La mulţi ani, România!




   La mulţi ani fericiţi, România! La mulţi ani români, oriunde v-aţi afla!

 Pământul este mare , dar există o părticică din el care este cea mai dulce şi mai frumoasă. Aici, soarele are o lumină aparte. Aici, albastrul cerului te cuprinde într-un fel anume.  Aici s-au născut românii mei! Ei arată într-un fel, au un ceva care te face să-i recunoşti, indiferent în ce parte a lumii îi întâlneşti.  



  Din locul acesta, numit România, ei  şi-au luat puterea. Aici au înflorit într-un fel unic  iubirea, dorul, sentimentele, bucuria, tristeţea...  Şi ca să le unească pe toate, deasupra acestor flori neasemuite, străluceşte creativitatea, ca un izvor, ca un  dar special al lui Dumnezeu. Este cea mai frumoasă  şi mai valoroasă zestre pe care am primit-o de la Creator. O comoară pe care nu ne-o poate fura nimeni. Această creativitate  a transformat, de-a lungul timpului, florile sufletului românilor în doine, hore, poeme, simfonii -   prin acestea  dezvăluindu-se lumii  sufletul românilor. 


   
  Există pe acest pământ, numit România,  o energie puternică şi duioasă, pe care nu o percepi decât dacă ai deschis ochii pe aceste locuri. Oriunde ai călători, această energie te însoţeşte, ca o amprentă pe fiecare celulă a trupului şi pe lumina sufletului.  Dacă ar fi să mă mai nasc o dată sau de o mie de ori, în România să fie!
La mulţi ani, România! La mulţi ani români!

Georgeta Istrate 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...