Terapia cu ventuze


   Înlătură celulita şi grăsimile, elimină toxinele şi reglează funcţiile organismului…

      Când am aflat pentru prima oară despre terapia cu ventuze, eram copil.  Lăsam joaca la o parte când mătuşa Tudora spunea că aplică ventuze unui membru al familiei care dădea semne de îmbolnăvire.Mă aşezam într-un colţişor şi priveam cum mătuşa aprindea în ventuză o bucată de hârtie îmbibată cu spirt pentru a crea vid,  apoi o fixa cu cea mai mare precizie pe spatele bolnavului.Tehnica îmi dădea fiori şi mă aşteptam să aud ţipete, dar asta nu se întâmpla.  Omul stătea chiar mândru cu ventuzele fixate pe spate, preţ de  15-20 de minute. Mă înfricoşam când vedeam umflătura violetă de sub acele păhărele. Apoi, pacientul stătea înfofolit  într-o pătură groasă vreme de câteve ore, după care se simţea excelent.  Nu mi-a venit atunci ideea să o întreb pe mătuşa ce fac de fapt aceste ventuze? Dacă ştiam că într-o zi am să scriu despre ele, mi-aş fi luat şi notiţe! Ei bine, după mulţi ani ani, am nimerit în cabinetul unui specialist în masajul cu  ventuze şi am răsuflat uşurată  când am aflat că nu mai este nevoie de foc.

Domnul I.- un pacient extrem de dificil

   În timp ce sterilizează ventuzele colorate, terapeutul Nicu Ghergu îmi povesteşte că a avut o pacientă rusoaică - medic de meserie-, care i-a spus pentru prima dată despre efectele uimitoare ale acestei metode. A vrut să ştie mai multe, aşa că a început să se informeze.Apoi şi-a cumpărat un set din aceste ventuze şi, într-o împrejurare destul de ciudată,  a făcut primul masaj  unui pacient în vârstă de 52 de ani.  În timp ce lucra cu aceste păhărele , şi-a dat seama că se întâmplă ceva extraordinar, iar efectul l-a şocat pur şi simplu. Iată prima experienţă : în ziua aceea, din motive obiective, Nicu  a trebuit să efectueze masajul în alt cabinet decât cel obişnuit. Colac peste pupăză, pacientul era extrem de dificil şi orice zgomot îl deranja. Ca un făcut, în stradă, chiar  în dreptul  ferestrei cabinetului în care se făceau masajele,  începuseră nişte lucrări. Nici dacă ar fi fost regizate, zgomotele nu ar fi fost atât de asurzitoare: muncitorii strigau, iar pikamerele lucrau de zor, ca într-un cor infernal. În acele momente, Nicu îşi aminteşte câte şicane îi făcuse bărbatul acesta la ultima şedinţă.Cu toate acestea  îşi învinge emoţiile şi încearcă să-l liniştească, deoarece nervozitatea acestuia  creşte proporţional cu zgomotele din stradă:  “ Domnu’ I., astăzi am o surpriză pentru dumneavoastră. Un masaj special!”  Domnul I. Devine atent şi , culmea, cooperează, chiar dacă  faţa trădează o urmă de  dezamăgire: “Ia s-auzim, dom’le ,ce masaj? Sunt curios!” Ei bine, terapeutul intrase în horă. Acum trebuia să joace! “Domnule, am să vă fac un masaj ţărănesc cu ventuze...creaţie proprie!” Iată reacţiile care l-au şocat chiar şi pe terapeut: “iniţial, i-am făcut un masaj clasic, să pregătesc organismul. Apoi am început să trag cu ventuza pe spate. Îi simţeam energile care se echilibrau. Omul a intrat într-o stare de relaxare aşa de profundă, încât a adormit.N-o să-ţi vină să crezi, sforăiturile lui acopereau chiar şi zgomotele din stradă!”

