Terapie pentru gânduri negative



  Dacă ai un vis şi crezi cu putere în el, Energiile Universului te vor căuta să ţi-l materializeze...  

  Principiul polarităţii, unul din cele şapte secrete sacre, spune că orice lucru îşi are opusul lui. De exemplu, sărăcia şi prosperitatea sunt extremele unei singure axe, dar, de la o extremă la alta, există grade de sărăcie sau de bunăstare. Prin ridicarea vibraţiilor, putem să atragem binele şi astfel să ne schimbăm cârma destinului.  În concluzie, putem alege să fim sclavi sau stăpâni. Instrumentele de lucru:  gândul, credinţa şi imaginaţia.

Ce înseamnă o minune?

  Lucrul cel mai fascinant în legea atracţiei este că ea funcţionează, chiar dacă nu credem sau nu o înţelegem . Or, dacă pentru minuni există o explicaţie, numai legea atracţiei o poate da.Poate vi s-a întâmplat  dumneavoastră înşivă ca, în urma unei rugăciuni fierbinţi, să trăiţi o minune la care lumea a rămas ca la dentist.Am întrebat câţiva preoţi despre ceea ce deosebeşte o icoană făcătoare de minuni de una obişnuită. Ştiţi ce mi-au răspuns? Toate icoanele sunt făcătoare de minuni! Depinde de ardoarea cu care te rogi! Aş putea să deduc că nicio icoană nu este făcătoare de minuni? Da, pentru că acei prelaţi mi-au spus că esenţială este credinţa. Dacă auzi că o anume icoană a făcut minuni, credinţa şi speranţa cresc exponenţial.Ajungi în faţa ei, iar de aici şi până la miracol nu e decât un pas. Carevasăzică, dacă eu mă rog din inimă pentru însănătoşirea unei persoane dragi, pe deasupra mai am şi capacitatea de a-mi imagina că am primit ceea ce am cerut, înseamnă că gândul,  imaginaţia şi credinţa pot crea o minune. Icoana este doar obiectul care mă ajută să “mut munţii”. Este atât de simplu, dar de ce  ni se pare atât de greu de pus în aplicare?  

Norocul vine la cei ce-l cheamă

  Ma aflam într-un  tren rapid ce mergea pe ruta Bucureşti – Galaţi. În compartiment,  am cunoscut o doamnă, trecută de 40 de ani , cu care am legat un dialog pe tema crizei economice. Discuţia a alunecat însă spre puterea de creaţie a gândului. Am aflat astfel că interlocutoarea mea reuşise în viaţă doar folosind-o. Părinţii erau săraci, ea avea vreo 16 ani, iar visul  cel mai frumos era  să lucreze într-o fabrică din  Bucureşti. Poate că au ajutat-o şi mătuşile, care glumeau spunându-i:  “Să trăieşti, maică, să trăieşti, să faci casă-n Bucureşti! ” Sugestie şi autosugestie!? Să vedem ce a reuşit! Fata avea o capacitate de a visa cu ochii deschişi ieşită din comun. Se proiecta într-o fabrică, se vedea muncind şi primind aprecierile celorlalţi. Pe atunci, nu ştia că visele ei or să se materializeze. Poate vi se pare incredibil, dar totul s-a împlinit întocmai. Gândurile copilei puseseră Universul în mişcare... Când a mers să se înscrie pentru treapta a doua, la un liceu din Galaţi, la întoarcere, s-a urcat  din greşeală, într-un rapid ce ducea la... Bucureşti! A fost un întreg tărăboi, pentru că vina principală fusese a unei mătuşi, care acum se agita să-i explice controlorului cauza... Pe fată n-o interesau câtuşi de puţin “negocierile” cu naşul  şi, pentru că se înnoptase de-a binelea, a ieşit pe holul compartimentului să vadă luminile oraşelor şi stelele cerului. Când a pus piciorul în Gara de Nord, a crezut  că a ajuns în paradis.Oraşul mirosea într-un fel anume, totul părea o magie, chiar şi lucrătorii care măturau gunoiul i se păreau deosebiţi.Cu următorul tren s-a întors acasă, dar aventura aceea îi cucerise inima. Pe moment, a renunţat la liceu şi i-a telefonat unei foste colege care lucra la o fabrică, în capitală, că vrea să se angajeze. Când a ajuns la biroul personal al acelei fabrici, omul care trebuia s-o angajeze a trimis-o să mai crească , dar nu i-a tăiat aripile de tot. I-a spus să revină peste un an. Cu toate acestea, fata a fost angajată atunci, pentru că o colegă de cămin avea o “pilă” - chiar omul de la personal. Apoi, a îndrăznit să viseze  mai mult: şi-a continuat studiile şi a primit un loc de muncă pe măsura capacităţilor ei. Mai mult, şi-a corectat eşecul iniţial din dragoste, înlocuindu-l printr-o iubire incredibilă : “ când realitatea mă făcea să plâng, corectam greşeala cu ajutorul gândurilor şi a imaginaţiei. Pot să spun din experienţă proprie că norocul vine bucuros la cei ce-l cheamă”. 

