Sarea celtică, un medicament incredibil de eficient



Ce faci de arăți așa bine?

  Nu m-am gândit niciodată că sarea poate vindeca o mulțime de boli. Și iată că s-a nimerit ca, de ziua mea, adică de Sfântul Gheorghe,  un prieten să-mi ofere un cadou inedit: un pachet de sare. Am zâmbit, m-am uitat curioasă și m-am gândit că o fi vreun mister la mijloc, așa ca  ”sarea în bucate” care s-a dovedit a fi, la final,  cea mai mare dovadă de iubire pentru împăratul nemulțumit din poveste. Nu eram departe de adevăr…
    Când amicul de care vă spuneam mi-a oferit acel pachet, mi-a explicat, încântat, că este o sare cu totul specială (cum altfel, doar era ziua mea!!!) și că poartă numele de sare celtică.  Apoi, pe un ton glumeț, adaugă: ”mai știi că m-ai întrebat cu ceva timp în urmă, ce fac de arăt așa de bine? Ei, acum ai răspunsul: de o vreme, consum această sare”.

Rezultă că-ți  faci zilnic terapie…

   
    Măi să fie, mi-am zis eu în gând, că doar sarea asta care, pe deasupra, mai este și grunjoasă, n-o fi vreun elixir al tinereții și al frumuseții! Până la urmă e o sare! Iar sarea, oricum s-ar numi ea, se găsește… pe toate drumurile! Văzându-mă cam sceptică, amicul  simte nevoia să-mi povestească: ” Am aflat despre această  sare celtică  de la un cunoscut din Oradea, preocupat de tot ce înseamnă lucruri de foarte bună calitate. Ei bine, fiindu-i analizată compoziția, a reieșit că produsul conține 84 de oligoelemente necesare corpului uman. Datorită beneficiilor pe care ni le oferă, este considerată o sare medicament. După cum probabil ți-ai dat seama, această sare oferă beneficii multiple pentru sănătate, ameliorând și vindecând o mulțime de boli. Înlocuind sarea rafinată cu aceasta, rezultă că-ți faci zilnic terapie. Să știi că este cu mult peste mult lăudata sare de Himalaya. Și, ca să te conving de virtuțile ei terapeutice, află că un medic din Pakistan, închis politic, a vindecat în pușcărie, sute de cazuri de boli incurabile numai cu sarea asta și cu apă alcalinizată. După cum vezi, sarea de care-ți vorbesc are proprietăți incredibile. Eu însumi o folosesc de o vreme… și mă simt excelent! Am spus și altor amici ai mei, le-am făcut-o și lor cadou, așa cum îți fac ție acum. Ce crezi? Le-a plăcut atât de mult, încât au cumpărat-o în continuare și au introdus-o în alimentație. Unii dintre ei  au probleme cu inima și, încântați,  mi-au mărturisit că nu mai pot sta fără așa ceva”.  

Secretul vieții

    Desfac pachetul și observ că sarea are o culoare nu prea atrăgătoare, de  un gri singuratic. Iau câteva bobițe și le pun pe limbă. Au  un gust sărat-dulceag, dar de o finețe pe care nu aș fi bănuit-o, judecând după aspect.  Zic, te ascult și îmi dau seama că îmi sugerezi că nu ar fi rău să înlocuiesc  sarea mea rafinată și iodată cu acest produs. Mă înșel? ”Deloc. Și dacă vrei să fie o adevărată terapie, îți vând un pont:  dimineața, după ce faci procedura cu mestecatul uleiului așa cum te-am învățat data trecută, poți să introduci în obișnuință și sarea asta. Procedezi în felul următor: dizolvi  cam o linguriță din sarea celtică  în apă și o ții o vreme sub limbă. Corpul își va lua o cantitate mare de electroliți, căci după cum știi, noi suntem și electricitate. Râde, apoi adaugă pe un ton glumeț:  și cu asta, nu ți-am făcut cadou numai sarea, ci ți-am dat  secretul energiei, secretul vieții, de fapt”. Apoi fața i se luminează din nou cu un zâmbet larg și îmi dau seama că el face efortul să mă convingă de virtuțile acestui tip de sare pentru că-i pasă. Ce chestie! Până acum, de ziua mea, primeam tot felul de cadouri materiale, mai mult sau mai puțin trebuincioase, dar acest prieten al meu îmi oferă ceva mult  mai scump  și mai prețios chiar  decât un diamant: sănătate!

Instrumente din lemn plus  vânt și soare – formula ideală

     La vreo câteva zile după ce am primit ineditul cadou, am căutat informații suplimentare și am aflat că sarea celtică  provine din Franța. Mi-ar fi plăcut să merg în locul în care se obține acest produs căci, vă imaginați,  v-aș fi dat informații trecute prin propriile emoții. Revenind la ideea principală,  metoda obținerii sării celtice  este una  veche de peste 2000 de ani și constă într-o procedură despre care unii ar spune că este superînvechită. Însă extrasă doar în acest fel  se păstrează intacte calitățile și compoziția sării  acesteia. Mai exact, procedura se face manual, iar  instrumentele care se folosesc pentru extragere sunt din lemn. Nu se întrebuințează  metalul sub nicio formă. Mai exact, apa mării se depozitează  pe niște panouri, la soare, pentru evaporare. După care depunerile  se recoltează pur și simplu prin răzuire. Teoretic sună ușor, dar ne putem imagina că  practic este o muncă grea, care  cere pricepere și foarte  multă răbdare. Nu știu dacă e legendă sau nu, dar  se spune că sarea minune se obține doar când vântul bate dinspre est. Asta cu vântul care trebuie să bată numai dintr-un sens anume, indiferent dacă este sau nu adevărată, îmi place la nebunie. Probabil că mintea mea caută ceva magic, ceva neobișnuit, așa ca o vrajă care te duce într-o poveste unde numai tu ai acces. Te face să te simți important…

Beneficii cât cuprinde!
    
    În materie de sănătate, beneficiile sunt atât de multe, încât ar fi inutil să le înșir aici pe toate. Am  am să redau totuși câteva. Restul,  las în seama dumneavoastră pentru când o s-o consumați, să-mi povestiți ce ați descoperit. Așadar,  cea mai rapidă și importantă reacție se observă în zona  tensiunii arteriale. Hipo sau hipertensivi, nu contează, sarea celtică echilibrează. Și iată ce rimă frumoasă mi-a ieșit! Sarea celtică mai  conține și  o cantitate mare de magneziu, vital pentru buna funcționare a organismului uman. Consumat frecvent, produsul îmbunătățește digestia, elimină toxinele, sporește rezistența la infecții, ameliorează bolile de piele și alergiile, elimină reținerile de apă, alcalinizează corpul, ajută sistemul imunitar. Cu alte cuvinte, sarea celtică   echilibrează organismul pe toate palierele, atât fizic cât mai ales psihic.

Georgeta Istrate

Artico preluat de pe:
Phone: 0766.671.103 / 021.315.39.79

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pictorul Nicolae Comănescu

      Seară rece de toamnă, orele 18 , sfârșit de program. Închid luminile pe sală și mă îndrept spre ieșirea din expoziția temporar ă de ...