O vindecare dublă

   Într-una din zile,  Nicu Ghergu este solicitat la un cunoscut hotel din Bucureşti, să facă masaj unui actor venit tocmai  de la Hollywood, care se plângea că are spatele înţepenit. Actorul vrea să ştie dinainte metoda:  «  vă fac un masaj clasic, apoi o reflexoterapie, iar  surpriza mea este un masaj ţărănesc cu ventuze… creaţie proprie ! » Într-adevăr, în timpul lucrului cu ventuze, Nicu simţea energia care se debloca, creînd efecte imediate.La final, complet relaxat şi bine dispus,  actorul s-a uitat în ochii terapeutului , i-a prins mâinile în mâinile lui şi a făcut un gest special, un fel de act de închinare, ca şi cum ar recunoaşte în terapeut o forţă superioară. Apoi, a exclamat : « Magnific ! Nick, thank you very much… » Nicu nu este omul care să creadă orice laudă, ba chiar roşeşete atunci când cineva o face, dar atunci şi-a dat seama că reacţia este  autentică : « crede-mă, a fost un moment deosebit. N-am avut niciodată starea aceea de fericire, de satisfacţie, de victorie atât de profundă ca în clipele acelea”. În aceeaşi zi, graţie publicităţii pe care i-o făcuse actorul american , Nicu a mai folosit ventuzele pe o actriţă italiancă şi un  actor israelian. Acesta din urmă căzuse de pe cal în timp ce lucra la un film istoric.Din nou ventuzele au primit toate laudele. Or fi ştiut bunicii noştri de ce le-au inventat! Iată ce spune terapeutul despre ele : « pe organism sunt puncte energetice,ca nişte butoane ce trebuiesc aprinse. Ei bine, dacă un punct  sau mai multe sunt blocate, avem stări de disconfort sau chiar de boală. Dacă pun ventuza într-un loc, este imposibil să nu simt  un punct de energie blocat.Ei bine, în momentul în care organismul se echilibrează şi energia curge uniform, nu numai starea fizică se schimbă, ci şi cea psihică. Omul devine mai vesel, mai liniştit, mai fericit.  Am căutat logica acestei reacţii deosebite. Răspunsul este că, dincolo de deblocarea acestei energii care aduce starea de bine, are loc şi o trezire a spiritului. Practic, este o vindecare dublă ».  

De la depresie la vioiciune

   
  Doamna Angela Floarea Antonia  a venit pentru prima dată la cabinetul lui Nicu Ghergu  pentru boala soţului. Reacţiile pozitive înregistrate de acesta au determinat-o să adopte ea însăşi terapia :  “doamna are coloana destul de obosită şi curbată, iar la nivel cervical are câteva contracturi puternice - mă lămureşte terapeutul.Iată cum ventuza ridică sângele către suprafaţă ! Aşa se curăţă resturile de deşeuri metabolice , se activează acele puncte energetice de care-ţi spuneam mai înainte, se dispersează energia, se eliberează articulaţiile .Efectul acesta pe care ventuza îl dă imediat,  l-aş fi obţinut în 6-7 şedinţe de masaj clasic ». Mă întreb dacă  pacienta simte durere:  «  Am o stare de bine generală, şi acum am o senzaţie de eliberare pe care n-am simţit-o niciodată în urma unui masaj simplu ». Nicu intervine : « povestea soţului doamnei este extraordinară. Când domnul Romeo a venit pentru prima dată la masaj,am avut un şoc. Era palid, depresiv şi de-abia se mai ţinea pe picioare. Nu aveam nicio tragere de inimă să lucrez cu el, dar nici nu am putut să-l refuz. Am aflat mai târziu că avea ciroză. Cert este că, pe măsură ce lucram cu dânsul, înflorea. Avea mersul din ce în ce mai vioi, iar după 40 de şedinţe, indicatorii de sănătate arată o recuperare de 80 la sută. Asta este bucuria cea mai mare a mea, o recompensă care nu se poate compara cu nimic”. 

Georgeta Istrate


2 comentarii:

  1. Pe Nicu Ghergu il puteti contacta la tel: 0723.132.876 sau 0766.671.103; e-mail: nicughergu@yahoo.ro; www.tratamentenaturiste.ro

    RăspundețiȘtergere

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...