul unei companii de prevenţie personală , prefer să refuz acest tip de post şi vă sfătuiesc să aveţi grijă de dvs. 
  
    În aşteptarea răspunsului dumneavoastră, vă rog să primiţi Doamnă, Domnule, asigurarea înaltei mele consideraţii . 


Julien Prévieux



Nu avem post disponibil care să corespundă calificării dumneavoastră!

Stimate Domn, 

Confirmăm primirea scrisorii  dvs. din 16.07.07. pe care am analizat-o cu atenţie.

  Dar regretăm să vă informăm că nu avem post disponibil care să corespundă calificării dumneavoastră.

Încurajându-vă în căutarea dumneavoastră pentru un loc de muncă, cu stimă, 

Isabelle MARTIN 
D.R.U. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...