marți, 11 iulie 2017

Bioptronul – metodă de vindecare cu lumină polarizatăRaiul vindecărilor

    Iată-mă din nou în cabinetul domnului Nicu Ghergu! Aici este raiul vindecărilor – de la masaje de tot felul, executate de maestrul însuși, până la aparate medicale performante și tratamente medicamentoase  de cea mai bună calitate. Toate acestea conlucrează pentru readucerea sau menținerea  corpului uman într-o stare bună de sănătate. Personal,  cred că, indiferent ce muncă facem în viața de zi cu zi, trebuie să acordăm atenție sănătății, căci fără ea, existența  poate fi extrem de neplăcută. Astăzi vă propun ca temă bioptronul. Când terapeutul mi-a așezat  o lumină violet în dreptul capului și una galbenă în dreptul ficatului, l-am întrebat:  ce sunt acestea?! Unde este lumină, este și viață!


” Aparatul se  numește Bioptron și, la ora actuală,  este folosit în multe spitale și clinici din lume, dar și în particular, pentru tratamente la domiciliu.  Aceste becuri prin care vine lumina, nu sunt din cele pe care le folosești acasă pentru iluminat”. ( Acum îmi dau seama de calitățile de profesor ale terapeutului meu. Explică atât de bine, încât nu ai cum să nu înțelegi). Apoi continuă: ” Ele emit o lumină polarizată liniar, care vibrează într-un singur plan. Această  lumină  are o putere de penetrare foarte mare  în interiorul celulelor. Și tu știi că, acolo unde este lumină,  este și viață! În momentul în care ai pus această lumină, fie pe organ, fie pe locul dureros, ea focalizează și reface fluxul energetic  în toată zona. În regiunea  capului, ți-am pus culoarea violet, ca să-ți armonizeze câmpul energetic din această zonă ( Râde). Și cu diplomația ce-l caracterizează, adaugă: nu că nu ai fi tu armonizată,  dar  ți-am arătat ce se poate face  pentru persoanele care sunt afectate, în special de depresie…” (Mă gândesc că omul ăsta nu vrea să-mi atingă ego-ul în niciun fel, atât este de atent cu ființa umană. Din comportamentul său, eu îmi extrag lecțiile de psihologie, chiar dacă el nici nu bănuiește ). După o pauză de câteva secunde, continuă: ” culoarea asta ajută foarte mult. Când le  fac pacienților mei reflexoterapie sau orice alt masaj necesar problemei de sănătate pentru care ajung la mine, le pun și aceste lumini, așa cum fac cu tine, acum. Observ că se simt bine foarte repede, căci stimularea fizică și psihică  pe care o fac prin masaj, este accentuată de echilibrarea venită de la aceste lumini”.

Fără radiații ultraviolete!
   
     

    Deoarece observă că am o rană la genunchi, ca urmare a unui accident de bicicletă, îmi  mută culoarea galbenă de la ficat pe locul suferind. M-am obișnuit să-i pun întrebări pentru  orice mișcare pe care o face sau orice aparat pe care-l folosește: acum, ce faci? De ce faci? Cum faci? De data aceasta îl întreb mai multe amănunte despre instrumentul care lucrează pe mine. Aflu așadar că aparatul Bioptron este  de proveniență elvețiană și lucrează atât de blând că nici nu simți. - Asta pot să confirm, căci realmente nu simt nicio durere, poate câteva furnicături care arată că locul se vindecă.-  Instrumentul  tratează o mulțime de afecțiuni și nu are contraindicații. Lumina polarizată pe care o emite,  reface membrana celulară din țesuturi, reduce inflamațiile și întărește sistemul imunitar. Această lumină este asemănătoare cu cea a soarelui, însă nu conține radiații ultraviolete. E ca și cum te-ai bucura de un trandafir fără să fii în pericol de a te înțepa, căci nu are spini. În depresii, lumina bioptronului  face minuni! Care este sistemul lui de funcționare?!  Terapeutul zâmbește. Știe că nu o să-i dau pace până nu-mi răspunde: ” Respectă ciclurile naturale ale vieții: știi și tu că,  acolo unde este lumină și unde este soare,  se dezvoltă totul armonios. Tot astfel, lumina  polarizată a bioptronului  are capacitatea să penetreze mai adânc  în țesuturile pielii. Prin stimularea membranei  celulare și implicit îmbunătățirea absorbției de oxigen în țesuturi, această lumină face posibilă declanșarea procesului de  regenerare celulară. Astfel, celula produce mai multă energie, pe care o folosește în  eliberarea unor  substanțe importante necesare pentru sănătatea umană”. 

Dispare depresia ca și cum nu ar fi fost niciodată
      
      Deoarece îmi spune că în cele mai multe cazuri  folosește bioptronul în depresii,  știut fiind  că aceasta este o boală de cele mai multe ori ascunsă, îl întreb cum își dă seama. Îmi spune  că, înainte de toate, face o anamneză, apoi examinează pacientul cu ajutorul aparatului de biorezonanță care punctează exact locurile cu probleme. În cazul depresiilor, diagnosticul arată  ”  aura spartă în zona capului și o circulație cerebrală deficitară. Cred că ți-am mai spus că tristețea îmbolnăvește,  face câmpurile energetice franjuri, iar corpul fizic începe să se deterioreze. Creierul nu se mai oxigenează cum trebuie, iar de aici pornesc toate stările de disconfort, scade capacitatea de concentrare, de muncă, etc. Dacă vrei să știi ce face Bioptronul în aceste cazuri, îți spun că reface aura, reglează circulația periferică și echilibrează organismul. De exemplu, lumina violet care-ți  lucrează în aceste momente  în zona capului, face ca,  după câteva ședințe, să dispară depresia ca și cum nu ar fi fost niciodată. Dacă în timpul terapiei  cu lumina polarizată, cea galbenă în zona ficatului (responsabil cu mânia, furia, neiertarea) cum ți-am mai spus, și cea violet în zona capului,  vin și cu masaj de reflexoterapie, se creează un circuit care reglează toate meridianele. Lumina galbenă aduce echilibru, adică unde e frig, vine cu căldură; unde este prea cald, de asemenea, echilibrează, relaxează foarte bine, regenerează.( Râde, apoi adaugă) - E plăcut să vezi cum omul  radiază de sănătate, că este fericit, că nu se mai plânge de lucruri care nu au o importanță așa  mare încât să le pună la suflet”. 

  Experimente inedite…
         
        Am văzut că mi-ai pus această  lumină splendidă violet  în zona capului și m-am lămurit de ce. Însă nu înțeleg rostul celei galbene  în zona piciorului…  ” Am vizat două puncte: în primul rând rana, căci lumina aceasta grăbește  procesul de vindecare, iar în al doilea rând,  punctul de la gambă care se numește Zu San Li . Tradiția orientală spune că  acest punct tratează 100 de boli. De obicei îl încarc cu energie, cu lumină din aceasta  polarizată , care deblochează toate meridianele corpului.  Îmi place să fac experimente pe acest punct, să văd reacțiile. De exemplu, dacă pui pe punctul Zu San Li  o picătură de ulei de lavandă, de lămâie  sau de portocală, după care  vii cu bandă  de anioni, rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase”.  Îl întreb: ce este o bandă de anioni? Sigur se aștepta la o asemenea întrebare. Îmi spune că ” acea bandă are pe ea niște minerale,  un fel de turmalină.  În contact cu pielea, emite niște anioni, iar aceștia înseamnă vitaminele aerului”. Pentru că vede pe chipul meu un alt semn de întrebare, zâmbește și îmi explică pe înțelesul meu: ” anionii sunt ioni negativi” -  ( acum îmi pare rău că, în școală,  nu am fost mai atentă la orele de chimie. Sau de fizică? Habar n-am!) -   După o zi stresantă de muncă,  pun o bucățică de bandă cu anioni pe punctul Zu San Li și, îți mărturisesc, am impresia că levitez! Ei bine, corpul uman se umple cu  acești ioni negativi când mergem la pădure, când ne aflăm în apropierea unei cascade, la mare, etc. În zilele de vară, când este ploaie cu tunete, cu descărcări electrice, atmosfera are un miros specific, mai ales la țară. Atunci simțim nevoia să tragem aer în piept, să ne hrănim cu mirosul acela deosebit. Explicația este că, în atmosferă, au fost eliberați acești  ioni negativi.  Aflându-ne intenționat sau conjunctural în acest mediu, ne vindecăm trupul, sufletul și mintea inspirând acest aer binefăcător.

Georgeta Istrate

 Sursa:http://www.tratamentenaturiste.ro/bioptronul-metoda-de-vindecare-cu-lumina-polarizata/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu