Dialoguri- energia universului și cum o folosim

 Axya :

- Giaxya, ce crezi despre ideea asta că, în realitate, oamenii creează inconștient sau  conștient, răul sau binele. Că, dacă unui om îi vine o idee și o spune mai multor persoane, care, la rândul lor, preiau ideea și se gândesc la ea, adică o alimentează cu energie, aceasta prinde viață în realitate. Adică se materializează. Dacă este așa, înseamnă că în mâinile noastre stau cele două concepte fundamentale:  raiul și iadul.

 Giaxya :

 - Da, e un punct de vedere care merită luat în seamă, zic eu. Însă am și eu un punct de vedere, apropo de forța imaginației. Războaiele, pandemiile, violurile, toate răutățile de pe planetă au luat naștere mai întâi în imaginația cuiva. Prin mass-media sau alte mijloace de comunicare, o lume mai mare sau mai mică a empatizat cu această idee. Deci aluatul a fost crescut. Dar cea mai mare putere a materializării unei idei distructive a venit din frica oamenilor care au auzit sau văzut aceste atrocități. Frica de a nu păți ceva , adică frica de moarte, este o forță potențială uriașă de a mări dezastrul. Astfel, oamenilor li se întâmplă ceea ce nu vor, fiindcă atrag asta gândindu-se mereu acolo. Frica este o forță foarte mare care imaginează și ulterior materializează ceea ce gândește omul sau la ce se gândește. Unde te gândești, acolo este puterea și energia ta!  Energia universului este neutră. Noi o încărcăm cu ce vrem și o transformăm în rai sau iad. Cumva la asta se referă a gândi pozitiv. La ce te gândești, aia obții, apoi te miri de ce toate sunt rele. A schimba gândul, a-l încărca cu imagine și emoție, de fapt asta schimbă viața, modul în care o percepi.  Îți dai seama?  Dacă puterea gândului creează raiuri sau iaduri, câtă putere ne-a dat nouă cine ne-a creat? 

Axya :

- Mă mir câteodată de tot ce a creat omul. Totul a pornit de la un gând care a fost imaginat și apoi materializat, vezi descoperiri în arhitectură, agricultură, industrie, etc. Pe masa universului există rahat și cornul abundenței. Alegerea ne aparține. Dacă nu ne programăm viața cu gând, imagine, trăire, ne vom afla în visul vreunui descreierat din frică sau interes.

Giaxya :

- Da, dar ideea era să mergem mai departe de ceea ce povestești tu. Sunt de acord cu ce zici, concluzia însă este că  nu avem nevoie de permisiunea nimănui pentru a face ceva. Bun sau rău, oricum primim ce am dat! De asemenea, ăia care pozează în magicieni buni sau vrăjitori buni, nu respectă ca să zic așa legea lui " facă-se voia ta, Doamne!" ( sau univesule, sau Allah, Buddha etc) . Și magia albă e tot o înclinare a balanței, un dezechilibru, chiar dacă e în direcția bună. 

Axya :

- Asta nu înseamnă că nu mai trăiesc, că nu mă mai rog spre binele cuiva sau nu îmi mai doresc să capăt un job bun ca să fiu independent, de exemplu.

Giaxya :

- Asta înseamnă că totul e energie și că indiferent că o știm sau nu, toți într-un fel, în fiecare zi, practicăm magia și înclinăm balanța într-o direcție sau alta.

Axya :

- Cine poate spune cu exactitate dacă echilibrul universului este construit din dezechilibrele pe care le creăm noi în fiecare zi, mergând spre bine sau spre rău. Iată un paradox. Și sunt multe paradoxuri pe lumea asta! 

 

Georgeta Istrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...