Dialoguri - despre comunități religioase, ultrareligioase sau nereligioase


Axya :

     Am urmărit la televizor un reportaj despre comunități izolate care în loc să-și protejeze membrii, îi asupresc. În plus, nu permit nimănui să se amestece în treburile lor interne. Ce și de ce se întâmplă asta?

Giaxya :

- O, acesta este un fenomen global. Nici nu știu în ce categorie să-l pun. Poate la anomalii ale umanității. Pentru vindecarea acestor anomalii nu există doctori și nici doctorii. 

    O comunitate, religioasă, ultrareligioasă sau nereligioasă este un soi de stat în stat. Dacă, de exemplu, cineva din afara acelei comunități sau o autoritate a statului în care trăiește acea comunitate intră pe acest teritoriu cumva interzis, se lasă cu spectacol. Membrii așa zisei comunități semnalizează zgomotos și nu de puține ori, violent, că cineva din afară le-a călcat teritoriul. Poți veni cu măsuri de protecție, gânduri bine intenționate, etc, ei resping tot ce vine din afară, chiar dacă acestea sunt spre binele lor.

Axya :

- Totuși, trăim în secolul XXI, chiar nu pot fi disciplinate aceste comunități ?

Giaxya :

         Oh, ei refuză să citească alte cărți decât cărțile lor, refuză orice intervenție din afară. Într-adevăr, au fost făcute documentare despre aceste comunități. Și ce descoperă cei care fac aceste filme... Pare incredibil însă, dincolo de principiile oficiale (mă refer la principiile oficiale ale comunității respective), de acea perdea trasă peste ochii "străinilor" există perversitatea în cele mai ciudate forme. Capii acestor grupări au drepturi pe care ceilalți membri nu le au, cum ar fi accesul la internet și muuuuulte altele. Ca să transmită un mesaj comunității , poliția din statul respectiv, este nevoită să  dea mesaj conducătorului sau conducătorilor, sperând că îl vor da mai departe.

Axya :

- Le este încălcată flagrant libertatea în toate formele posibile... Teribil! 

Giaxya :

          - Iată la ce duce izolarea într-o doctrină de orice fel, unde femeile sunt considerate vite care nasc continuu bucăți de carne ambulantă. Pentru ce? Păi pentru că li se vinde un ILUZORIU SENTIMENT DE COMUNITATE, că cineva le poartă de grijă. Cu ce preț? Cu prețul libertății, cu prețul libertății de gândire. Grupurile de genul ăsta, indiferent de naționalitate, sunt focare de pedofilie, viol și bătăi ascunse sub masca comunității. Ca să se apere și să conteste orice opinie, membrii comunității urlă la oricine le calcă teritoriul. Aici nu e vorba de o nație sau alta. Grupuri de acest gen sunt PESTE TOT ÎN LUME! 

 

Axya :

-Cumplit...

Georgeta Istrate









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...