Iosif Klein, artă românească modernă

Iosif Klein este un pictor - gravor, născut în satul Cermei, județul Arad, intr-o familie evreiască. Pictura prezentată în această postare se află expusă la Muzeul de Artă al României, Galeria de Artă Modernă și reprezintă câteva personaje care deszăpezesc un drum de țară. Paleta de culori de care se folosește artistul pentru realizarea acestei lucrări este un echilibru între nuanțele reci și calde. Pictura inspiră o liniște la fel de armonioasă ca și culorile folosite. Îmbrăcămintea personajelor este una modestă, iar atitudinea este una de resemnare, de acceptare și supunere în fața destinului. Însă armonia creată în această imagine duce cu gândul la o unitate, la a fi una cu universul, cu vremurile, cu natura. 



    Iosif Klein este considerat un reprezentant al avangardei românești și maghiare. Creația sa dezvăluie în special preocupările pentru social, pentru clasa socială aflată la baza de jos a societății.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...