Expoziția "Specii de spații" (24) - Otobong Nkanga



 Titlul lucrării :


Alterscapes : Playground

2005-2015, C- Print pe aluminiu




        Lucrarea aparține artistei  Otobong Nhanga, născută în anul 1974 la Kano, în Nigeria.
 Și pentru că explicațiile de pe etichetă, pe care le-am transcris la sfârșitul acestui material, sunt destul de explicite, am să adaug acestui material doar ceea ce am găsit în catalog, la pagina 15 : " În Alterscapes, Otobong Nkanga ocupă un teritoriu intermediar între o poziție a autorului ori a creatorului, construind un model în miniatură al unei noi lumi, și portul unui veștmânt, care o situează pe protagonista imaginilor în interiorul narațiunii alegorice din cele trei imagini"







Descriere de specialitate


    "Artista este adesea protagonista propriilor lucrări, folosindu-și vocea și corpul ca vehicule pentru alegorii ale raportului dintre natură și cultură, resurse minerale și resurse de imaginație, hărți trasate de învingători și locuite de cei învinși. Alterscapes aplică tehnicile machetei de arhitectură unui tip de imagine diferit :macheta unui peisaj, realizată de artistă din argilă, nisip colorat, cioburi de sticlă, fragmente decupate din fotografii și alte materiale, este purtată precum un veștmânt, sugerând o dublă poziție pentru protagonista imaginilor. Cele trei fragmente ale tripticului se referă la trecutul, prezentul și viitorul relației dintre om și natură, și la amalgamul de locuire, transformare și distrugere care produce urgențele ecologice cu care ne confruntăm astăzi ".

Georgeta Istrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...