Masajul, metodă simplă de menţinere a sănătăţii


Terapeut Roxana Nadia Ghergu



  În faţa masajului, afecţiunile, oricat de grave ar fi, nu pot rezista. În urma tratamentelor personalizate, bolile în stare latentă dispar, cele uşoare aproape se vindecă, iar cele grave sunt ameliorate. Datorită faptului că, în timpul masajului, circulaţia sangvină se intensifică, rezultatele pot fi măsurabile încă de la prima şedinţă. În plus, se observă o modificare de tonus fizic si mental , care schimbă în bine percepţia celor din jur.Masajul are calitatea de a elimina toxinele, de a regla  funcţiile organismului, de a elimina stresul, aşa încât acesta să funcţioneze la capacitate maximă.
   

 La început a fost dorinţa...

    Întotdeauna mi-am dorit să fiu pacienta Roxanei  Nadia Ghergu! De ce?! De câte ori aveam ocazia să trec pe langa cabinetul  ei, dinăuntru se auzeau râsete şi muzică simfonică. Un adevărat răsfăţ! Nu de puţine ori am avut impulsul  să deschid uşa şi să întreb: mă primiţi şi pe mine la petrecerea voastră? Observam că, la final, pacientele  ieşeau nu numai bine dispuse, dar şi mai suple. Se vedea cu ochiul liber.
   Ei bine, dorinţa mi-a fost îndeplinită...



   Vreau să fii suplă şi frumoasă!

    Iată-mă, în sfârşit în  cabinet, urmărindu-i mişcările. Mai întâi  îşi prinde părul într-un elastic, să poată lucra mai bine. Într-o atmosferă muzicală, pe concertul pentru vioară şi orchestră numărul 5 în A major, al lui W.A. Mozart, mă invită pe patul de masaj. Nu ştiu cum face, dar e veselă mereu. În doi timpi şi trei mişcări  îmi unge trupul cu un ulei parfumat, spune ea, pentru hidratare. Asta face parte din programul de pregătire.  Zâmbeşte, iscodindu-mă, apoi mă ameninţă: „ Bine ai  venit pe patul  de masaj! O să-ţi satisfaci curiozitatea, că tot îţi doreai să vezi cum lucrez! Primul lucru pe care pot să ţi-l spun,  este că vreau să fii suplă şi frumoasă, ca un fotomodel! Pentru asta, trebuie să dăm jos surplusul care acoperă adevăratul tău trup”. Se pare ca Roxana vrea mai mult decât mine să mă modeleze!
   Când vezi atâta hotărâre, ce poţi să mai spui? Nici una, nici două, Roxana începe lucrul. Mâinile se mişcă cu o rapiditate uimitoare, modelându-mă  ca pe o plastilină. Treptat, pielea îşi schimbă culoarea în roz, iar mâinile Roxanei se aleargă una pe alta,  ca într-un dans ameţitor. Vreau  să aflu ce părere are despre starea în care mă aflu, dacă celulita mea  depăşeşte cu mult nivelul admis. Răspunsul este unul  diplomat: „ Nu ai o celulită exagerată. Văd că, în unele locuri, ai şi nişte vase de sânge sparte. În general, pielea ta nu arată deshidratată, dar este clar că nu consumi suficiente lichide, nici prea multă mişcare nu faci.  Dacă ai bea cel puţin 2 litri de apă,  ai avea mai puţină celulită! Dar, nu-ţi face griji, în vreo 12 şedinţe,  o eliminăm, cu condiţia să ai grijă de acum înainte ce mănânci şi mai ales cât”.
   
  Masaj pe muzică de Mozart
            
     Mâinile micuţe şi delicate se mişcă vioi  în ritmul muzicii simfonice de zici  n-au făcut muncă fizică în viaţa lor! Nici nu vreau să ma gândesc câtă grăsime şi celulită au făcut să tremure! Uneori, Roxana lucrează şi  câte 10-15 şedinţe pe  zi, dar n-o vezi niciodată obosită. Te-ai întreba cum face de are acelaşi tonus,  la începutul şi la sfârşitul programului. Cum îşi dozează puterea,  numai ea ştie! Spuneam, la început, despre atmosfera veselă din cabinet, dar acum îmi  dau seama că lucrurile sunt cât se poate de serioase. În branşa ei, ca să poţi face faţă concurenţei din ce în ce mai mari, trebuie să fii foarte bună din punct de vedere profesional. Îmi spune că tot ceea ce doreşte  este să ajute cât mai mulţi oameni, să-i convingă că sănătatea şi aspectul fizic sunt foarte importante : „ faptul că arăţi bine, că îţi place ce vezi în oglindă, îţi dă o stare foarte bună, ai mai multă încredere în tine, te simţi admirată. Îţi mărturisesc, pentru mine, este foarte important aspectul fizic.  În plus, gândeşte-te câte paciente ar mai avea încredere în mine, dacă nu aş fi eu însămi un exemplu de îngrijire!”

