Din secretele frumuseţii...


   

Pentru îngrijirea tenului, sfatul specialistului este obligatoriu. Produsele nepotrivite pot face ravagii...

     
    
    Stela Anghel  lucra undeva la ţară, când una din paciente, în vârstă de vreo 60 de ani, i-a făcut o propunere aproape indecentă: “ dacă o să-mi faci tenul ca al tău, am să-ţi dau un porc!” Răspunsul cosmeticienei a fost unul neaşteptat: “chiar dacă mi-aţi da  trei  porci, n-aş putea să fac asta. Trebuia să veniţi treptat, să vă fi îngrijit măcar o dată pe lună, nu să aşteptaţi să vă ridaţi aşa de mult!” Pielea, mai spune cosmeticiana,  este un organ la fel de important ca şi celelalte şi trebuie îngrijită, mai ales că orice imperfecţiune se vede. Dacă situaţia financiară nu ne permite să mergem într-un cabinet de cosmetică, cel puţin să nu cumpărăm produse la întâmplare.  

Sfaturi de cosmeticiană

  

     

O vizită la cabinetul de cosmetică, pentru o curăţare în profunzime a tenului, nu strică!  Apoi, pentru întreţinere, putem folosi diverse produse din bucătărie : “de exemplu, pentru un ten uscat s-ar putea face o mască dintr-un gălbenuş de ou şi miere de albine. Aceasta poate fi ţinută cam 20 de minute pe faţă, gât şi  decolteu, după care se poate curăţa cu o infuzie de muşeţel, care are  efect  calmant şi antibactericid. În lipsa muşeţelului, se poate folosi apa minerală (apa de chiuvetă este calcaroasă şi usucă tenul) ”. Cosmeticiana mai spune că  fructele sau unele legume puse pe faţă ori sucul de fructe amestecat cu lapte praf reprezintă moduri naturale şi eficiente de a ne îngriji. Dacă mergem  la un eveniment şi nu avem timp pentru salon, putem  face o mască dintr-un măr fiert, apoi ras, la care adăugăm puţin  lapte dulce. Spălăm faţa cu infuzia de muşeţel şi vom arăta superb.  

 Baia cu aburi

  O terapie ieftină şi eficientă ar fi să consumăm cel puţin  2 litri de apă pe zi. Apa reglează multe disfuncţii în organism şi face ca pielea să capete strălucire şi un aspect catifelat. Dacă mai spunem că starea psihică a unei femei depinde de ceea ce-i arată oglinda, devine necesar să amintim că există câteva reguli obligatorii pentru îngrijirea  personală : înainte de culcare demachierea este obligatorie! Şi, în timp ce curăţaţi faţa de impurităţi şi eventuale produse de machiaj, o puteţi masa uşor prin mişcări circulare ale degetelor. Acest lucru îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi dă culoare naturală obrajilor. Pentru a evita eventualele iritaţii, nu uitaţi să ştergeţi demachiantul cu un şerveţel. Şi, lucrul cel mai important, măcar o dată pe săptămână faceţi  o baie cu aburi, în care picuraţi  un ulei aromat dintr-o plantă preferată. Aburul înmoaie pielea feţei şi deschide porii, în aşa fel încât produsele pentru exfoliere şi hidratare pe care le veţi folosi ulterior, vor pătrunde în straturile profunde ale pielii. În final, un masaj uşor al tenului, gâtului şi decolteului va avea ca efect o piele frumoasă şi sănătoasă.
 
        Georgeta Istrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...