Terapia antidepresie, de la tristeţe la bucurie



     
                                                         Nicu Ghergu, terapeut

     În ziua de azi, când evenimentele se desfăşoară cu o viteză ameţitoare, masajul nu mai este un moft, ci o necesitate. Răul  începe de la stres şi duce, inevitabil,  spre o boală. Nu mai este un secret că masajul reprezintă un procedeu complex care, în funcţie de tipul, intensitatea, durata, frecvenţa, gradul de concentrare al terapeutului şi,  mai ales,  al pacientului,  acţionează  fizic, psihic şi mental, armonizând organismul pe toate nivelurile.  De ce am adus vorba despre concentrarea pacientului?! Simplu. În timpul masajului, acesta poate conştientiza mai bine deblocările emoţionale care apar,  grăbind considerabil atingerea unei stări armonioase.
     În urma mai multor experienţe, s-a constatat că pacienţii reacţionează diferit în faţa acestor detensionări: unii oftează, altora le curg lacrimile, pe alţii îi apucă râsul, unii tremură... Acestea sunt semne că organismul se eliberează de tot ceea ce l-a împovărat: supărare, ură, resentimente, amintiri dureroase, momente umilitoare, etc. Dar ce uimeşte la terapia antidepresie este faptul că, după masaj,  pacientul  dobândeşte o încredere mărită în propria fiinţă. Încrederea în sine poate fi considerată principalul antidot pentru depresie!  

  În cabinetul terapeutului Nicu Ghergu...

      Aşadar, vă invit în cabinetul lui Nicu Ghergu, să vedem cum lucrează...
 Mă aflu pe patul de masaj. Mai întâi, terapeutul unge suprafaţa pielii de masat cu un ulei special, după care mă atenţionează că terapia pe care mi-o va face, este una special concepută pentru a elimina depresia: „ În timp ce voi lucra,îmi spune, concentrează-te pe sentimente, povesteşte-mi despre stările pe care le trăieşti... Inspiră adânc, capul relaxat, chiar abandonat”. Terapeutul simte o oarecare împotrivire din partea mea: „ Ce, n-ai încredere în mine?!” Sigur că am, îi răspund. Râde, apoi adaugă: „încearcă să te vizualizezi într-un spaţiu care-ţi  provoacă multă bucurie!” Apoi,  începe să lucreze, iar eu încerc să-l ascult. Să vedem, găsim o  amintire frumoasă? Da, asta este! Într-o clipă mă vizualizez înotând în apa Argeşului. Pentru mine, nu există fericire mai mare ca apa! Însă  curiozitatea nu-mi permite să fiu total absentă, căci nu vreau să pierd nicio mişcare a specialistului.
   Între timp, Nicu Ghergu îmi povesteşte că terapia de care beneficiez în acest moment, nu elimină doar depresia, ci şi durerile de cap, disfuncţiile sistemului nervos central, accidente ale creierului şi măduvei spinării, dificultăţile emoţionale, oboseala, bolile sistemului imun şi alte zeci de probleme de sănătate.  De asemenea,  ţine să precizeze că nu el este cel care vindecă, ci doar stimulează anumite puncte. Ca urmare a tehnicii pe care o aplică,  procesele naturale de autovindecare încep să lucreze pentru recăpătarea sănătăţii pe toate planurile.   

Senzaţii şi întrebări

     Îmi ia capul în mâini şi, cu mişcări blânde, îl roteşte  spre stânga si spre dreapta,  explicându-mi că astfel se echilibrează lichidul encefalo-rahidian. Balansul acesta îmi dă impresia că sunt o bucată de lut modelat de mâna unui artist. Trec de la starea de lut la cea de zbor şi am senzaţia că sunt departe... Îmi simt obrajii plini de energie, chiar întreb dacă m-am înroşit, iar Nicu Ghergu  îmi confirmă: „ ştii cum eşti acum? Un generator de energie!” Într-adevăr, simt o avalanşă de senzaţii „calde” din cap până în picioare şi , în momentul acesta, nimic  nu mă poate scoate din starea de bine.  Nu ştiu cum şi de ce, dar îl întreb dacă terapia aceasta atât de grozavă merge şi la animale: „sigur că da, chiar acum câteva zile am „relaxat” o pisicuţă. Se simţea foarte rău şi, după ce am lucrat pe trupuşorul ei, a devenit iar jucăuşă. A, trebuie să-ţi spun că  terapia se potriveşte de minune şi copiilor”.