Sănătatea, mai importantă decât toate

     Dacă în trecut masajul era un moft pe care şi-l permiteau doar cei bogaţi, acum este o necesitate, căci oamenii au realizat că masajul  este cheia sănătăţii. În plus, acest gen de terapie nu acţionează numai pe partea fizică, ci şi pe cea psihică. E mare lucru să fii vesel şi fericit, eficient în ceea ce faci şi toate să-ţi meargă bine. Cine a spus că sănătatea e mai bună decât toate,  a spus o vorbă mare!Roxana adaugă: „ sigur că masajul este o necesitate! Dacă avem celulită,  poate să ne doară sau  cel putin să avem un disconfort; dacă suntem prea graşi, obosim repede, facem lucrurile mult mai greu şi atunci trebuie să luăm măsuri”. Aduc vorba  despre subiectul meu preferat: ciocolata. Eu spun că este bună, că are o calitate excepţională, mai ales că eliberează hormonul fericirii, dar Roxana mă corectează: „Da, dar  când e prea multă, activează hormonul... grăsimii!”    
        
Trei în unu: tonifiere, anticelulitic şi modelare!


     Pacientele vin la ea pentru veselia, blândeţea, dar şi fermitatea de care dă dovadă. Chiar dacă unele dintre ele  au probleme mari cu greutatea, Roxana ştie că nu neapărat sunt delăsătoare, ci foarte probabil pot avea probleme medicale, cum ar fi tiroida, stresul, ritmul de viaţă alert, uneori haotic. Cremele pe care le foloseşte sunt de cea mai buna calitate. Chiar dacă  specialitatea ei nu este neapărat cosmetica, masajul  antistres are calitatea de a fi şi ... antirid! În afară de reţeta „trei în unu” , în funcţie de cerere sau de problemele de sănătate, face masaj al feţei, gâtului şi coloanei. Aflu de la Roxana că celulita nu poate fi eliminată total , ci doar într-un procent de 95-99% . În general, aspectul  depinde de  mai mulţi factori: stilul de viaţă, priceperea celui care îţi face masajul , ca să nu mai vorbim de alimetaţie, care are un rol esenţial în sănătatea noastră. Cât despre vergeturi, ele pot fi într-o oarecare măsură estompate, căci, spune terapeuta „ din moment ce elasticitatea ţesutului se rupe, nu ai cum să le elimini total”.  Gelurile şi cremele anticeluliutice, pe care specialista le foloseşte, sunt de cea mai bună calitate şi au efect timp de câteva ore după ce masajul s-a încheiat. De regulă, Roxana face şi  schimbări în dieta pacientelor, elimină mesele suplimentare, recomandă un consum de apă mai mare şi, în funcţie de cât eşti de perseverent, rezultatele vor apărea negreşit. În plus,  gândirea pozitivă şi încrederea în reuşită contribuie substanţial la succesul terapiei. A trebuit să „probez” eu însămi mâinile şi  stilul Roxanei, ca să-mi dau seama că  veselia şi discuţiile fac parte din programul de... recuperare!

  În concluzie,

  Stresul provoacă dezechilibre fizice şi psihice, care, dacă nu sunt eliminate, pot genera diverse boli. Pate fi combătut cu ajutorul masajului, care are calitatea de a detensiona, de a corecta deficienţele,de a ajuta organismul să-şi recapete vitalitatea. La nivel fizic, un masaj bun  stimulează circulaţia sangvină şi limfatică, necesare pentru regenerarea ţesuturilor.
 În afară de masajul  anticelulitic, Roxana face şi alte terapii: masaj de relaxare, masaj terapeutic pre şi post natal, masaj pediatric, reflexoterapie,  electrostimulare musculară, împachetări cu parafină şi ciocolată. Poate fi contactată la telefon: 0724.569.102  sau 021.315.39.79.
  Site: www.tratamentenaturiste.ro

Georgeta Istrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pictorul Nicolae Comănescu

      Seară rece de toamnă, orele 18 , sfârșit de program. Închid luminile pe sală și mă îndrept spre ieșirea din expoziția temporar ă de ...