Machiajul semipermanent sau arta de a fi frumoasă tot timpul 1



   Fie că eşti femeie de afaceri, actriţă,  profesoară ori casnică,  ultimele descoperiri în materie de frumuseţe îţi sunt adresate…

  Regina balului

  Întotdeauna am fost de părere că aspectul fizic al unui om este perfect. Că acolo unde mâna Creatorului desenează ochi albaştri sau căprui, păr auriu sau negru, gropiţe în obraji sau o aluniţă ştrengară, omul nu mai trebuie să adauge sau să şteargă  nimic.M-am înşelat. Am uitat să iau în calcul faptul că acelaşi creator, în semn de respect faţă de creaţia sa, a lăsat la îndemână o pensulă, pentru eventualele corecturi – liberul arbitru. Haideţi să vedem ce face omul cu acest instrument, apropo de aspectul fizic! Pentru început, am să vă povestesc o întâmplare pe care un amic mi-a spus-o la o cafea. Era în clasa a XII-a şi avea o colegă săracă, Lidia. La prima vedere, fata atrăgea atenţia doar prin contrastul în raport cu celelalte colege mai înstărite. Făptura aceea era nu numai săracă, ci şi modestă. Se apropia petrecerea de final  şi iată că băieţilor  din clasă le-a venit ideea să facă o chetă. Au strâns banii necesari şi au plătit Lidiei câteva şedinţe cosmetice, apoi i-au cumpărat o trusă de machiaj. Ideea a înflorit în mintea băieţilor ca o provocare, ca un pariu pe care voiau să-l pună în scenă. De-a lungul celor patru ani de liceu, băieţii obervaseră pe chipul Lidiei umilinţa (verbală sau sfidare din gesturi) la care era zilnic supusă de celelalte colege.Tinerii voiau să  vadă dacă povestea Cenuşăresei mai are valabilitate în zilele noastre.  Iniţial, Lidia nu a vrut să primească ajutorul colegilor, dar când s-a convins că gestul lor este cât se poate de sincer şi de curat, a acceptat. Finalul a fost apoteotic:  “rezultatul a depăşit toate aşteptările. În seara aceea, Lidia  a fost aleasă  regina balului. Reacţia colegelor, care o răniseră în cei patru ani de liceu, a fost un amestec de uimire şi de invidie. În schimb, băieţii roiau în jurul Cenuşăresei...”


Georgeta Istrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pictorul Nicolae Comănescu

      Seară rece de toamnă, orele 18 , sfârșit de program. Închid luminile pe sală și mă îndrept spre ieșirea din expoziția temporar ă de ...