„Să-ţi fie de bine!”

    

     În timp ce-mi ţine o mână în zona urechii drepte, iar cealaltă în zona umărului, făcând un fel de elongaţii, îmi spune să inspir adânc, apoi face aceleaşi mişcări şi pe partea stângă. Îmi ridică din nou capul cu mâinile amândouă,  masând la baza craniului, vine apoi cu degetele mari în stânga şi dreapta bărbiei şi tot aşa zona craniană  este masată centimentru cu centimetru. Din zona capului, trece la coloana vertebrală,  stimulând punctele energetice în acelaşi timp cu osul bazinului. La un moment dat, îi spun: parcă mi se aşează toate! Râde. După ce lucrează pe ambele părţi, se întoarce în zona capului şi reia mişcările delicate de la început: apasă centrii aflaţi după fiecare ureche, apoi oasele feţei, fruntea, oasele din jurul ochilor, în zona creierului şi la baza nasului, apoi face din nou rotaţiile capului spre stânga şi spre  dreapta, aşa cum am descris mai devreme. După ce mai execută câteva mişcări în zona capului, se îndreaptă spre tălpi, trage ( bineînţeles,  într-un mod terapeutic!)  de picioare, fapt care-mi stârneşte un comentariu glumeţ: poţi să tragi ceva mai tare? Că toată viaţa  mi-am dorit să fiu mai înaltă! Specialistul râde, apoi  încheie tradiţional : „să-ţi fie de bine!”

 Aplicabilitate fără limite

    Terapia corectează sistemul cranio-sacral, adică locul în care acţionează măduva spinării şi creierul. Acest tip de masaj are ca scop destinderea totală a organismului, detensionarea psihică,  prin eliminarea gândurilor negative. Prin  acest masaj se ajunge la deblocarea unor probleme pe fond psihic, care îngreunau  dezvoltarea armonioasă a organismului.  După eliberarea acestor „poveri”, multe probleme de sănătate dispar ca prin minune. Datorită faptului că terapia acţionează asupra sistemului nervos central, aplicabilitatea este fără limite, acţionând pe tot felul de disfuncţii, inclusiv pe cele endocrine.  Asupra minţii, masajul are un efect deosebit de benefic,  armonizând procesele mentale. Dacă acestei terapii  i se asociază o atitudine pozitivă, rezultatele pot să apară uimitor de rapid. Sigur că depinde de reacţia fiecărui organism în parte, căci suntem unici şi reacţionăm fiecare în ritmul nostru! Cert este că o persoană armonizată va fi recunoscută imediat după  felul în care reacţionează şi după comportament.  

Depresiile fără motiv

    Probabil,  vi s-a întâmplat ca, în unele zile, viaţa să vi se pară cenuşie, deşi aţi avea o mie de motive să vă bucuraţi. Fără un motiv identificabil, deveniţi critici, totul vi se pare lipsit de sens şi vă apucă o disperare,  care, dacă nu este corectată de un specialist, poate să fie fatală. Ei bine, terapia antidepresie a lui Nicu Ghergu înregistrează rezultate foarte bune şi în depresiile endogene, adică depresiile fără motiv.
   În concluzie, masajul pe care l-am descris astăzi, urmăreşte îmbunătăţirea sistemului nervos central şi  obţinerea unei rezistenţe mai mari la îmbolnăviri. Eliberarea emoţională înseamnă în fapt eliminarea efectelor reziduale ale unor traume sau experienţe negative, care ne-au afectat recent sau chiar în copilărie, traume care ne blochează vieţile şi acum.
   Îl puteţi contacta pe Nicu Ghergu la tel: 0723.132.876 sau 0766.671.103. E-mail: nicughergu@yahoo.ro; www.tratamentenaturiste.ro

Georgeta Istrate

Un comentariu:

  1. Neapărat va trebui să trec şi eu pe la cabinetul acestui terapeut! Atât de convingătoare ai fost! Felicitări terapeutului, iar ţie, mulţumiri că ne faci cunoscute, prin scrierile tale, mâinile de aur ale unor oameni talentaţi.

    RăspundețiȘtergere

Pictorul Nicolae Comănescu

      Seară rece de toamnă, orele 18 , sfârșit de program. Închid luminile pe sală și mă îndrept spre ieșirea din expoziția temporar ă de ...