Plantele au o putere de vindecare miraculoasă , partea a II-a (ultima)



Puterea ascunsă a plantelor face miracolul posibil




     Dr. Cristina Pavel este de părere că medicina naturistă este considerată o Cenuşăreasă dar că ,în realitate, ea este o prinţesă  Nu am mai întâlnit un om care să-mi vorbească cu atâta pasiune despre plante, credinţă şi iubire! În unele momente aveam senzaţia că vorbeşte ca un preot. Începe prin a-mi spune despre faptul că fitoterapia beneficiază de studii foarte serioase.De exemplu, cel mai bun tonic cardiac este făcut dintr-o plantă. Legătura cu religia o face povestindu-mi despre un medic alopat care avea o insuficienţă cardiacă. Omul era  propus pentru transplant. Căci dacă inima este casa sufletului, logic ar fi ca acolo  să se găsească iubirea şi iertarea. Lipsa acestora o îmbolnăveşte. Astfel că, înainte de intervenţie, ajuns într-o stare de disperare din cauza stadiului avansat al bolii, medicul bolnav ajunge la un călugăr catolic înzestrat cu darul clarvederii. A rămas uimit când a văzut că omul lui Dumnezeu îi cunoaşte tainele vieţii şi chiar boala care îl chinuie: “ Doctorii ăia mari ţi-au spus că trebuie să schimbi inima, nu-i aşa?” Timp de 7 ani a rămas pe lângă acel călugăr, care  l-a vindecat cu plante şi l-a învăţat o mulţime de remedii naturiste. Medicul a urmat mai apoi  Facultatea de Teologie. Cristina spune că nu se poate vindecare fără credinţă, dovadă că doctorul respectiv s-a vindecat de boala de inimă. Dincolo de asta, a suferit o transformare interioară care i-a dat peste cap toate standardele medicinei alopate  ”nu trebuie să privim boala ca pe ceva ireversibil. Dincolo de corpul fizic, se află câmpul informaţional care se autoreglează . Iar plantele  nu sunt nişte buruieni nefolositoare. Sunt  organisme vii, “ca nişte frecvenţe muzicale, ca atunci când fixezi radioul pe un post cu muzică frumoasă. Astfel, fiecare plantă se duce exact pe organul bolnav şi îl vindecă aproape  miraculos. Nu întâmplător busuiocul se foloseşte aşa de mult la biserică. El are o putere purificatoare foarte mare. De fapt, fiecare plantă are puterea ei ascunsă”. Fiecare om se îmbolnăveşte în funcţie de tipul său de stres predominant, de exemplu, bolile cardiovasculare apar la persoanele perfecţioniste, care-şi aleg o ţintă prea înaltă  şi, din cauza faptului că nu o pot atinge, sunt mereu nemulţumite şi tensionate. Alţi bolnavi de inimă sunt dintre cei care vor să controleze vieţile celorlalţi sau îşi împing copilul pe un drum pentru care acesta nu are înclinaţie: “ trebuie să lăsăm celorlalţi libertatea să aleagă, chiar şi libertatea de a greşi”. Se  întoarce la religie şi afirmă că posturile de peste an sunt stabilite extraordinar de înţelept, că au un rol important în  purificarea spirituală şi fizică.

Mierea trezeşte partea sufletească din om

  La pasiunea pentru psihoterapie se adaugă şi cea pentru albine şi produsele lor. Aceasta a ieşit la iveală în urma unei vizite la Institutul de Cercetare pentru Apicultură din Băneasa. În primul rând comportamentul albinelor i se pare un model de hărnicie demn de urmat. În plus, tot ce fac ele constituie un ajutor imens pentru om. Recomandă produsele apicole în mai toate bolile, având în vedere că mierea este tot ce-i mai frumos în natură şi are darul de a trezi partea sufletească din om. Este hrana cea mai pură, dacă luăm în calcul lumina soarelui condensată în ea. Are proprietăţi energizante, stimulează digestia, alungă stările de oboseală, virozele, este un bun cicatrizant: “Toate produsele albinelor sunt de fapt nişte concentrate de energie, de informaţie benefică şi sunt asimilate uşor de organism. Propolisul poate ajuta fumătorii şi alcoolicii să renunţe la aceste vicii.  Câte cazuri de depresie nu s-au vindecat cu ajutorul polenului! Apoi veninul de albine face minuni în cazuri de circulaţie sanguină proastă sau artroze. De asemenea lăptişorul de matcă, păstura apilarnil-ul...”

