Terapia Bowen - stare de bine până la nivel embrionar



     Ca să te îndrăgosteşti de terapia Bowen este atât de simplu! Îţi trebuie doar dorinţa de a vindeca sau de a te vindeca...


“Tehnica pe care am să v-o prezint o să vă schimbe viaţa”


  În sala de curs, aflată la Palatul Copiilor, am găsit vreo de 20 de persoane venite din toată ţara. Medici, asistente, profesori, studenţi, pensionari, casnice …Pe chipurile tururor se citeau entuziasmul  şi nerăbdarea de a cunoaşte terapia pe care Profesorul Andrew Zoppos, Instructor Superior şi  Membru al Academiei de Tehnică Bowen din Australia, urma să le-o predea. Cu  un calm imperturbabil, care trăda o stăpânire de sine cum rar am întâlnit, acesta începe să vorbească: “Dragii mei, trebuie să vă spun un adevăr pe care l-am spus tuturor cursanţilor mei: tehnica pe care am să v-o prezint, o să vă schimbe viaţa! De ce ?! Pentru că veţi învăţa o metodă de vindecare extrem de eficientă, neinvazivă şi foarte blândă …”


Un profesor ca o terapie

     Însuşi profesorul a îmbrăţişat tehnica, în urma unui accident de maşină. Avea o  fractură de stern şi o severă traumă cervicală, ce necesita purtarea unui guler cervical, permanent. A încercat să scape de simptomele chinuitoare timp de cinci ani, prin mai toate metodele existente. Verdictul final al  medicilor: intervenţie chirurgicală. Întâmplător, profesorul Andrew află de metoda Bowen şi din start o găseşte  uimitoare, tocmai pentru faptul că stimulează organismul să se vindece singur. Imediat începe şedinţele şi , pas cu pas, ideea intervenţiei chirurgicale se îndepărtează. După vindecare, se înscrie la primul seminar Bowtech. Domeniul sănătăţii nu i-a fost niciodată străin. De formaţie fizioterapeut, a învăţat mai toate terapiile complementare începând cu medicina tradiţională chineză şi terminând cu psihoterapia. Numai că Bowtech îi întrece toate aşteptările. Spune că “au trecut mulţi ani de când practic şi predau tehnica Bowen şi sunt mai pasionat acum decât am fost vreodată”. Predă cursuri în mai multe ţări, iar darul de a relaxa orice situaţie, oricât de critică, este o lecţie pentru cei din jur. Te convinge cu uşurinţă că viaţa nu este o luptă, ci un proces de învăţare. Cursanţii spun că are o “bunătate structurală şi un calm ce emană lumină în jur, iar forţa sa spirituală trădează un adevăr personal: el însuşi este o terapie prin blândeţe şi înţelegere”.

Procedura pentru coccis

   Şi cum să nu fie o tehnică pasionantă dacă mişcările pe care le iniţiază determină organismul să reactiveze memoria celulara până la nivel embrionar, căutând starea de bine de dinainte de boală? Cu alte cuvinte, după câteva mişcări, corpul poate accesa forţele de comandă embrionare  - centrii de memorie ai organismului - aflate în colagen, la nivel celular. Una din cele mai puternice proceduri ale tehnicii Bowen este cea pentru coccis, zonă  responsabilă pentru întreaga stare de bine a organismului. Problemele din zona coccigiană creează dezechilibre la nivelul întregului organism, nu numai în zona organelor genitale. De exemplu, o migrenă care revine obsesiv şi nu trece cu niciun medicament îşi poate avea cauza în zona cocisului. Procedura se execută exact pe cele 3 membrane: dura, arachnoid şi pia mater, acestea fiind ataşate de coccis sub forma unor terminaţii filamentare. De altfel, coccisul este singurul loc din corp în care aceste trei straturi de membrane  se întâlnesc.  Primele mişcări ale terapiei dau o senzaţie de căldură şi o forţă ascendentă străbate coloana vertebrală către craniu. După mişcările specifice procedurii pentru coccis, mecanismul de vindecare declanşat execută nişte reglaje de fineţe în organism care elimină micile probleme , de altfel destul de supărătoare. Iată concluziile unei paciente după câteva şedinţe de terapie:  “După fiecare şedinţă, timp de 4-5 zile simţeam un curent în tot corpul. Se lucra intens pe coloana vertebrală şi membrele inferioare. Apoi acea energie mergea în zona capului, inclusiv partea de creier. Uneori aveam senzaţia că acel curent îmi răscolea reumatismul pe care-l aveam din copilărie. Circulaţia sangvină se îmbunătăţise, iar zona tiroidiană nu-mi mai făcea probleme. În final, procedura pentru coccis a eliminat toate problemele din zona genitală, în sensul că nu mai aveam dureri, nu mai mergeam des la toaletă, dar ceea ce m-a surprins a fost o îmbunătăţire a aspectului sânilor. Sunt mai aliniaţi şi mai frumoşi, nu mai este nevoie să fac o operaţie de remodelare, aşa cum îmi propusesem. Mi se părea incredibil, de aceea am făcut investigaţii în tot corpul şi, spre bucuria mea, analizele au arătat că nu mai am probleme de sănătate”.

