marți, 6 februarie 2018

Terapii specifice coloanei vertebrale IV -ultima


Vibromasaj – o excursie cu o navă cosmică

Nicu Ghergu ne prezintă un aparat special în modul său caracteristic, așa cum ai prezenta un actor care urmează să intre în scenă: „Acesta este un aparat care face vibromasaj. Chiar dacă emite un bâzâit oarecum supărător, vibrațiile lui  sunt benefice pentru tot corpul, căci are capacitatea de a debloca toate meridianele. Pentru coloană este o adevărată binecuvântare! Îl invită pe Marian să îl probeze: dacă îți vin stări de vomă,  să îmi spui, adaugă el privindu-și pacientul în ochi . După ce prinde aparatul cu ambele mâini, Marian, oarecum distrat, îi spune că are  senzația unei călătorii cu o navă cosmică. Terapeutul râde. Ne mărturisește că  nu l-a mai folosit demult. Însă este un indicator extraordinar. Microvibrațiile pe care le generează, oxigenează sângele foarte bine. O să vezi, adaugă el, după ce te relaxezi, vei simți unde există paraziți în organism. Vei ști asta deoarece în acele locuri vei simți mâncărimi sau furnicături...
  Într-un final, bâzâitul vibraţiilor se opreşte. Marian coboară triumfător de pe ineditul aparat. Specialistul simte nevoia să adauge :  „microvibraţiile acestea  îmbunătățesc mult circulația periferică. Dacă vrei ca aceste microvibrații să ajungă și să lucreze până în vârful capului, trebuie să ai corpul relaxat. Efectele produse de acest instrument sunt extraordinare: corpul se scutură de toxine, iar celulele  se oxigenează foarte bine”. 

O terapie frumoasă și caldă – rolele de jad
    
   

   După toate aceste masaje şi vibraţii, Nicu Ghergu îl invită pe Marian să se întindă  pe patul de jad, pentru o terapie frumoasă și caldă care durează circa de 40 de minute. Am încercat pe propria piele acest aparat, am și scris un articol, de aceea știu că terapia îl va ajuta enorm pe Marian. Rolele de jad, care fac mişcări  de du-te – vino de-a lungul coloanei, netezesc deformările, detoxifică organismul, îl detensionează şi cresc mobilitatea trupului. Aceste role, încălzite la o temperatură de până la aproximativ 80 de grade, sunt de un real ajutor în cazul pacientului de față . Nu numai coloana are beneficii în timpul şi după şedinţa de terapie, ci toate celulele care alcătuiesc organismul vor fi înviorate, relaxate, vindecate.
   Într-adevăr, cunosc persoane cu o situație financiară foarte bună, care au achiziționat acest aparat pentru a-și întreține sănătatea. Căci, după cum spunea într-o altă întrevedere Nicu Ghergu, „dacă oamenii ar avea grijă de coloană, spitalele ar fi goale”.
    La sfârșitul terapiei cu role de jad, specialistul se întoarce spre Marian și îl întreabă: te simți bine? Acesta, aproape adormit ( semn că organismul s-a relaxat total) , dă din cap aprobator. Nicu Ghergu îi spune :”un sfert de oră nu te așezi, după care vom face niște exerciții fizice, special concepute să ajute coloana vertebrală. 

De la tehnologie la exerciții individuale
   
   Cot la cot cu pacientul, Nicu Ghergu execută exercițiile, căci trebuie nu numai să îi spună ce să facă, ci să-i arate și cum. În timp ce ei fac exercițiile, eu încerc vibrațiile produse de „nava cosmică”. Prin zumzetul de vibrații, îl aud pe Nicu Ghergu dându-i instrucțiuni  pacientului său : ridică mâinile...trage mai mult,  mai mult... acum trage coloana ușor fără să o forțezi...vii acum așa cât poți de mult... e foarte important să faci asta... Ca și cum ai trage de coloană, te ridici acum ușor, din poziția asta ... stai pe vine așa, acum pe coccis, capul drept... Apoi bat amândoi cu palmele pe membrele inferioare, după care specialistul îi dă un ultim sfat : stai cu capul pe spate! Poziția asta îți dă drumul la tiroidă foarte bine. Nimeni nu ar mai avea probleme cu spatele dacă ar face exercițiile astea! Lucrează până și pe rinichi, în sensul că le deblochează energia. Astea sunt exerciții pentru acasă, îi spune râzând, terapeutul. Toate metodele și terapiile pe care le-am făcut astăzi împreună, ajută la decompresarea vertebrelor. Însă cu aceste exerciții fizice, pe care tocmai le-am făcut, le dăm și puțină mobilitate. Acele bătăi la membre ating  meridiane foarte importante pentru organism. Chinezii, de exemplu, au ajuns la concluzia că toate bolile pot fi eliminate în felul acesta. După ce termină de povestit, umple un pahar cu apă și i-l oferă lui Marian.
    Ședința de terapii multiple s-a încheiat într-o notă veselă, iar înainte ca Marian să iasă din cabinet, Nicu Ghergu i-a alcătuit un set de instrucțiuni și au convenit data următoarei întâlniri.

Georgeta Istrate


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu