Portret de artistă – Silvia Maria Antemia II




“Credeam că nu mai înţeleg lumea…”
   Silvia Maria Antemia  se naşte pe  21.08. 1991, în Mindelheim, un orăşel mic în Bavaria,  sudul Germaniei. Fiind foarte pasionată de muzică, la vârsta de 7 ani mama o înscrie la  cursuri de flaut şi de balet. De la  vârsta de 11 ani este eleva liceului "Maristenkolleg Mindelheim", un liceu de ordin catolic, pe care îl absolvă în anul 2011. La bacalaureat alege ca materii principale… chimia şi  muzica! O fi vreo combinaţie magică, aşa cum materialul din care această făptură este creată?
    Alege în mod special muzica, deoarece are conturat în minte visul de a da la Conservator. De fapt,  încă din copilărie se vede cântăreaţă de operă. În plus, de la vârsta de 16 ani,  ia ore de canto în particular. Modelul de artistă nu e nimeni alta decât Maria Callas. După bacalaureat se pregăteşte intensiv, înscriindu-se la două Conservatoare, în Germania şi Austria.
   Silvia Antemia credea la momentul acela  că punctele slabe îi sunt pianul şi teoria.  Doar că viaţa are să o şocheze prin obstacole aparent de netrecut: “Am avut prima admitere în  Freiburg, iar primul examen era cel de canto, pe care l-am picat!!! Eram devastată şi credeam că nu mai înţeleg lumea şi nici lumea nu mă înţelege pe mine. Până atunci consideram că a cânta este punctul meu forte”.
   O profesoară o lămureşe în privinţa slăbiciunii pe care o are şi anume că “ nu cânţi cu susţinere”. Cu moralul la pământ, căci visele i se năruie unul câte unul, merge  în Wurzburg şi în Salzburg să dea examen de  admitere: “ Evident că am picat, căci  lucrasem  patru ani cu o profesoară slabă,  care a facut mai nimic cu mine. Nu aveam nici o şansă să ţin piept concurenţei alcătuită din  fete de 25 de ani. Acestea  terminaseră Conservatorul la Praga şi erau deja cântareţe de operă!!! Eu credeam că ma duc la conservator ca să învăţ,  nu  să fiu deja pregătită!!!


Georgeta Istrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...