Într-o clinică de terapii complementare


     
Un timp al inocenţei şi libertăţii

        Are în lucru o mulţime de dispozitive şi aparate pe care le manevrează cu atâta dexteritate, încât ai senzaţia că a făcut asta din pântecele mamei ei.  Îmi vorbeşte din mers, aproape că nici nu priveşte spre mine. Întotdeauna are de reglat un dispozitiv sau este ocupată cu pacienta din acel moment. Îi pun o întrebare care, aparent,  nu are legătură cu prezenţa mea în preajma ei : ce este fericirea ? Răspunsul este atât de profund, că aş putea scrie un roman cu titlul acesta :

 « Adevărata fericire se află închisă într-un timp al inocenţei şi libertăţii, de unde revine, din când în când,   parcă să ne  aducă aminte că există ».

Celulita, bat-o vina!

  Fata  are 25 de ani şi o vioiciune neobişnuită în atitudine şi în priviri. Este terapeut.  Nu stă locului o clipă. Daca vreau să vorbesc cu ea, trebuie s-o urmez pe unde are treabă. În momentul vizitei mele, tocmai terminase o şedinţă de laser pe o cicatrice a unei paciente. Acum intră în cabinetul de endermologie, unde o aşteaptă o altă pacientă. Ca să nu mă simt neglijată, tânăra terapeută  îmi explică ce face :  “Pacienta mea are o celulită superficială pe care vrea să o controleze din timp.Totodată, masajul mecanic pe care i-l fac, îi tonifică şi oxigenează pielea, îi stimultează secreţia de colagen şi elastină, circulaţia sanguină i se îmbunătăţeşte. Datorită sistemului de vacuum, aparatul face un masaj mult mai profund decât cel manual, fiind capabil să prelucreze pielea în trei dimensiuni”.
  
În căutarea sănătăţii pierdute

      Mi se pare că aparatul acela este cam dur şi sunt curioasă dacă nu cumva lasă vânătăi pe corp.Îmi spune că, deşi intensitatea aparatului se măreşte datorită faptului că  lucrează uniform, nu agresează trupul. Aparatul  are calitatea de a mobiliza şi a elibera pielea de toxine, îmbunătăţindu-i structura şi redându-i fermitatea, mai ales în cazurile în care , după o cură drastică de slăbire, pielea rămâne moale şi încreţită. Are rezultate remarcabile pe vergeturi, iar în programul de sănătate poate ajuta la decontracturarea muşchilor, eliminarea durerilor lombare, cicatrici, fracturi musculare de tendoane. Pentru cineva care a făcut sport de performanţă, apoi a întrerupt, inevitabil urmează o creştere în greutate.  Aceasta trebuie controlată printr-un regim alimentar adecvat, şedinţe de endermologie alternate cu gimnastică individuală.

Georgeta Istrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...