Dialoguri- balanța este echilibrată de univers, nu de noi!

 


 Axya :

- Frățioare, mă frământă un subiect cu multe dileme. Cei care practică magia,  echilibrează sau dezechilibrează universul?

 Giaxya :

-  Am ascultat ceva foarte interesant despre magie și vrăjitorie. De fapt un video pe internet făcut de o vrăjitoare experimentată. Ea povestea așa: sunt azi multe persoane care practică magia sau vrăjitoria... ( o fi așa sau nu, nu știm, dacă nu cumva doar se laudă sau se dau mari și interesanți pentru că e un subiect la modă azi). Și aceste persoane afirmă că ele fac doar magie bună, vrăjitorie bună spre binele lumii și al celorlalți. Că ei nu dezechilibrează balanță, ca alții, care fac rău. Și tipa se întreba : indiferent că zici că faci magie bună sau rea, cum e posibil să nu-ți dai seama că dezechilibrezi balanța în ambele cazuri? 

Pentru că și dacă faci ceea ce tu crezi sau zici că e "magie bună", treaba asta implică modificarea unor situații conform VOINȚEI TALE. Tu , crezând sau zicând că faci bine lumii sau cutărei persoane, faci magie pe care o crezi bună. Poate chiar e bună.  Dar  cine ești tu să dezechilibrezi balanța în direcția aia? 

  

Axya :

- Exact. Până la urmă, când un creștin sau orice alt credincios de orice religie, cere în rugăciune binele sau răzbunare dumnezeului lui, cere o modificare a situației conform voinței și intereselor sale. Deci iată că indiferent dacă o facem cu gândul, cu fapta, fără să știm măcar să practicăm magia, prin alegerile noastre, tot o facem! 

 Giaxya :

- Daaaaaaaaa! Pentru că totul e energie și pentru că oricum nu pot trăi stând pe loc, decizand să nu mănânc, să nu respir, să nu mă duc la serviciu, de teamă sau vinovăție că o să fac ceva care dezechilibrează balanța. Dacă fac asta, mă sinucid și poate chiar dezechilibrez balanța vrând de fapt să nu o dezechilibrez. Cei care fac rău prin ritualuri, secrete sau chiar fiind ignoranți în magie, tot își vor lua porția! Cei care fac bine, la fel. Dar cei care fac bine ar trebui să nu mai facă pe eroii care salvează lumea, pentru că balanța este echilibrată de univers, nu de noi! 


 Georgeta Istrate

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...