Cancerul, o durere distrugătoare

   Doctoriţa compară terapiile  naturiste cu un  un diamant cu  mai multe faţete. În felul acesta  poţi privi boala din mai multe perspective. În funcţie de problema pe care o ai, aplici metoda cea mai bună. Astfel, Cristina Pavel a vindecat cazuri de cardiopatie ischemică, hipertensiune, ateroscleroză,depresie, reumatism, diverse intoxicaţii, boli de piele cum ar fi psoriazisul, infecţii acute, probleme endocrine, noduli la sâni, noduli tiroidieni,alergii de tot felul. Înainte de a trata un cancer, de exemplu, doctoriţa ştie că acesta poate fi provocat de un sentiment de ură faţă de cineva şi o mânie ascunsă undeva în subconştient ori o revoltă neexprimată: “cancerul arată că omul a greşit cândva, nu şi-a găsit locul,a făcut nişte compromisuri şi acestea îl dor aşa de mult încât nu mai găseşte motiv pentru a trăi. Atunci se afundă în această durere care se materializează la nivel fizic printr-un cancer. Rolul meu este să-i arăt cauza, să-l fac să-şi schimbe atitudinea, să-i arăt importanţa faptului de a fi împăcat cu sine, cu lumea şi cu Dumnezeu.După ce a înţeles toate acestea, el este pregătit psihic pentru tratamentul propriu zis şi în felul acesta  terapiile complementare pot avea efect maxim.

Din arbori, din fructe şi flori/ din sunet, arome, culori/ picură viaţa...

   Despre pacienţii care vin cu teamă sau sunt sceptici spune că: “mă apropii de ei cu foarte multă căldură, îi încurajez, îi iau din aproape în aproape, până încep să capete încredere în felul în care pot să-i ajut”. Astfel, între ea şi pacienţi se creează un schimb de idei, învaţă unii de la alţii reţete noi sau îşi împărtăşesc observaţii. Doctoriţa spune că stilul nostru de viaţă este atât de artificial încât nu există om sănătos. Că gândurile şi emoţiile sunt ca o hrană pentru corpul fizic, iar resentimentele şi ura amplificate în fiecare zi sunt echivalente cu o hrană de cea mai proastă calitate. De aici până la boală este doar un pas. De partea cealaltă, frumuseţea este peste tot, trebuie doar s-o descoperim. Este convinsă că medicina alopată şi cea naturistă se completează. Prima vine cu tehnologia şi a doua cu partea holistică, sufletul, energiile, echilibrul. Mai spune că secretul sănătăţii stă în modul în care reacţionezi în faţa unor evenimente. Că emoţiile ar trebui filtrate cumva şi păstrate spre amintire doar cele folositoare şi constructive. Este convinsă că rolul medicului în toate aceste tratamente naturiste este doar de a recomanda,de a  pune în mişcare acea înţelepciune a corpului să reacţioneze la modul de viaţă natural pentru că inteligenţa naturii are darul de a însănătoşi. Din toată această pasiune pentru terapiile blânde şi din experienţa pe care a acumulat-o ar vrea să scrie o carte cu îndrumări şi sfaturi concrete pentru cei care caută o modalitate naturală de vindecare. Mă gândesc că titlul ar suna cam aşa:   Din arbori, din fructe şi flori/din sunet, arome, culori/picură viaţa...


Georgeta Istrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...