Dialoguri - Lucruri incredibile...

 


 

Giaxya :

- Frățioare,vorbeam aseară cu o amică din străinătate. Ea lucrează cu publicul și statul îi obligă să facă a treia doză de vaccin, după ce le-au promis că două doze sunt suficiente. Amica mea este revoltată. Constrângerea spune așa : dacă nu o faceți pe a treia, pierdeți carnetul de vaccinare!  Deci ea a făcut alea 2 doze degeaba. În plus, dacă refuză doza suplimentară, adio job.

 Axya :

- Dragă frate, ce te miri așa? Nu vezi că și la noi sunt discuții în parlament că vor să nu ne mai primească la serviciu dacă nu ne vaccinăm, nici în mijloacele de transport în comun, pe nicăieri. Niște  ticăloși. În momentul ăsta care sunt drepturile tale?  Muncă , farmacie și alimentară... Crezi că suntem departe de ceea ce trăiește cunoștința ta din străinătate?

Giaxya :

- Ai dreptate, frate. În alte țări e și mai nasol. Austria i-a băgat în carantină pe cei nevaccinați. Îți dai seama cât de mizerabilă este treaba? De ce?! Pentru că se știe că, dacă ne-am vaccina toți de pe planetă, virusul tot s-ar răspândi. Și ar exista, în continuare, fiindcă se transmite chiar dacă ești vaccinat. Mai apoi, e foarte nașpa să chinui cu atâta doze oamenii care lucrează cu publicul. Copiii sunt nevaccinati, părinții la fel, dacă lucrează în alte domenii. Să definim naibii ce înseamnă să lucrezi cu publicul, pentru că sunt multe alte meserii în care ești în contact cu alții și totuși ăștia nu sunt obligați la nimic, nu au făcut nici măcar o doză. Ceea ce vreau să zic este că, în ritmul și cu gândirea asta, o să facem la nesfârșit doze. După părerea multora, treaba devine politică, sau are implicații politice. Ne polarizăm în bande : ăștia care se vaccinează și ăștia care nu...A, ca să nu mai spun că amica mea care a făcut deja două doze, la a doua i s-a făcut rău. Nu a avut simptome de răceală, ci dureri în inimă foarte puternice. Este foarte revoltată că o obligă să facă a treia doză, după ce a doua a adus-o în pragul infarctului

 Axya :

- Situația devine stupidă, fratioare. Oare până unde va merge această nebunie? OK, respect regulile și legea, dar nu când devin dictatură și stupide. Adică nu faci doza pe care ți-o impun ei, mori de foame că nu pupi job! În unele țări,  nevaccinații sunt obligați să stea în casă.  Incredibil la ce se ajunge. 

 

Georgeta Istrate




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La psiholog. De vorbă cu Florentina: Forța cuvintelor stă în emoția rostirii

  - Cât de importante sunt cuvintele? Care este puterea lor?   -   Cuvintele se formează în interiorul nostru. Limbajul este un rezult...