Axya :
- Dragă frate, am vizionat filmul pe care mi l-ai recomandat : Omul elefant. Este într-adevăr o creație impresionantă. Un contrast între bunătatea și răutatea ființei umane, între aparență și esență, animal și om. Oamenii se tem de ceea ce nu nu pot înțelege - un pretext pentru răutatea din ei înșiși.
Giaxya :
- Când am văzut acest film, am notat în agendă că adevărata urâțenie poartă chip omenesc ...
Axya :
- Da, și dacă este să adaptăm povestea la ceea ce citim și ascultăm astăzi, am putea spune că fizicul omului elefant, la vederea căruia oamenii reacționează atât de înfricoșător, le arată propriul suflet.
Sursa imaginii:https://oanapopablog.wordpress.com/2014/10/20/the-elephant-men-1980-david-lynch-povestea-omului-care-a-spus-nu-sunt-elefant-nu-sunt-animal-sunt-o-fiinta%C2%83-umana-sunt-un-om/
Viața, un joc bine ticluit
Cred că aici putem vorbi despre principiul oglinzii. Oamenii își vedeau sufletul și, fără să-și dea seama că era vorba despre ei înșiși, țipau sau își băteau joc. Iar sufletul omului elefant, atat de blând și de frumos, arăta, de fapt, doar frumusețea exterioară a unora dintre ei. Ai observat că oamenii frumoși fizic și sufletește l-au acceptat și chiar iubit? Cred că în fiecare dintre noi există un om elefant care se vrea iubit și acceptat. Și, în fiecare dintre noi, există o brută asemeni acelor batjocoritori. O frică ce ar fi bine să fie conștientizată, îmblânzita, acceptată, educată și transformată. Alchimia sufletului! După ce vezi filmul ăsta, privești altfel lumea! Cel mai bun profesor, dragă Giaxya, este viața. Este o invenție a marelui programator foarte inteligent ticluită. Este construită într-un fel în care să fim determinați a o descoperi. Nu cum ne-au arătat-o alții, ci cum nu ne-au arătat-o. Este atât de bogată în trăiri, evenimente, răsturnări, contraste, că nu ai timp să te plictisești. În fața ei devii un copil curios și fascinat.
Georgeta Istrate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu