luni, 29 mai 2017

Reflexoterapia elimină toxinele din organism


   Masajul tălpilor este pe cât de simplu, pe atât de extraordinar, deoarece fărâmiţează toxinele din organism, pe care le elimină apoi  prin transpiraţie sau urină.


Sănătate fizică şi psihică

   Oricât de grave ar fi,  bolile nu pot rezista sută la sută în faţa acestui tip de tratament, căci pe cele în stare latentă le mătură pur si simplu, pe altele le vindecă, iar pe cele foarte grave le ameliorează. În plus, chiar de la prima şedinţă se observă o îmbunătăţire a memoriei, o schimbare de tonus fizic şi mental, pacientul devine  mai agreabil şi mai tolerant cu cei din jur. Toate aceste schimbări se datorează faptului că, în timpul masajului,  circulaţia sanguină se intensifică.

Talentul ascuns în mâini

   Profesorul pune tălpile presupusei paciente una lângă alta, apoi  explică felul în care organele se reflectă pe ele, după care arată linia ce desparte corpul în două. Din postura de învăţăcel, Florentina Rădulescu îi pune câteva întrebari şi, pentru că e atât de dornică să înveţe, Maestrul o invită să lucreze. În timpul demonstraţiei, ochiul format al profesorului îşi dă seama de talentul ascuns în mâinile elevei sale. Foarte curând, îi dă un pacient adevărat, fără a o mai supraveghea. La început,  în mintea fetei îşi face loc îndoiala : „dacă nu apăs organul care trebuie?”  Gândurile acestea trebuie să dispară!,  îşi spune, apoi încearcă să pună  în practică toate informaţiile acumulate în timpul cursurilor, la care adaugă cunoştinţele de anatomie pe care le are, plus imaginaţia, iar de aici  până a simţi forma organului lucrat nu a fost decât un pas:  “  Unii terapeuţi îşi dau seama că este o problemă de sănătate atunci când, în locul unde au învăţat că este un anumit organ, simt nişte microcristale.  Ei bine, pe lângă acele mici proeminenţe, eu simt organul”.  

„Am venit să-mi ghiciţi în talpă!”

  Niciun profesor nu îi spusese că forma organelor în miniatură se simte în timpul masajului, însă experimentele ei erau mai mult decât evidente. Nevoia de confirmare a făcut-o să i se destăinuie unei colege, care a acceptat să-i fie pacientă. Aceasta a fost plăcut impresionată când, în timp ce Florentina îi masa o anumită zonă din talpă, a putut să spună singură că organul pe care se lucra era unul dintre rinichi. Prin urmare, nu numai terapeutul poate să simtă, ci şi pacientul, dacă se concentrează în timpul terapiei. După un timp, percepţiile Florentinei s-au amplificat atât de mult încât,  în timpul unui tratament , pe locul din talpă care indică zona stomacului, a spus un lucru impresionant:  “Azi aţi mâncat numai mere?!” Pacienta, care venise la terapie pentru prima oară, a stat puţin şi s-a gândit, apoi i-a răspuns: “ sunteţi extraordinară! Să ştiţi că toată ziua am mâncat doar o jumătate de măr!” Bineînţeles că la şedinţa următoare pacienta a ştiut ce să ceară: “am venit să-mi ghiciţi în talpă...”


 Georgeta Istrate

 Acest articol mi-a fost publicat și de Revista Felicia, în anul 2010. Întrucât informațiile  sunt mereu  valabile, am ales să îl public și pe blogul meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu