Machiajul semipermanent sau arta de a fi frumoasă tot timpul 4 - ultima



Culoare, senzualitate, frumuseţe

   Înainte de începerea operaţiei, pacienta primeşte un tratament homeopatic pentru a se  înlătura orice urmă de  disconfort. La adâncimea de doar doi milimetri nu se întâlnesc vase de sânge, astfel că nu poţi spune că te doare. Cu toate acestea,  “spre deosebire de clioterapie, care foloseşte metoda îngheţării zonei de pigmentat, de altfel o metodă barbară din cauza căreia poţi să faci sinuzită sau să-ţi cadă definitiv rădăcina părului, noi folosim un spray care anesteziază zona de lucru şi nu are efecte negative”. “Machiajul permanent nu este indicat, adaugă şefa clinicii, Florica Munteanu. După câţiva ani, nu mai suntem aceleaşi, de aceea machiajul trebuie refăcut în concordanţă cu schimbările organismului nostru. Metoda pe care o folosim provine din Germania, este sigură şi are în spate o cazuistică de zeci de ani. Doamnele care vor să-şi facă astfel de modificări ar trebui să întrebe ce substanţe foloseşte terapeutul respectiv , deoarece o substanţă nocivă  introdusă în organism, poate produce un cancer de limfă chiar şi după zece ani”. Aflu că, deşi tehnica folosită în clinică este de ultimă generaţie, că deşi specialiştii de aici sunt instruiţi  la cele mai exigente şcoli în domeniu, totuşi există o problemă în sensul că “unele doamne, după un timp, îşi schimbă părerile.(Cum, noi, doamnele?!!).  Ei bine, noi oferim şi corectare, dacă ideea cea nouă i-a venit pacientei  în termen de trei luni de la efectuarea operaţiunii de pigmentare. Lucrul cel mai greu este atunci când ne vin paciente de la alte centre, nemulţumite de lucrarea care li s-a făcut. Noi nu le refuzăm. Este adevărat, nu este uşor să corectezi o mână stângace. Preferăm să lucrăm noi de la început, dar nici nu putem respinge pacientele  care vin la noi cu speranţa că le putem ajuta. Este o muncă migăloasă, dar la final, când vezi exclamaţia de încântare a pacientei, uiţi de toate. Şi ce este mai frumos decât să te culci şi să te trezeşti machiată şi rujată dimineaţa, ca şi cum te-ai fi născut aşa? Aş face o paranteză şi aş spune doamnelor că un machiaj zilnic extravagant si exagerat, nu este de recomandat”.
   Pigmentarea buzelor înseamnă culoare, senzualitate, frumuseţe, încredere. Iată că machiajul semipermanent ne ajută să dăm expresivitate chipului, să creăm umbre care dau mister privirii, ori lumini care dau inocenţă. Depinde de ceea ce simţim , de ceea ce vrem să transmitem, de felul în care ne simţim bine.


 Georgeta Istrate

http://www.dermavital-med.ro/contact/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...