  Gândul - energie însoţită de idee

     Diferenţa între optimism si pesimism este uriaşă,  depinde doar de noi să avem o stare sau alta, spune specialista în terapii complementare Elena Truţă:    “ Fiinţa umană are o caracteristică specială care poate fi folosită în ambele sensuri: creativitatea. Mai întâi dăm formă gândului , gând care reprezintă cea mai mare energie posibilă , adică energie însoţită de idee. Ceea ce am am gândit atinge persoana vizată negreşit. Dacă în momentul în care am dat drumul gândului suntem nervoşi, acesta îşi atinge ţinta cu  o viteză extraordinară. Atenţie!  gândul loveşte şi persoana care îl emite”. Având capacităţi extrasenzoriale, Elena spune că poate opri efectul distrugător al unui gând negativ, conştientizat de un pacient cu dorinţă de schimbare ...de la şi până la un punct: ” Să nu vă închipuiţi că gândul poate fi prins într-o plasă de fluturi şi... poc! Primul efect al unui gând negativ se manifestă printr-un blocaj energetic, care se traduce printr-o afecţiune. În realitate, fiecare acţiune negativă a noastră are o reacţie ce generează  un proces de autodistrugere, care culminează cu o boală”.  Aceste blocaje, adaugă Elena, pot fi înlăturate cu ajutorul unor tehnici speciale. Pentru rezultate mai rapide, ea foloseşte două aparate speciale, unul de diagnosticare computerizată , iar altul care execută un tratament cu magneto-infraroşu-laser. Rezultatele sunt de-a dreptul uimitoare căci, dacă am ajuns într-un punct din care nu ne mai putem ajuta singuri, indicat ar fi să cerem ajutor: “ tratamentul magnetic este unul holistic, deci cuprinde aria  sufletului, a spiritului şi a materiei”.


    Georgeta Istrate

Un comentariu:

  1. Foarte folositor şi adevărat ceea ce ai scris. Astfel de idei ar trebui citite şi exersate în fiecare zi, până ce ne devin obicei şi reacţie firească. Aş mai adăuga un mic exerciţiu în lucrul cu noi înşine. Să ne învăţăm să ne supraveghem gândurile şi în momentul în care ne pândeşte un gând trist sau negativ, să-l alungăm prin opusul lui, înlocuindu-l cu unul pozitiv, cu imaginea unor lucruri care ne fac fericiţi şi care ne inspiră. Să nu ne luptăm cu gândurile rele, căci le dăm şi mai multă putere, ci pur si simplu să ne distragem atenţia de la ele, exersând fericirea.

    RăspundețiȘtergere

Abia acasă m-a apucat plânsul! - Murivale Mureșan Vasile, Expoziția Marian din Măgura

           Nu mă satur să vorbesc cu Maestrul Murivale Mureșan Vasile! El descrie atât de viu sentimentele pe care le are în legătură cu via...