luni, 31 decembrie 2018

Murivale Mureşan Vasile – Ghilgameş, în căutarea nemuririi (22)


Reuşeşti să vinzi ceva?


   Da, eu vând pictură în direct, vara. Omul care vede cum s-a construit tabloul de la cap la coadă, în final, zice: îl vreau! Cel care vrea o lucrare de la mine îmi arată pe tabletă cam ce şi-ar dori.


 Adaug: în plus, cei care te urmăresc  sunt martori ai emoției, ai momentului de creaţie. Ei asistă de fapt la nașterea unei opere de artă unice, personalizate .
 Exact! zice. Eu nu întreb cumpărătorul cum i se  pare lucrarea, fiindcă sunt de părere că nu trebuie să mă influențeze. Pur și simplu duc visul mai departe până când zic: stop! Ca și un actor, trebuie să-mi duc rolul până la finalul piesei. În momentul în care am terminat, emoția se încheie. Rămâne numai amintirea. Ţi-am mai spus și altădată, a crea este ca şi în amor. Ai ajuns la orgasm, apoi te relaxezi. Tot astfel şi în pictură. După ce am ajuns la momentul de vârf, nu mai continuu. Dacă forțez, stric!
A şti când să te opreşti
 Aveam un coleg, povesteşte artistul,  care picta foarte bine. Mă uitam cât de bine picta, era de-a dreptul fascinant.  După care, făcea praf toată lucrarea. Problema lui era că  nu știa să se oprească la timp. După aceea era nemulțumit.
Îi ziceam: măi,  tu nu știi când să te oprești!
Păi, Vasile învață-mă și pe mine…

Georgeta Istrate
 P.S. Fotografiile din material sunt de pe pagina de Facebook a artistului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu