Suferința neeliberată, un dezastru pentru ființa umană

Stă în puterea noastră să fim sănătoși
  

Cu puțin timp în urmă, i-am făcut o vizită terapeutului Nicu Ghergu, în legătură cu problemele coloanei vertebrale. Printre multele informații pe care le-am cules de la el, una mi-a cutremurat ființa. Și asta deoarece mi-am dat seama că stă numai în puterea noastră să fim sănătoși sau bolnavi.  Special nu am vrut s-o includ într-un material mai larg, căci povestea este una care merită tratată singular. Este o temă de meditație pentru fiecare dintre noi, căci într-o măsură mai mare sau mai mică, toți ne regăsim  în aceste două personaje ale poveștii. Exemplul de mai jos arată clar că ne facem rău singuri, că de felul în care reacționăm la stimulii exteriori depinde sănătatea noastră fizică și mentală.

Când nu opui rezistență vieții…
     
Înainte să încep derularea poveștii așa cum mi-a relatat-o Nicu Ghergu, am să dau un citat din cartea ”Puterea prezentului” de Eckhart Tolle, care ar putea fi adăugată la tema de meditație pe care am invocat-o mai devreme:  ”Mintea reprezintă un instrument minunat dacă este folosită corect. Însă, folosită greșit, devine foarte distructivă. Pentru o exprimare mai exactă, nu este vorba de faptul că vă folosiți greșit mintea – de obicei n-o folosiți deloc. Ea vă folosește pe dumneavoastră! Aceasta este boala. Credeți că sunteți mintea dumneavoastră. Este o iluzie. Instrumentul a pus stăpânire pe dumneavoastră(…) Cât timp vă identificați cu mintea, viața vă este condusă de către ego(…). Puterea asupra altora este slăbiciune deghizată în putere”.
     Și care ar fi răspunsul, veți zice? A te elibera de timp și a trăi clipa prezentă, a trăi într-un prezent continuu, căci trecutul nu mai poate fi schimbat și deci nu are rost să stăruim în el, iar viitorul este, la propriu, un mister. Timpul petrecut cu mintea  în trecut sau în viitor ne fură clipa prezentă. De altfel tot ce avem! Verbele cele mai importante, care ne ajută să nu mai avem reacții distructive sunt: a accepta și a te observa.  Eckhart Tolle mai spune: ”când nu opui rezistență vieții, te afli într-o stare de grație, de pace și naturalețe. Această stare nu mai are nevoie ca lucrurile să fie într-un anume fel, bune sau rele”.

Trebuie avut grijă de coloană ca de lumina ochilor!

 Iată povestea pe care mi-a relatat-o terapeutul: ” am fost chemat la domiciliu, telefonic, de o doamnă care mi-a spus: ”domnule,  vreau să fac  un cadou special  surorii mele: câteva ședințe de reflexoterapie. Am găsit multe articole despre dumneavoastră pe Internet și m-am gândit că ați fi cel mai potrivit să mă ajutați în acest sens. Poate vă întrebați de ce nu i-am făcut un cadou material. Ei bine, dragă domnule, cel mai util cadou la momentul acesta din viața surorii mele,  ar fi o porție de sănătate, căci  are dureri foarte mari la coloană”.
    ”La ușă m-a întâmpinat, ghici cine? Era o doamnă care avea vreo 65 de ani, foarte zveltă și foarte hotărâtă. Se vedea după ea că este bine întreținută… Când am mers la sora ei, am găsit o doamnă în vârstă, de-ai ști cât era de gârbovită! Mi-au dat lacrimile instant, pentru că mi-am adus aminte de bunica mea care și ea, ca și această doamnă, se cocoșase săraca, tot de la coloană. Din păcate,  la vremea aceea nu știam cum să o ajut.  Șocul a fost când am aflat că aceste femei sunt surori gemene și aveau peste 80 de ani. Cum pe mine profesia mă obligă cumva  să studiez și partea de cercetare a trupului, dar mai ales a sufletului, am început să pun întrebări. Am aflat astfel că  doamna care a solicitat ședințele și arăta atât de bine, practic cu vreo 20 de ani mai tânără decât era în realitate, avea caracterul tatălui. Adică nu punea la inimă nimic, viața era ca un joc pentru ea, o ființă optimistă și pozitivă, caracteristici care au păstrat-o tânără și sănătoasă.
Cealaltă soră  moștenise caracterul mamei, care punea la inimă totul, era atentă la tot negativismul din jur și îl amplifica. Aveai impresia că ființa aceasta, atât de gârbovită, duce pe umerii ei  toată suferința lumii. Practic era  era un ghem de suferință. Ce spun? -   un munte de suferință!!! Ce puteam eu să-i fac în stadiul acesta? Cum să repari un rău de o viață în câteva ședințe de masaj? Nu am ajutat-o prea mult, am făcut ce am știut eu mai bine.  În schimb, i-am dat niște plasturi care i-au luat  durerea foarte repede, aceștia având proprietatea  de a-i debloca meridianele energetice. Atunci am avut o confirmare a ceea ce înseamnă suferința purtată și neeliberată. Și am văzut câtă importanță are coloana vertebrală. Trebuie avut grijă de ea ca de lumina ochilor. Căci atunci când vertebrele sunt lăsate să se taseze, fără a lua vreo măsură de prevenție sau remediere,  se poate ajunge în situația în care nu mai poți face nimic”. 