Rezultate miraculoase

   

    În sala de cursuri  am întâlnit-o pe terapeuta Carmen Sopon. Era entuziasmată de evoluţia unui pacient pe care-l are în lucru. Un  caz rar de scleroză sistemică, o afecţiune care se mai numeşte şi sindromul omului de piatră, din cauza faptului că muşchii sunt atât de contractaţi încât la atingere par împietriţi. Medicii spun că ar fi o infecţie a muşchilor şi că afecţiunea face parte din categoria bolilor autoimune. Cauza declanşării nu a fost însă identificată. Carmen spune că, pentru un terapeut Bowtech, este mai puţin important să ştie ce a provocat boala, atâta vreme cât poate să  declanşeze mecanismul de autovindecare: “După a 4-a şedinţă efectele sunt uimitoare . Nu numai că au fost înlăturate simptomele cele mai supărătoare, dar am semnale că structurile interne se reaşază în aşa fel încât sistemul lui imunitar să nu-i mai atace organismul. Aştept să văd noile analize, care ar trebui să arate ameliorări semnificative”.  Terapeuta spune că tehnica nu-i un miracol, dar are  rezultate miraculoase. Declanşează acele mecanisme în organismul nostru, aflate într-o stare latentă, capabile să se ocupe de mai toate afecţiunile sau dezechilibrele, cu excepţia fracturilor sau a ţesuturilor deteriorate ireversibil. Carmen este de părere că, înaintea unei intervenţii chirurgicale, pacientul ar trebui să încerce câteva şedinţe de terapie Bowtech. Nu de puţine ori rezultatele metodei au eliminat necesitatea operaţiei, sau cel puţin au pregătit pacientul pentru a depăşi cu bine momentul chirurgical. Terapia are rezultate uimitoare şi în cazul femeilor insarcinate. Tom Bowen, iniţiatorul acestei tehnici,  a conceput o procedură care elimină durerile de spate provocate de  sarcină. Mai mult decat atât, dacă o femeie primeşte un tratament Bowtech înainte, dar şi în momentul declanşării procesului naşterii, acesta va fi mai rapid şi mai uşor.  Deoarece o naştere este traumatizantă atât pentru mamă cât şi pentru copil, Tom Bowen  a iniţiat câteva mişcări capabile să elimine şocul din sistem: “Studiile arată că bebeluşii care beneficiază de tratament la naştere cresc mai bine, mai repede,sunt mai sănătoşi, mai fericiţi şi nici nu fac bolile copilăriei”. Bowtech este o terapie complementară  ce lucrează foarte bine impreuna cu medicina alopată. De exemplu, în urma unui traumatism , câteva şedinţe de terapie ajută la o refacere structurală, fizică şi mentală . În acest fel perioada de recuperare a pacientului va fi mult scurtată.

O terapie care merită încercată

    Despre medicul Dan Băltăreţu ştiam doar că a făcut medicina din pasiune. Am fost surprinsă să îl întâlnesc printre cursanţi. Se pare că a pune un diagnostic şi a scrie reţete nu-l mulţumeşte. Dacă răsfoieşti manualul său de Bowtech, îţi dai seama cât de mult îl atrage metoda după însemnările cu marker-ul sau adnotările de pe margini.  Fiecare cuvânt este disecat şi supus experimentului : “Sincer, prima dată eram sceptic, dar m-au convins rezultatele . Sunt de-a dreptul uimitoare în bolile de inimă, psihice, probleme lombare, fertilizare, etc. Şi apoi metoda aceasta nu presupune să mergi în fiecare zi la terapie , ci o dată la 7 zile sau la intervale mai mari de timp, depinde de felul cum reacţionează fiecare organism. Faptul că în urma  acestor vibraţii, care se declanşează în urma terapiei, organismul se vindecă singur este uimitor şi ideal în acelaşi timp. Ca terapeut, nu trebuie să dai tu remedii, este suficient să ştii pe ce structură musculară să apeşi. Atât! Cititorilor revistei “Felicia” le spun că merită să încerce , măcar din curiozitate. În plus, metoda este bună chiar şi pentru încărcarea bateriilor, stimularea sistemului imunitar sau te scapă de stresul generator al atâtor boli”.

Georgeta Istrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...