Axya şi Gyaxya- Logica lucrurilor




   - Bună ziua, tată Axya. Astăzi ţi-am adus un om căruia i-am vorbit despre tine. El a vrut să te cunoască, nu dintr-o nevoie de vindecare, ci din curiozitate. A vrut pur şi simplu să cunoască un înţelept. Vrea să-ţi pună o întrebare.

-Tinere, poţi vorbi!, îl îndeamnă fata.

- Înţeleptule, ce este mai important pe lume decât să aduni bani, comori şi putere? Dacă ai un alt fel de răspuns, explică-mi logica.

-         Logica omenească, vrăjită de materie, dragul meu,  este departe de logica sufletului şi a spiritului. Logica concretă care într-adevăr ne creşte şi ne duce mai aproape de bunătatea lui Dumnezeu este IUBIREA. Nu este greşit să fii bogat, este greşit felul în care foloseşti acest lucru. Îţi pot spune însă că, în anumite condiţii, poţi oferi bogăţii materiale în schimbul bogăţiilor spirituale. Cum?! Iubind. Dar iubind cu o iubire nepărtinitoare.
   Să iubeşti tot, să conştientizezi că în jur totul e frumuseţe şi totul te ajută să te corectezi, te şlefuieşte, te duce undeva deasupra logicii obişnuite. În acel moment ţi se deschide o uşă magică şi atunci totul ţi se va părea că este magic. Dacă ajungi în acel punct, toată bogăţia pământului ţi se va părea nesemnificativă...
De-abia atunci poţi percepe cu adevărat frumuseţea, splendoarea şi adevărul din jur.

 Viaţa este o sărbătoare

     De-abia atunci poţi înţelege ce dar minunat este viaţa. Este o sărbătoare. O ocazie unică în care diamantul are şansa să fie şlefuit aşa încât să strălucească orbitor pentru cei ce încă mai orbecăie în inima materiei. E o nebunie să doreşti  doar să acumulezi bunuri materiale şi bani pentru orgoliul propriu şi pentru plăcerea de a te simţi puternic în faţa celor care nu au reuşit cât tine. Pe aceştia din urmă, voi îi numiţi rataţi. Când umiliţi pe cineva în felul acesta, nu faceţi decât să rostiţi cu gura voastră cine sunteţi voi.

  Cei care acţionează astfel se simt stăpâni, le place să poruncească şi să-i calce pe alţii în picioare doar pentru că au bani. Ei nu înţeleg că banii reprezintă un instrument în slujba binelui sau răului. Depinde în ce direcţie îi foloseşti.

Foarfeca destinului

   Într-o zi, acest orgoliu nemăsurat va fi tăiat cu FOARFECA DESTINULUI, prin pierderea acestor bani sau, mai rău, prin pierderea sănătăţii persoanei care se crede stăpân sau a celor dragi lui.

  Şi atunci, ajungi la vorbele lui Solomon care spune că totul este deşertăciune. Iar când vezi că nu stă nimeni lângă tine decât dacă-l cumperi cu bani, este un semn că trebuie să-ţi schimbi percepţia asupra oamenilor şi a vieţii.

  Îţi cumperi prietenii cu bani şi faci ce vrei din ei, făcându-ţi-i sclavi. Tu îţi arăţi caracterul mizerabil fără nicio problemă, iar ei te suportă pentru bani. Ei ştiu de fapt cine eşti, dar au nevoie de acei bănuţi pentru familiile lor.

    Tu crezi că, la adăpostul banilor, poţi călca în picioare şi umili pe oricine, crezându-te un dumnezeu. De fapt, prin atitudinea ta îţi pregăteşti viitorul . Căci există o lege nescrisă care spune că  ceea ce dai aia primeşti.

Nu poţi sădi spini şi să culegi portocale!

    În ziua în care acestor oameni nu le vei mai da bani ca să le cumperi tăcerea, ei se vor uni împotriva ta. Atunci va veni vremea când ei vor vorbi, iar tu vei tăcea.
  Te vor scuipa în faţă şi nu se vor sfii să-ţi arate dispreţul, căci asta ai sădit în inimile lor. Nu poţi semăna spini şi să te aştepţi să culegi portocale sau struguri! Fiecare sămânţă va rodi exact principiul care este în ea: bine sau rău.
  Atunci vei începe să te plângi în stânga şi în dreapta şi vei spune tuturor cât de mult bine ai făcut şi iată ce mult rău ţi se întoarce. Uiţi că binele pe care l-ai făcut, l-ai otrăvit cu aroganţa, dorinţa de a fi admirat şi umilinţa pe care le-ai servit-o oamenilor.
    Dacă ai ajuns în acest punct, durerea fizică ţi se va părea un cadou, o binecuvântare, o uşă care ţi se deschide spre cer.



-Înţeleptule, cred că eşti nebun. Vorbeşti despre lucruri care nu au logică!


Georgeta



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pictorul Nicolae Comănescu

      Seară rece de toamnă, orele 18 , sfârșit de program. Închid luminile pe sală și mă îndrept spre ieșirea din expoziția temporar ă de ...