Răspunsul este iubirea
  
Închei tot cu un citat, dar nu înainte de a vă spune ceea ce poate ați auzit de foarte multe ori în viața dumneavoastră. Și anume că iubirea este panaceu universal -  pentru noi, pentru cei din jurul nostru și pentru mediul în care trăim. Experimentați iubirea! Iubirea  de tot ce vreți dumneavoastră: de părinți, de copii, de prieteni, de dușmani,  de flori, de animale, de răsărit, de apus, ș.a.m.d.  ”Iubirea este întotdeauna răspunsul. Singurul lucru pe care nu-l veți avea niciodată îndeajuns este iubirea. Niciodată nu veți avea destulă iubire pentru voi și niciodată nu puteți da prea multă iubire celorlalți. Lipsa de iubire sau reținerea ei, se află  la baza celor mai multe probleme personale și de comportament. Iubirea nu numai că este răspunsul, ci este și tratamentul pentru cele mai multe dintre problemele vieții” (Brian Tracy, Succesul în viață, Editura For You, București, 2004,  p. 374).

Georgeta Istrate 

Sursa:http://www.tratamentenaturiste.ro/suferinta-neeliberata-un-dezastru-pentru-fiinta-umana/

2 comentarii:

  1. Din pacate pentru noi oamenii, fiintele rationale, cea mai frumoasa creatie a lui Dumnezeu, viata este uneori cruda si nemiloasa. Suferintele adunate si neeliberate macina, imbolnavesc, distrug fizic si emotional. Totusi,suferinta face parte din viata,asa este dat de la Dumnezeu,nimeni nu poate schimba firescul. Trebuie sa privim partea buna a fiecarei intamplari,sa le luam asa cum vin, toate se intampla cu un scop,sa cautam pacea sufletului sa nu intrebam "de ce"sau "de ce eu"? Iti spun tie cititorule din povestea vietii mele ca pacea sufletului te salveaza de la moarte si te invata sa traiesti din nou. Si da, traieste doar prezentul. Trecutul nu se va schimba si viitorul lasa-l sa vina asa cum vrea Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc din tot sufletul ptru aceste minunate date ,si da sunt de acord intru totul ca iubirea de SInE de cei de linga tine ,rezolva totul,si eu sunt un ,,observator,, al meu si Da caut sa traiesc tot timpul in ,,PREZENT ,,si credema e MINUNAT . mai pot spune ca sunt un suflet care si-a rezolvat o ,,grava ,,problema de sanatate..doresc tuturor LUmina in suflete si e bine sa ascultati sfaturile de mai sus.Doamne ajuta ..si Pace ,si Iubire tuturor


    RăspundețiȘtergere

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...