Expoziția "Specii de spații" (11) - Farah Atassi

Farah Atassi

      În această postare voi prezenta patru lucrări ale artistei de origine belgiană, Farah Atassi. Sunt foarte sugestive, dacă ne ducem cu gândul la titlul expoziției. În plus, foarte  admirate de către publicul cunoscător de arhitectură. Am surprins câțiva vizitatori încântați peste măsură de aceste lucrări. Unul dintre ei nu s-a putut abține și a exclamat tare și clar :"de multă vreme nu am mai văzut asemenea lucrări!"
   Într-adevăr, picturile sunt fascinante, creează spații cu ușurință și îți dau senzația de  multidimensionalitate. În plus, stimulează imaginația și creativitatea privitorului.

Transitional Home 1, (2009)



The Painter II, 2016


" Picturile lui Farah Atassi construiesc scenografii stranii din proporţii distorsionate , reflexii, motive care amestecă forme moderniste şi tipare folclorice , detalii arhitecturale şi forme organice redate schematic. Acest teatru al obiectelor este atât mimetic cât şi abstract , un loc în care cvasi-forme şi prezenţe fantomatice , abia distinse volumetric de mediul în care apar , sunt arătate şi ascunse , expuse şi camuflate" (Catalog expoziţie, pagina 15).



Abandoned store 2011



The bathroom 2009



Descrierea lucrărilor

      Artista descrie spațiile pe care le pictează ca pe un "receptacole pentru acțiune", unde spectatorul poate simți tensiunea cauzată de sentimentul sosirii prea devreme sau prea târziu față de momentul producerii unui eveniment. Picturile sunt scene pentru distorsiuni de scară și aplatizări surprinzătoare, pentru îmbinarea unor motive folclorice cu geometrii moderniste, pentru regândirea unor decoruri nici bidimensionale, nici întru totul înzestrate cu volum :un teatru al obiectelor și spațiilor, în părți egale mimetic și abstract ".

Georgeta Istrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...