Drenajul manual limfatic


  Drenajul limfatic reduce depunerile de grăsime, a celulitei, a edemelor, face o mai bună detoxifiere a organismului şi stimulează sistemul imunitar... 
   Terapia este una specială,  mult mai delicată decât celelalte tipuri de masaj. Este o adevărată artă să faci un drenaj  reuşit, mai cu seamă că vasele limfatice sunt extrem de fragile. De aceea mişcările  trebuie să fie blânde şi armonioase. Sunt o mulţime de beneficii ale masajului de drenaj, dar cele mai importante privesc îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi limfatice, fundamentale pentru sănătate.

     Terapeutul  Florentina Rădulescu este de părere că drenajul limfatic manual ajută mai bine organismul decât cel mecanic. De ce preferă metodele naturale!?  Pentru că o maşinărie impersonală, care ar executa o comandă, nu i-ar da aceleaşi satisfaţii profesionale,ba chiar ar fi un obstacol între ea şi pacient. În plus, are posibilitatea să regleze  mişcările, în funcţie de viteza de scurgere a limfei prin vasele colectoare. Atitudinea aceasta trădează faptul că  terapeuta nu agreează răceala sufletească: „drenajul manual permite câmpurilor energetice să interacţioneze şi să se creeze acea  relaţie de încredere reciprocă”.  

  Benefic pentru întregul organism



  Un drenaj limfatic complet poate să vindece trupul din cap până în picioare. Explicaţia este că, în organism, totul se leagă. Dacă circulaţia limfatică nu funcţionează corect şi organismul reţine apa, atunci şi circulaţia sanguină este afectată. De aici pornesc tot felul de afecţiuni. Rezolvarea problemei este simplă: dacă reglezi  circulaţia limfatică, automat se reglează şi cea sanguină. Şi cum organele sunt legate între ele,  încep să funcţioneze la capacitate optimă. Avantajul terapiei este că efectele se văd imediat.Primele semne sunt date de o senzaţie de bine, urina devine abundentă şi capătă o culoare mai închisă ca de obicei, din cauza eliminării toxinelor. Apoi, o serie întreagă de ameliorări, printre care şi dispariţia insomniilor ori eliminarea stărilor de nervozitate.  În momentul vizitei mele la clinică, se afla în tratament Angelica B., din Bucureşti care a ţinut să precizeze că: “ în urmă cu 45 de minute aveam picioarele umflate şi grele ca de plumb. Acum, le simt uşoare şi am senzaţia de zbor”. Femeia dă să se încalţe şi constată că sandalele nu o mai strâng :  “Ce mă fac? Încălţările mi-au devenit largi!” Florentina zâmbeşte fin, apoi mi se adresează,  specificând că o şedinţă poate dura de la 40 de minute la 2-3 ore, în funcţie de gravitatea afecţiunii: “ dacă am de lucrat o gleznă umflată îmi ia mai puţin timp, dar dacă la aceasta se adaugă coapsele şi alte părţi ale corpului, obligatoriu şedinţa se prelungeşte. În unele cazuri, când simt că este nevoie, combin metodele de drenaj. De asemenea, există diferenţe de tratament între un picior umflat, unul obosit şi piciorul cu adevărat bolnav”. 

     Georgeta Istrate 

5 comentarii:

  1. Am facut si eu cateva sedinte si rezultatul este extraordinar, dar aici, in Italia, pretul fiind destul de piperat, am renuntat. Ti-as fi recunoscatoare daca ai posta o adresa sau un telefon al Florentinei, pt. ca i-as face o vizita in decembrie, cand vin in tara. Simona

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca materialele cu teme medicale sunt foarte interesante, daca sunt citite si de straini. Chiar, cam cat costa un asemenea tratament?

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Simona, deocamdata iti las 2 link-uri, de pe care poti citi mai mult despre Florentina Radulescu. Foarte curand vei avea si datele de contact. Iti multumesc pentru vizitele pe blog si pentru comentariile tale.


    http://felicia.a1.ro/articol_1008111/reflexoterapia_elimina_toxinele_din_organism.html

    http://felicia.a1.ro/articol_1006164/terapie_cu_ajutorul_energiei_universale.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Florentina Radulescu este un terapeut extraordinar. Un om extrem de modest cu compasiune pentru pacienti si dorinta de a veni in ajutor. Prectica mai multe tehnici de vindecare neconventionale, de la drenajul limfatic la relfexoterapie, masaj terapeuric simasaj de relaxare si altele. Atmosfera din cabinetul Wanokou este linistitoare si vindecatoare.
    Am beneficiat de ajutorul ei si ii multumesc.Ii voi fi mereu recunoscatoare. Maria Roman

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragii mei, am promis ca o sa revin cu numarul de telefon al Florentinei Rădulescu. Iata ca ma tin de promisiune. Deci, sunati-o la numarul : 0723.669.206. Sanatate!

    RăspundețiȘtergere

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...