Dialoguri - escroci si cursuri inventate

 


 Axya :

- Dragă Giaxya, ce părere ai despre dezvoltarea asta personală dusă la extrem, care se practică acum pe internet? Crezi că sunt și escroci printre ei?

 Giaxya :

- O să fii uimit dacă-ți spun că, de vreo câteva zile, rumeg subiectul ăsta!  Ascultam un discurs al unei doamne, foarte cunoscută în România, despre acest fenomen. Și are dreptate când vorbeste despre escrocii apăruți ca ciupercile după ploaie. Ei  vând scump cursuri inventate, regresie în vieți anterioare în care îți servesc "gogoși" . Dacă îi crezi, vreau să spun, dacă le pici în plasă, le dai bani și iei decizii pe baza minciunilor lor, îți distrugi viața!

Axya :

- Exact. Ei apasă exact butoanele sensibile, vin cu soluții așa zis " salvatoare" și îți iau pielea de pe tine. Unde va duce chestia asta sau cine poate să mai domolească focul ăsta atât de nociv? Pentru că , din păcate, sunt mulți "clienți".

 Giaxya :

-  Am avut o discuție cu un profesor de curând. Acesta povestea că a cunoscut o doamnă care mergea pe la tot felul de  șamani, mai mult sau mai puțin falși. Femeia căuta un bărbat potrivit pentru ea, să-și refacă viața. Ce crezi? Găsise un bărbat super, care o mai și iubea. Ei bine, unul dintre acești "șamani" i-a spus că acest bărbat nu e bun. Individul și-a argumentat afirmația spunându-i femeii că acest bărbat, de fapt,în altă viață, a părăsit-o pentru alta. Ghici când... Eheeeei, în perioada  Romei antice! Îți dai seama? Cum să crezi așa, necondiționat, ceva atât de... dificil de verificat?! 

Axya :

-La adăpostul vieților anterioare neverificabile,indivizii ăștia pot spune absolut orice minciună! 

Giaxya : 

- Pur și simplu, femeia  a renunțat la acel bărbat.Ea chiar a crezut  mizeria aia! Incredibil ! Și chiar prin absurd, ar fi fost așa tot nu ar fi trebuit să renunțe. Poate că în viața aceasta omul nu s-ar fi comportat la fel. Dacă este să admitem faptul că venim la diverse perioade de timp pe planeta asta, mai evoluăm și noi... Lasă omul să-ți arate ce poate sau că s-a schimbat...

 Axya :

- Ziceai că omul este profesor la universitate. Ce au spus studenții în legătură cu povestea asta? 

Giaxya :

 - Toți au izbucnit în râs. Au spus că femeia își merită soarta.

  Axya :

- Unii fac bani din prostia altora. Cum ar spune o vorbă populară : " fac bani și din piatră seacă"

Giaxya :

- Cu pandemia asta, am întrat într-o criză economică imensă. Dacă mai pui și posibila rapidă introducere a roboților în circuitul de meserii, oamenii vor încerca să scoată bani din orice! Mai ales din escrocherii. Tarot, divinație, citit în vieți anterioare, reptilieni, cursuri, ateliere, seminarii, etc. Și toate pe banii  oamenilor cinstiți. Pe youtube, e deja cancer. Sunt mii!!! Piața e total saturată. În loc să pună mâna să valorifice ceva bun, mă refer să facă ceea ce știu, fură banii. Dar ce pot ei valorifica de vreme ce nu știu mai nimic? Și când nu vor să depună efort real pentru asta??!!! Multe cabinete de terapii complementare  sunt după părerea mea cam escrocherii, cu mici excepții. Își fac bănuțu și apoi dispar, închid cabinetul sau migrează în altă ramură de terapii. Au ei caractere și morală ireproșabile?! Întreabă-te mereu asta. Și analizează oamenii. Sunt ei morali, buni? Ce e adevărat și bun e adevărat mereu!!! Mulți urlă azi că misiunea lor e spirituală și  că ei salvează lumea. Dau în Tarot, furând bani, primind produse de la companii, cristale, pachete de Tarot, le promovează pentru bani, cadouri și abonați. Dacă cineva îndrăznește să pună la îndoială ce fac ei și ce zic, îți vor trânti în față că ești toxic. Vor folosi acest limbaj foarte la modă acum. De exemplu, "lucrători cu lumină" , "persoană toxică" , etc.

 

Georgeta Istrate 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...