Patul de masaj cu pietre de jad – o minune pentru coloana vertebrală (IV)- ultima



 Surprizele cazuisticii
      
    Poți să ai probleme de sănătate, dar poți și să nu ai. Terapia cu patul de jad dă o stare de confort,  relaxează spatele, rezolvă foarte multe lucruri, inclusiv problemele emoționale. Din postura de pacient, îmi dau seama foarte bine  că patul ăsta este un instrument extrem de util pentru restaurarea sănătății. Dar, pentru sarea și piperul materialului pe care mi-am propus să-l scriu de dragul dumneavoastră, cer terapeutului să-mi povestească despre cazuri cu reacții pozitive sau neașteptat de…nedorite!  Specialistul  spune că a avut pacienți care, din cauza intoxicației foarte puternice, generată de  faptul că nu și-au făcut niciodată o detoxifiere, nu au ținut post sau nu au practicat vreo metodă care să le curățească organismul, când patul de jad a atins o anumită temperatură, au avut reacții puternice de vomă.

Slăbești și crești în înălțime?!!!
   
    Un caz, fericit de-a dreptul, este al unei doamne cam plinuță, care a fost nevoită să-și schimbe garderoba  deoarece: ” nu numai că a slăbit, dar după vreo 10 ședințe, datorită proprietății de elongație a acestui fel de masaj, a luat în înălțime cam 2 cm”. Asta mi-a plăcut cel mai mult, căci am avut mereu un complex, fiind minionă. La vreo remarcă ”binevoitoare” la adresa înălțimii mele, am dat vina pe ”secetă”, apoi, pentru propria mea consolare, invocam mereu expresia conform căreia ”esențele tari se țin în recipiente mici”. Are logică ce zice interlocutorul meu căci, din moment ce terapia cu role de jad elonghează, distanțează și reface aliniamentul vertebrelor, metabolismul își reia funcțiile naturale și totul merge ”ca la carte”.

O surpriză neplăcută
   
   ”Am avut și un pacient care mi-a plecat de pe patul de jad. Am vrut să-i fac o surpriză. L-am  văzut că era cam rigid și mi-am spus că o terapie din aceasta i-ar face foarte bine. Surpriza a fost până la urmă una neplăcută, căci în momentul în care aceste role de jad au început să meargă de-a lungul coloanei, s-a ridicat imediat. S-a simțit deranjat, deoarece durerile erau foarte mari. Nu e greu de dedus că și problemele acelui pacient erau destule. L-am rugat să reziste măcar 6-7 minute, căci pe măsură ce căldura începe să relaxeze, elasticitatea corpului se mărește, iar durerile dispar treptat. Mi-a părut rău pentru el, dar nu puteam să-i fac bine cu forța”. 

         Produse  care întregesc și accelerează vindecarea
   
   Corpul omului este ca o  instituție, spune Nicu Ghergu : ” când s-a restaurant conducerea , toată lumea își reia activitatea, căci neregulile pleacă de la lipsa de comunicare”. Îmi mai mărturisește că   pacienților  care-i solicită această terapie, le recomandă trei produse. Primul conține câteva  elemente esențiale: calciu, magneziu și vitamina D3. Calciul de care îmi vorbește este alcătuit dintr-o  formulă care are capacitatea de a activa comunicarea intracelulară. ”Știi și tu, îmi spune pe un ton oarecum glumeț,  creierul poate să dea comanda, dar dacă semnalul nu funcționează bine, celula nu recepționează mesajul  sau îl recepționează greșit. Prin urmare, organul afectat nu beneficiază de ajutorul necesar. Cum spuneam, pe lângă calciu, produsul conține  magneziu foarte important pentru sănătate. De asemenea,  merg pe cea mai mare concentrație de vitamina D – aceasta având rolul de  declanșator al  procesului de autovindecare. Poate nu știai, dar  celulele responsabile cu sistemul imunitar pleacă la luptă numai în prezența vitaminei D. Atât de importantă este! Ca să înțelegi mai bine, îți spun că  sistemul imunitar este ca un maestru care știe ce are de făcut, dar nu dispune de echipamentul potrivit”. Mă intrigă scena ”istorică” descrisă de terapeut și întreb cum se numește acest medicament minune . Râde. Se cheamă Cal Mag+D,  este ieftin dar beneficiile lui sunt neasemuite.
     Al doilea produs pe care îl recomand este un ulei de pește, deoarece  este foarte important să se refacă în organism echilibrul de Omega 3, 6 și 9. La ora actuală sunt puține produse pe piață care oferă acest echilibru. Este un fel de colagen care reface structura cartilagiilor. Și, în fine, al treilea produs este  vitamina C, pe bază de flavonoizi. Aceștia din urmă  au rolul de a transporta vitamina C exact unde este nevoie în organism. Fără acești flavonoizi orice  vitamina C este eliminată imediat. Cu alte cuvinte nu are efect.Rezultatele sunt de-a dreptul uluitoare. Dispar durerile de spate ca și cum nu ar fi fost!

Câte suferințe ar dispărea dacă am schimba strategia!
   
   Înainte să plec de la clinica lui Nicu Ghergu, l-am rugat să-mi dea un motiv pentru care persoanele cu probleme ale coloanei să încerce această terapie.  Râde. ”Mai bine le spun de ce să nu vină: - atâta timp cât au în față farmacia inimii, cu prețuri mici, mici, mici,… cum toate ar trebui să fie, nu au nevoie de patul de jad! Fericirea constă în …punga cu medicamente!”
    Cred că răspunsul lui ascunde și un soi de amărăciune. De atâția ani lucrează în domeniu, de atâtea ori apare în mass-media, scrie pe site-ul propriu sau în reviste de specialitate și  probabil simte că strigă în pustie. Căci pe străzi sunt tot oameni suferinzi, triști, depresivi, aduși de spate,  cu sănătatea în pioneze, care nu dau doi bani pe avertismente. Din postura de pacient, mă gândesc că poate  ar trebui  să schimbăm strategia, dacă ceea am încercat până acum nu a dat rezultate. 

Georgeta Istrate
                                                                       

Articol preluat de pe:
http://www.tratamentenaturiste.ro
Telefoane: 0766.671.103 / 021.315.39.79
Email: office@tratamentenaturiste.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...