vineri, 27 noiembrie 2015

Terapii complementare cu Nicu Ghergu - 1.1.
Insomnii profesionale    O fi ceva scris în destinul meu, căci mereu mă conduce spre sectorul de sănătate. Pe când lucram la Revista Felicia, am avut ocazia să cunosc o mulţime de medici, atât din medicina alopată, cât şi din cea alternativă. Nu vreau să fac un clasament, nici nu ar fi corect, dar m-am oprit la un singur om în mâna căruia, dacă aş avea nevoie, aş pune vindecarea oricărei afecţiuni : terapeutul Nicu Ghergu.  De ce? Pentru că l-am văzut de-a lungul anilor luptând cu boala, căutând cu toate resursele remediul pentru x sau y simptome. Uneori are insomnii din cauză că este în căutarea unei soluţii. Poate o să zâmbiţi, dar la el insomniile pot veni şi  datorită unei realizări pe plan professional. Nu de puţine ori, îmi spune cu inocenţa unui copil, că n-a putut dormi de… bucurie! Mi se pare că v-am mai spus asta într-una din scrierile mele trecute, dar este atât de frumos încât am simţit nevoia să o mai spun o dată.O mişcare a inimii nemaiîntâlnită   Pentru mine, Nicu Ghergu este un fenomen, un subiect bun de studiat. Nu i-am spus până acum acest lucru şi nici nu ştiu cum o să reacţioneze când va citi aceste rânduri. Omul acesta are  o mişcare a inimii  pe care nu am întâlnit-o până acum, are  o pasiune pentru  a face lucrurile cât mai bine căci, să nu uităm, el lucrează strict cu omul - fizic şi psihic.Îmi aduc aminte, când eram copil şi mă jucam pe lângă cei mari, am auzit de foarte multe ori expresia: “ lucrul cu omul este cel mai greu din toate câte sunt”. Ei bine, viaţa mi-a confirmat de sute ori acest lucru. La Nicu Ghergu am văzut o perseverenţă în ceea ce priveşte apropierea de om, o încăpăţânare  de a-l înţelege cu orice chip. Uneori am impresia că nu numai pentru pacient face asta, ci şi pentru el însuşi. Poate că în mod inconştient se caută pe sine  în ceilalţi, cine ştie?

  Cert este că, de când îl ştiu, este preocupat de a  pătrunde în tainele sufletului omenesc, cu acceptul pacienţilor desigur, pentru a găsi cauza unei boli care-i dă bătăi de cap zi şi noapte. Cu alte cuvinte,  când boala nu cedează prin niciun tratament, îşi invită pacientul la un “pahar de vorbă”, timp în care depistează, prin metode numai de el ştiute, cauza care a virusat sănătatea celui pe care-l tratează.

  

Poţi fi negativ şi când vorbeşti de bine!    Vindecarea este simplă, uneori atât de simplă încât ni se pare prea uşor sau prea frumos să fie adevărat. Probabil că ne-am obişnuit  cu idea că un tratament cu cât este mai complicat cu atât are  credibilitate mai mare. Ce este simplu şi ieftin nu ne interesează!

    Este cert că o sănătate bună se menţine cu obiceiuri bune, adică o alimentaţie sănătoasă. Aceasta trebuie însă dublată de gânduri luminoase. Poate veţi accepta prima parte care se referă la alimentaţie - este posibil ca dumneavoastră  înşivă să consumaţi produsele naturale care vă fac bine, dar oare vă puneţi întrebarea: ce-o însemna  expresia “gânduri luminoase” ? Ei bine, nu vă spun o noutate – noi nu ne hrănim numai cu alimente, ci şi cu gânduri! Am avut  o discuţie cu terapeutul Nicu Ghergu pe tema aceasta, şi  am găsit de cuviinţă să vă transmit părerea lui: “ atenţie, poţi fi negativ şi când vorbeşti de bine. Îţi voi explica de ce: dacă în ceea ce afirmi nu pui şi sentimentul care vine cu energia pozitivă corespunzătoare cuvintelor, creezi o disfuncţie. Aceste nesincerităţi se adună şi, la un moment dat, se pot transforma într-o afecţiune căreia cu  greu îi găseşti cauza. Tu poţi să te aperi că n-ai vorbit şi n-ai gândit rău despre cineva, însă reacţia organismului te contrazice”.

Georgeta Istrate

Date contact Nicu Ghergu:
BUCURESTI.Bd. George Cosbuc nr 42-44, sc. 1, et. 1, sector 5
: 0213.153.979
: 0766.671.103

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu