Reiki, arta de a modela caracterul şi personalitatea (3)




Iniţierea inimii

   Aurelian Curin vorbeşte rar, aşa încât auditoriul să nu piardă niciun cuvânt: “Iniţierea inimii reprezintă primul pas pentru a deveni cu adevărat întregi. Este timpul din viaţa voastră când sărbătoriţi uniunea dintre materie si spirit, în urma căreia nu veţi mai fi singuri niciodata. Veţi simţi o mână sacră în viaţa voastră, care vă îndeamnă , vă protejează, vă călăuzeşte şi vă hrăneşte. Iniţierea inimii reprezintă lumina conştiinţei divine ce traversează întreaga voastră personalitate şi toate memoriile tuturor trupurilor în care aţi trăit. Ea oferă binecuvântarea puterii de a folosi lumina divină în serviciul binelui superior al celor implicaţi. Ea vă ajută să vă reamintiţi inocenţa fiinţei şi întregul vostru potenţial din planul divin, care este dincolo de capacitatea voastră de înţelegere. Această inţiere vă va da puterea necesară pentru a menţine lumina şi a folosi forţa divină în serviciul celor din vieţile voastre. Legătura dintre suflet şi personalitate dumneavoastră  devine mai stabilă, iar inima va fi plină de lumină. Veţi învăţa să trăiţi prin intermediul acestei inimi,  fără a face niciun rău în corp, minte sau spirit”.
  Partea practică presupune iniţierea inimii direct de la Maestru, după care învăţăceii lucrează între ei. Chipurile sunt transfigurate, luminate, parcă sunt amprentate cu iubire, am senzaţia că nu mai sunt din lumea aceasta. Spre mirarea mea, Maestrul mă invită pe scaunul de iniţiere. Mi se spune să aşez mâna stângă în centrul pieptului, gest pe care-l face şi domnia sa, iar dreapta fiecăruia este aşezată  peste mâna celuilalt. Sentimentul este inexprimabil. Am senzaţia că fiinţa mea se dilată, că pot îmbrăţişa întreaga lume cu o iubire de care nu credeam că sunt în stare. Ce experienţă!


Inima spirituală din centrul pieptului

     Nu există metodă mai simplă decât să pui mâinile pe tine, să te echilibrezi energetic şi în felul acesta să ţi se deschidă conştiinţa, să ţi se lărgească orizontul, să simţi că evoluezi spiritual şi că posezi o putere de vindecare pe care nici nu o bănuiai. Mai devreme sau mai târziu, toţi vom trece prin experienţe spirituale menite să ne ajute să ne ridicăm pe o treaptă superioară, să scăpăm de dualitate, să ajungem la conştiinţa Christică, cea care ne permite să atingem perfecţiunea: “veţi şti că aţi atins nivelul conştiinţei christice când veţi putea zâmbi fiecărei fiinţe umane  fără a-i transfera un gând sau un cuvânt de judecată, ci veţi descoperi doar frumuseţea din inima acesteia. Această frumuseţe reprezintă însăşi Fiinţa lor Hristică”.  Trăim vremuri de mare deschidere spirituală şi, foarte curând, va avea loc saltul de conştiinţă. Se spune că dimensiunea a cincea se deschide atunci când chakra inimii este activată – iniţierea inimii tocmai asta face. Ea deschide accesul nu numai la dimensiunea a cincea, ci şi la dimensiunea  a şaptea. Maestrul spune că inima spirituală se află în centrul pieptului, nu în locul inimii fizice . În momentul în care înlături membrana care o acoperă, ai acces direct în dimensiunea  a şaptea şi atunci se creează ceea ce şcolile spirituale au numit “ chakra unificată a inimii” . De ce chakra unificată?! Pentru că restul centrilor energetici se subordonează chakrei inimii , deci ea are rolul predominant.

  Georgeta Istrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...