Patul de masaj cu pietre de jad – o minune pentru coloana vertebrală (II)



Ce sunt chestiile astea?
     
    Și pentru că, de-a lungul coloanei mele, se plimbă ceva care doare un pic, îl întreb: ce sunt de fapt chestiile astea care merg pe spatele meu? ”Role de jad!, îmi răspunde.  Pot să spun că situația ta este una fericită, pentru că stai relativ bine  cu sănătatea, dar dacă vine un om cu probleme, ai să vezi că, în momentul în care rolele încep să meargă, durerile sunt cumplite, căci ele scot în evidență blocajele. Omul cu probleme la coloană încearcă să se adapteze după ea. Cu alte cuvinte, ca să-și diminueze durerea, începe să se aplece de spate, se încovoaie, în ideea de a-și găsi o poziție cât de cât confortabilă. În acest caz, putem spune că  el alege să nu înfrunte  durerea. Ca urmare, mușchiul își formează o memorie cu intenția de a ajunge la starea în care s-a simțit cel mai bine…

De ce mă doare capul?
    
     Am început să transpir, mai ales în zona feței. De ce? Simt că mi s-a încălzit foarte tare coloana, iar în zona tiroidei simt ca un nod care parcă se dezleagă …
”Nu are legătură cu zona gâtului, mă lămurește specialistul. Are legătură cu partea cervicală, unde sunt depuneri de calciu. De aceea mulți pacienți au diverse stări cum ar fi: dureri de cap, dureri în zona urechilor, probleme cu gâtul, etc ... Acum o să micșorez  temperatura, ca să nu mai simți nodul acela. Faptul că transpiri înseamnă că această căldură deranjează paraziții și bacteriile care sunt în organism, căci sub influența terapiei pe care ți-o fac, sistemul imunitar a prins curaj să treacă la acțiune. În același timp, se activează și sistemul limfatic.  Ți-aș recomanda să repeți terapia asta cel puțin o data pe săptămână. Simți cum te încarcă, nu?” Îi confirm. El râde: ha, ha ha! Super tare!”
”Să fii atentă să vezi în următoarele ore , chiar zile, ce gânduri,  ce stări extraordinare de conștiență o să ai. Vei vedea că percepi lucrurile mult mai bine datorită relaxării spatelui” . El zice bine ce zice, dar eu mai am o întrebare foarte concretă: de ce mă doare capul?
- Fiindcă nu te-ai hidratat bine înainte de terapie. Durerea poate fi de la calcifierile care se dizolvă acum. Ușor,  ușor, se creează un proces de curățare, de detoxifiere. În plus, de când tot sporovăim aici, tu ai făcut deja două tratamente. Durerea de cap îți va trece, dacă imediat după terapie o să bei un pahar cu apă”.

Mișcarea înseamnă sănătate, tinerețe și frumusețe!
    
    Terapeutul îmi spune că, dacă am avea o muncă așa cum am fost creați, adică  să fim mereu  în comuniune cu natura, să facem mișcare pentru a ne păstra sănătatea vertebrelor în stare bună, am fi fericiți  până la adânci bătrâneți. ”Parcă ți-am mai povestit că am copilărit la țară, unde oamenii sunt sănătoși tun. Îmi aduc aminte,  când am plecat în armată, aveam un vecin care avea 94 de ani și , la vârsta aia, scotea buturugi cu cazmaua”.
        În timp ce-mi vorbește, mintea îmi aduce în prim plan o cunoștință care îmi spune de câte ori mă întâlnește:”mișcarea, draga mea,  înseamnă sănătate, tinerețe și frumusețe!”

Gânduri și senzații
   
    Carevasăzică, pe lângă faptul că  acele bile de jad care se tot plimbă de-a lungul coloanei mele vertebrale detoxifiază organismul, au efect de elongație, eliminând eventualele  deformări – scolioza, lordoza, cifoza, herniile de disc, vertebrele tasate, discopatiile…Nu vă speriați, nu le am chiar pe toate!  De asemenea,  prin acțiunea de căldură, acest instrument medical relaxează mușchii și tendoanele, detensionând și crescând mobilitatea trupului. Nu-i rău deloc! În plus am o stare de somnolență că de-abia îl mai aud pe terapeut, de zici că nu am dormit de o mie de ani. El îmi spune că, după câteva ședințe de acest fel, depresiile, anxietatea, atacurile de panică și alte neliniști pot deveni istorie.
   Așa  somnoroasă cum sunt, îl aud pe Nicu Ghergu spunându-mi că acest masaj stimulează 12 puncte reflexogene din jurul coloanei vertebrale, iar temperatura de 60-70 grade, face un fel de  reflexoterapie prin încălzirea acestor puncte esențiale. El vorbește ca un specialist, eu ascult ca o… pacientă!
”Acest masaj are efecte pozitive pentru întregul organism, căci de-a lungul coloanei se află centrii nervoși de la care pleacă legăturile spre toate organele. De exemplu, dacă ai probleme pe care le știi sau pe care încă nu le-ai identificat, acest masaj cu efect de detoxifiere, va acționa oricum  asupra stomacului, ficatului, rinichilor, inimii, , ș.a.m.d. Practic, îți reface echilibrul organismului. Nu e drăguț?”


     Georgeta Istrate

Articol preluat de pe:
http://www.tratamentenaturiste.ro
Telefoane: 0766.671.103 / 021.315.39.79

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...