Terapii specifice coloanei vertebrale I




Din nou coloana vertebrală...



 Când am fost ultima oară în cabinetul terapeutului Nicu Ghergu, am întâlnit un pacient care venise pentru un tratament la coloana vertebrală. Afecţiunile acesteia şi metodele de tratament care pot să-i redea sănătatea, constituie un subiect extrem de important în zilele noastre. În materialul de astăzi voi vorbi despre mai multe tehnici de masaj, dar în special despre un masaj care are capacitatea de a  debloca emoțiile negative garantat, organismul recăpătându-şi vioiciunea şi starea de bine inițiale. Cuvintele acestea par nesemnificative la prima vedere, dar acele emoţii negative,  pe care le ducem cu noi ani de zile ca pe o povară, ne influenţează viaţa într-un mod nefiresc. Apoi ne întrebăm de ce  lucrurile merg prost... După cum bine ştim cu toţii,  coloana este legată de toate organele principale ale organismului.


Când durerile te conduc direct la urgenţă...

Cu ceva timp în urmă, Marian Ghiţă, 48 ani,  a  suferit o intervenție neobişnuită la coloana vertebrală. După cum ne-a povestit dumnealui, au trecut   vreo zece ani de când a fost diagnosticat cu discopatie lombară. Aceasta, în timp, a degenerat în hernie de disc. Destinul  i-a pus în faţă o problemă serioasă, care necesita o cale de vindecare pe măsură. Marian  ştia, din exemplele  pe care viaţa  i le scosese în cale, faptul că, în cazul acestui diagnostic, o  alegere greşită te poate conduce în câţiva ani, spre scaunul cu rotile.
Când durerile l-au forţat să ajungă în câteva rânduri  la urgenţă, a căutat o metodă care să-i ofere promisiunea unei vindecări. A încercat mai întâi varianta ieftină şi uşoară, mergând la un terapeut care, prin nişte metode specifice învăţate de la un preot bătrân, repunea scheletul uman pe linia naturală. Conform mărturiilor multor pacienţi, omul era capabil să rezolve chiar şi hernii de disc în doar  câteva minute. Numai că Marian nu a avut norocul acesta. După două şedinţe la „trosnitorul de oase” , acesta a recunoscut că nu poate să îl vindece. A mărturisit, de asemenea,   că i se întâmplă un eşec de acest fel la o sută de pacienţi şi, din nefericire, subiectul nostru de astăzi este unul dintre aceste cazuri.

Sănătatea, mai importantă decât orice


Prin urmare, Marian a încercat metoda clasică, cerând părerea mai multor profesori doctori specializați în coloană vertebrală, însă nu a fost mulţumit de soluţiile ce i s-au propus. Cu alte cuvinte, o intervenție chirurgicală clasică nu numai că ar fi fost prea scumpă pentru el, dar operaţia nu-i  garanta nicicum vindecarea. Dacă ar fi garantat-o, poate ar fi meritat să găsească resursele financiare necesare. În fond, ce poate fi mai important pe lumea asta decât sănătatea? Prin urmare, a optat pentru o intervenție neinvazivă, pe care, din fericire, a avut curajul să o încerce. Metoda este una recent folosită în România, și se numește diskefix. Nu știu de ce, dar căutând pe Internet, nu am mai găsit acest fel de intervenție... În fine, ideea era ca, mai târziu, spatele să nu-i creeze probleme.  Astăzi, aflând despre faptul că terapeutul  Nicu Ghergu folosește mai multe metode de terapie ale coloanei, s-a gândit să vină la un tratament pentru întreţinere. Căci, nu-i aşa? Când ştii că, în materie de sănătate, ai o vulnerabilitate, te focusezi mai mult pe acel segment.

O încălzire uşoară...



Îmi deschid reportofonul şi devin foarte atentă...Terapeutul îi face lui Marian  anamneza, după care îi stabilește o schemă de tratament cu totul specială. Este vorba despre un set de metode care, aplicate, vor vindeca nu numai partea fizică a corpului, ci şi partea emoţională. Mie îmi sună foarte frumos. După cum îmi este obiceiul, îl rog pe specialist ca, în timp ce lucrează ,  să-mi povestească ce face și de ce. El zâmbește aprobator și se conformează : ”începem cu o încălzire ușoară a coloanei, un masaj manual. Explicaţia este că, în contactul cu mâinile, corpul pacientului se umple cu energie benefică. În general, între mâinile terapeutului și pacient se creează o afinitate, care se traduce  printr-o stare de bine și încredere. După ce îi face masaj cu propriile mâini, specialistul îmi spune că urmează să îi aplice un masaj magnetic, lucru care îmi pune un semn de întrebare. Apoi, adresându-se pacientului: „aş vrea să încercăm să deblocăm cel puţin  o emoție negativă!” Apoi precizează, ca  pentru reportofonul meu:  „emoţiile astea atât de distructive, le purtăm   fiecare dintre noi ani de zile,  ca pe nişte poveri”.

 Georgeta Istrate 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pictorul Nicolae Comănescu

      Seară rece de toamnă, orele 18 , sfârșit de program. Închid luminile pe sală și mă îndrept spre ieșirea din expoziția temporar ă de ...