2018 - La mulţi ani, România!



  



    La mulţi ani, România! La mulţi ani, români, oriunde vă aflaţi! Fie ca  anul 2018 să fie începutul unui şir infinit de bucurii, de realizări, de stare de bine, de prestigiu personal şi naţional. Şi pentru că zilele acestea  am recitit cartea lui Victor Pauchet, intitulată Calea fericirii, am ales un paragraf pe care vi-l redau mai jos, ca o cheie spre împlinire. Aşadar, iată textul pe care vi-l dedic:

Iubeşte, nu critica!

      „Iubiţi viaţa, aşa cum este ea; societatea, lumea, aşa cum sunt ele. Viaţa vi se va părea astfel mai plăcută. Să nu vă faceţi obiceiul de a vă ponegri singuri, nici acela de a critica pe altul; nu vorbiţi de rău nici oamenii, nici evenimentele, nici ţara voastră, nici timpul în care trăiţi. Nu criticaţi pe cei care guvernează, cu toate lipsurile şi greşelile lor; comparaţi fiecare secol cu secolul precedent şi veţi vedea că omenirea este  în progres datorită câtorva eforturi individuale(...).

 Ura te face sclavul ei

     Aplicaţi în relaţiile voastre poruncile lui Iisus Cristos: iubeşte-ţi duşmanii, fă bine în schimbul răului (...). Dacă răspunzi mâniei tot cu mânie , înjuriei prin înjurie, urii prin ură, te supui unor influenţe negative, libertatea îţi este încătuşată, contribui la înveninarea conflictului . Dezordinile politice, economice şi sociale sunt produse de ură. Revoluţia este fructul urii, războiul este fructul urii, discordiile politice reprezintă fructul urii. În orice discuţie sau conflict, dacă rămâi liniştit, lucid şi calm eşti stăpân pe situaţie; atitudinea ta liniştită şi dreaptă va aduce fără întârziere liniştea şi sfârşitul ostilităţilor (...).

     Atitudinea face diferenţa între fericire şi nefericire

     Atitudinea joacă rolul pânzei care conduce barca vieţii. Fiecare eveniment, fericit sau nefericit, este ca vântul care împinge barca spre locul unde o vei îndrepta. Pentru a vă călăuzi paşii în viaţă, începeţi prin a vă iubi meseria, căci nicio putere omenească nu este în stare să uşureze condiţia clasei muncitoare cum o face atitudinea pornită din dragoste de meserie. Această atitudine măreşte fericirea şi sănătatea muncitorului; ea îi măreşte succesul şi îi permite să atingă nivelul social superior. Bunăvoinţa uşurează orice sarcină şi o face plăcută , fie că eşti lucrător, stăpân, impegat, funcţionar sau artist; bunăvoinţa pune în aplicare cea mai puternică forţă, cea mai bună capacitate a ta, pentru a-ţi îndeplini munca; ea îi dublează rezultatele. Dragostea de meserie ridică orice profesiune la înălţimea artei (...) O bună atitudine care se impune este aceea a respectului pentru ordinea lucrurilor existente! (...)Dacă nu eşti mulţumit de soarta pe care o ai, schimbă-ţi atitudinea şi totul împrejurul tău se va schimba odată cu ea. Lumea este oglinda în care te reflectezi tu însuţi. Dacă îi surâzi, îţi surâde; dacă îi arăţi un obraz posomorât, îţi răspunde la fel.

Sănătatea fizică depinde de dragostea şi bunăvoinţa de care sunteţi în stare

      Dragostea, bunăvoinţa, simpatia pe care o răspândiţi, toate acestea vă vor atrage nu numai succesul social şi material, dar şi sănătatea; orice sentiment binevoitor este prielnic unei bune  funcţionări a organismului (...). Nu ceilalţi trebuie să se adapteze vouă, ci voi trebuie să vă adaptaţi lor (...). Calmul este necesar atât sănătăţii fizice cât şi celei morale. El conservă forţele, le multiplică şi prelungeşte tinereţea (...).

Fă lucrurile cât de bine poţi! Nu te teme de ce va spune lumea

      Fiinţa care se teme prea mult de ce va spune lumea, devine timidă şi nu se integrează în lume. Dacă îşi dezvoltă încrederea în sine, treptat devine detaşată de părerea lumii şi creează în sine armonia”

La mulţi ani români, oriunde v-aţi afla!

Georgeta Istrate


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pictorul Nicolae Comănescu

      Seară rece de toamnă, orele 18 , sfârșit de program. Închid luminile pe sală și mă îndrept spre ieșirea din expoziția temporar ă de ...